سردترین نقطه جهان توسط ناسا ایجاد می‌شود

ناسا قصد دارد با استفاده از آزمایشگاه اتم سرد در ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS)، دمای سرد غیر طبیعی در فضا تولید کند. سردترین نقطه جهان توسط ناسا ایجاد می‌شود

آزمایشگاه اتم سرد (Cold Atom Laboratory) در سال ۲۰۱۶ راهی ایستگاه فضایی بین‌المللی خواهد شد تا محققان با کمک آن بتوانند رفتار گازهای فوق سرد را مورد بررسی قرار دهند.

آزمایشگاه اتم سرد رفتار گازها در دمای بی‌سابقه ۱۰۰ پیکو- کلوین زیر صفر مطلق را مورد مطالعه قرار می‌دهد؛ پیکو یک تریلیونیم و صفر مطلق دمایی است که تمام حرکات زیر اتمی متوقف می‌شود و معادل منفی ۲۷۳.۱۵ درجه سانتیگراد است.

«راب تامپسون» از محققان آزمایشگاه پیشرانه جت (JPL) ناسا تأکید می‌کند: بدنبال مطالعه دماهای بسیار سردی هستیم که بطور طبیعی وجود ندارند؛ شرایط میکروگرانشی در ایستگاه فضایی امکان فوق سرد کردن مواد با کمک لیزر را فراهم می‌کند.

در آزمایشگاه اتم سرد از گازهای رقیقی موسوم به چگالش اینشتین- بوز (Einstein-Bose Condensates) استفاده می‌شود که می‌تواند تأثیرات ماکرو- کوانتومی در صفر مطلق را نشان دهد؛ در این مطالعه دو نمونه از این گازها در دمای صفر مطلق مخلوط می‌شوند که فرصت مناسبی را برای بررسی این پدیده عجیب فراهم می‌کند.

تابش پس‌زمینه مایکروویو کیهانی (CMB)که از انفجار بزرگ (Big Bang) به جای مانده‌اند، دمایی در حدود سه کلوین یا منفی ۲۷۰.۵۵ درجه سانتیگراد دارند؛ تنها نقطه در کائنات با دمایی در این حد پایین، سحابی بومرنگ (Boomerang Nebula) است که دمای آن منفی ۲۷۲.۲۲ درجه سانتیگراد است.

با راه‌اندازی آزمایشگاه اتم سرد در ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) این مکان به سردترین نقطه جهان تبدیل خواهد شد.

استفاده از لیزر برای فوق سرد کردن مواد در آزمایشگاه اتم سرد
    ارسال و نصب آزمایشگاه اتم سرد در ایستگاه فضایی در سال ۲۰۱۶

منبع:ایسنا

ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا فضانوردان مستقر در ایستگاه فضایی بین‌المللی موفق شدند ماموریت اضطراری خود را با موفقیت انجام دهند.

قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان که همکاری‌های گسترده فضایی با روسیه دارد در آینده‌ای نزدیک همراه این کشور برای ساخت یک موشک فضاپیما با تازه ترین فناوری‌ها اقدام می‌کند.

روبات روسی به فضا می رود روبات روسی به فضا می رود روسیه روبات ویژه ای را طراحی می کند تا برای انجام ماموریت های تعریف شده در ایستگاه فضایی بین المللی بکار گرفته شود.

فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه ماهواره‌های روسی که در سال ۲۰۱۳ به مدار پایینی زمین پرتاب شدند، باری دیگر فعال شدند درحالی که هنوز هیچ‌کس خبر ندارد کاربری این ماهواره‌ها چیست .

ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند فردا دو فضانورد در فضای خارجی ایستگاه فضایی بین المللی ماموریتی اضطراری انجام خواهند داد تا یک رایانه خراب را جایگزین کنند.

اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد مأموریت‌های فضایی فراوانی در سالیان گذشته انجام شده است؛ اما به‌تازگی برنامه‌ای متفاوت توسطاسپیس ایکسو شرکت الیزیوم در حال انجام است.