پرتاب عضو جدید شبکه ارتباطی ناسا به فضا

جدیدترین عضو شبکه ارتباطات فضایی ناسا بر روی یک موشک بدون‌سرنشین،از ایستگاه نیروی هوایی کیپ‌کارناوال به مدار پرتاب شد. پرتاب عضو جدید شبکه ارتباطی ناسا به فضا

موشک اطلس پنج با ارتفاع برابر با یک ساختمان ۱۹ طبقه که توسط شرکت United Launch Alliance ساخته شده، در ساعت ۲:۳۳ بامداد روز جمعه به وقت گرینویچ به فضا پرتاب شد.

ماهواره ۳.۴۴ تنی «TDRS» ساخت شرکت بوئینگ، دوازدهمین نمونه تولید شده برای مجموعه ناسا است که در ارتفاع حدود ۳۶ هزار کیلومتری زمین گردش می‌کنند. این ماهواره‌ها از نظر استراتژیک در بالای اقیانوسهای اطلس، آرام و هند قرار گرفته‌اند که از آنجا می‌توانند بطور مدوام با ایستگاه فضایی و چندین فضاپیمای پر سرعت دیگر در حدود ۳۵ هزار کیلومتری زمین ارتباط برقرار کنند.

هشت عضو این شبکه در حال حاضر در مدار قرار دارند. دو ماهواره آن از سرویس خارج شده و در جو زمین سوختند. ماهواره سوم در اتفاق شاتل فضایی چلنجر در سال ۱۹۸۶ از بین رفت.

ناسا سیزدهمین و آخرین ماهواره TDRS خود را به منظور اطمینان از عملکرد کامل شبکه تا سال ۲۰۳۰ سفارش داده است. تا آن زمان، این سازمان انتظار دارد به ارتباطات لیزری و ارتقاهای دیگری روی آورده باشد که بطور چشمگیری قابلیت آن را افزایش داده و هزینه‌ها را کاهش دهد.

انتظار می‌رود که ماهواره آخر در سال ۲۰۱۶ پرتاب شود.

منبع:ایسنا