نخستین فضانورد حرفه‌یی انگلیس، سال میلادی آینده راهی فضا خواهد شد

سازمان فضایی اروپا اعلام کرد که تیمو تیپیک، فضانورد عضو این سازمان و تبعه انگلستان در ۳۰ نوامبر ۲۰۱۵ با ناو کیهانی سایوز تی.ام.آ- ۱۹ ام به ایستگاه فضایی بین المللی اعزام خواهند شد. نخستین فضانورد حرفه‌یی انگلیس، سال میلادی آینده راهی فضا خواهد شد

سرگئی زالیوتین، کیهان نورد روس و تیموتی کاپرا، فضانورد آمریکایی، دومین تبعه انگلیسی اعزامی به فضا را در این سفر همراهی خواهند کرد.

هلن شارمن، نخستین انگلیسی بود که در سال ۱۹۹۱ در چارچوب یک برنامه تجاری به مجتمع مداری میر سفر کرد.

تیموتی نایجل پیک که به عنوان فضانورد سازمان فضایی اروپا- اسا- راهی ایستگاه فضایی بین المللی می شود درهفتم آوریل ۱۹۷۲ در چیچستر انگلستان به دنیا آمد. وی بعد از تحصیلات متوسطه در آکادمی نظامی سند هورست به ادامه تحصیل پرداخت و از سال ۱۹۹۲ درنیروی هوایی سلطنتی انگلیس خدمت کرده است.

او که عملیات جنگی در بوسنی و افغانستان را در پرونده دارد و سال ها به عنوان خلبان آزمایشگر با انواع مختلفی از بالگرد ها از جمله آپاچی، لینکس، ای.اچ ۱۰۱ و آ ۱۰۹ پروازکرده از سال۲۰۰۹ از سوی سازمان فضایی اروپا-اسا- برای کار در ایستگاه فضایی بین المللی انتخاب شد و بعد از اتمام دوره آموزش فضانوردی در ۲۰۱۰ در مرکزآموزش فضانوردان اروپا در شهر کلن جهت تکمیل دوره های آموزشی جهت کار به مرکزآموزش فضانوردان در شهرک ستاره‌یی در حومه مسکو معرفی شد.

اسا روز ۲۰ مه ۲۰۱۳ رسما انتصاب تیموتی پیک را به عنوان یکی از خدمه گروه های ۴۶ و ۴۷ ایستگاه فضایی بین المللی اعلام کرد. این ماموریت به همراه دو کیهان نورد دیگر از کشورهای روسیه و آمریکا بر عرشه سایوز تی.ام.آ- ۱۹ ام از ۳۰ نوامبر۲۰۱۵ آغاز خواهد شد و تا ۱۶ مه ۲۰۱۶ ادامه خواهد داشت.

این یکصد و بیست و هشتمین پرواز سرنشیندار ناو سایوز از سال ۱۹۶۷ خواهد بود.

سرگئی زالیوتین که در این ماموریت فرماندهی سایوز را بر عهده دارد، دو پرواز فضایی در پرونده خود دارد و جمعا بیش از ۸۳ روز از عمر خود را در مدار زمین گذرانده است.

تیموتی کاپرا نیز قبلا سفری روزه را در سال ۲۰۰۹ به ایستگاه فضایی بین المللی داشته است.

منبع:ایسنا