نخستین پیام «شکارچی دنباله‌دار» اروپا به زمین ارسال شد

کاوشگر شکارچی دنباله‌دار سازمان فضایی اروپا اولین پیام خود را پس از حدود سه سال به زمین فرستاد. نخستین پیام «شکارچی دنباله‌دار» اروپا به زمین ارسال شد

ایستگاههای زمینی گلداستون و کانبرای ناسا این سیگنال را دریافت کردند که توسط مرکز عملیاتی سازمان فضایی اروپا(اسا) در دارمشتات آلمان تائید شد.

بیداری موفق کاوشگر «روزتا» از طریق حساب توئیتر سازمان اسا با پیام «سلام جهان» اعلام شد.

آلوارو گیمنز، مدیر اکتشاف رباتیک و علمی اسا با اعلام بیدار شدن شکارچی دنباله‌دار این سازمان، گفت: با روزتا، ما اکتشاف دنباله‌دار را به سطح جدیدی خواهیم رساند. این ماموریت فوق‌العاده، تاریخچه ما را با اتکا بر دستاوردهای علمی و فناورانه اولین ماموریت فضای عمیق ما «Giotto» که اولین تصویر نزدیک از هسته یک دنباله‌دار را در سال ۱۹۸۶ ارائه کرده بود، به عنوان اولینها بر روی دنباله‌دارها ادامه داده است.

روزتا اکنون در حال پیگیری دنباله‌دار ۶۷P/Churyumov-Gerasimenko است. این اولین ماموریت فضایی با هدف فرود بر روی سطح یک دنباله‌دار و پیگیری آن در زمان تاب خوردن آن در اطراف خورشید است.

این شکارچی دنباله‌دار که تنها با انرژی خورشید کار می‌کند، در ژوئن ۲۰۱۱ با سفر در فاصله ۸۰۰ میلیون کیلومتری خورشید، در ورای مدار سیاره مشتری به خواب زمستانی فرو رفت.

اکنون با بازگشتن مدار این فضاپیما به فاصله ۶۷۳ میلیون کیلومتری خورشید، انرژی خورشیدی کافی برای تامین نیروی آن فراهم شده است.

اگرچه روزتا هنوز حدود ۹ میلون کیلومتر با دنباله‌داری که در پی آن است، فاصله دارد، اما با ساعت داخلی از پیش برنامه‌ریزی شده خود از خواب بیدار شده است.

این فضاپیما پس از آماده‌سازی دستگاههای اصلی ناوبری خود، خروج از چرخش تثبیت و قرار دادن آنتن رادیویی اصلی خود به سمت زمین، سیگنالی را به منظور آگاه‌سازی اپراتورهای ماموریت از بیدار شدن خود ارسال کرد.

دنباله‌دارها به عنوان ساختارهای اولیه منظومه خورشیدی محسوب شده و احتمالا به ایجاد آب در زمین و حتی ورود مواد تشکیل‌دهنده حیات به این سیاره کمک کرده‌اند.

اگرچه هنوز سوالات بسیاری در مورد این اجسام سماوی مرموز وجود داشته و روزتا با استفاده از تحقیقات جامع و در محل دنباله‌دار ۶۷P/Churyumov-Gerasimenko قصد دارد از اسرار درون این اجسام پرده بردارد.

اما در ابتدا باید بررسی‌های اولیه سلامت بر روی این فضاپیما تکمیل شود. سپس ۱۱ ابزار روی مدارگرد و ۱۰ ابزار روی فرودگر روشن شده و برای بررسی این دنباله‌دار آماده خواهند شد.

منبع:ایسنا