تصاویر جدید از ماهنورد چین+ تصاویر

آکادمی علوم چین مجموعه تصاویر جدیدی از فرودگر چانگه-۳ و ماهنورد یوتو را بر سطح قمر زمین منتشر کرده است.

تصاویر جدید از ماهنورد چین+ تصاویر

فرود نرم و کنترل شده فرودگر چانگه-۳ بر سطح ماه، سومین تلاش موفق پس از مأموریت‌های فضایی شوروی سابق و آمریکا محسوب می‌شود؛ آخرین مأموریت فرود کنترل شده نیز در سال ۱۹۷۶ توسط شوری انجام شد.

دستاورد چین در پرتاب نخستین ماهنورد به فضا تنها یک دهه پس از موفقیت این کشور در ارسال فضانورد به فضا صورت گرفت که روند پرشتاب توسعه برنامه فضایی چین را نشان می‌دهد.

رئیس جمهور چین نیز در مراسم تقدیر از محققان و مهندسان فعال در برنامه ماهنورد یوتو تأکید کرد که صنعت فضایی این کشور بصورت مستقل و خودکفا در حال پیشرفت است.

با این حال انتقاداتی در خصوص کپی‌برداری چین از طرح‌های آمریکا و شوروی مطرح شده است.

پروفسور «ون گویلین» از دانشگاه هونان با تأیید الگوبرداری از طرح‌های موفق کشورهای دیگر خاطر نشان کرد: به هیچ عنوان این مسئله را رد نمی‌کنیم که مشابهت‌هایی در این طرح با نمونه‌های آمریکا و شوروی بخصوص طرح موفق مریخ‌نورد جدید ناسا وجود دارد.

اما کارشناسان تأکید می‌کنند که مسئله مهم، دستیابی چین به فناوری فرود نرم و کنترل شده بر سطح ماه است، چراکه ماه فاقد جو بوده و امکان فرود کاوشگر با چتر نجات وجود ندارد؛ بنابراین تعیین زاویه درست و فرود ایمن کاوشگر موفقیتی است که دانشمندان چین به آن دست یافته‌اند.

ماهنورد Jadde Rabbit یا «یوتو» اول دسامبر (۱۰ آذر) توسط موشک لانگ مارچ-۳B از مرکز پرتاب موشکی شیچانگ در استان سیچوان چین به فضا پرتاب شد و ۱۴ دسامبر ۲۰۱۴ میلادی (۲۳ آذر) بر سطح ماه فرود آمد.

تصویر ماهنورد یوتو از منظر فرودگر چانگه-۳
    چشم اندازی از سطح ماه از نگاه فرودگر چانگه-۳
    تصویر پانوراما در اطراف فرودگر چانگه-۳
    تصویر پانورامای چانگه-۳ از ماهنورد یوتو
    تصویری از فرودگر چانگه-۳ از ارتفاع ۷.۹ کیلومتری بالای سطح ماه
    تصویری از فرودگر چانگه-۳ از ارتفاع ۹۹ متری بالای سطح ماه

منبع:ایسنا

ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ پروکسیما بی، یک سیاره فرا خورشیدی است که شباهت‌های بسیاری به زمین دارد.

پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید وزارت دفاع آمریکا برای نخستین بار ازاسپیس‌ایکسبرای یک مأموریت استفاده خواهد کرد. در این مأموریت، اسپیس‌ایکس یک ماهواره‌ی جاسوسی دولتی را برایدفتر ملی شناسایی (NRO) در مدار قرار خواهد داد.

آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» ناسا فضاپیمای «کاسینی» را برای انجام آخرین مأموریت آن و سقوط بر روی زحل، به سمت این سیاره پرتاب کرد.

دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست ناسا تصویری از دو کهکشان مارپیچی در حال چرخش در فاصله ۵۵ میلیون سال نوری از زمین منتشر کرده است.

رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید دو فضانورد روسی و آمریکایی که امروز با پرتاب موشک سایوز راهی ایستگاه فضایی بین المللی شده بودند، دقایقی پیش به مقصد رسیدند .

اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد چین نخستین فضاپیمای بدون سرنشین خود را با استفاده از موشک مارس ۷ به فضا پرتاب کرد .

چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند منابع خبری از پرتاب موفقیت آمیز دو فضاپیمای مجزا توسط چین و روسیه خبر دادند. فضاپیمای روسیه عازم ایستگاه فضایی بین‌المللی و فضاپیمای چین عازم ایستگاه فضایی این کشور شد.

بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! یکی از موسسان شرکت اپل پیش بینی های جالبی درباره آینده فناوری مطرح کرده است بر اساس این پیش بینی ها زندگی شهری در بیابانها امکانپذیر می شود.

پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد فضانوردان با استفاده از یک تلسکوپ پیشرفته موسوم به Event Horizon توانسته‌اند عکسی تهیه کنند که به احتمال زیاد مربوط به یک سیاه چاله فضایی است.

حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان ​آژانس فضایی اروپا فیلمی از حرکت بیش از دو میلیون ستاره در کهکشان منتشر کرده است.

تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا به نظر می‌رسد مأموریت‌های فضایی ناسا در پروژه‌ی فتح مریخ با چالش‌های متعددی همراه شده است.

ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه اگرچه در بودجه پیشنهادی دولت ترامپ برای سال ۲۰۱۸ از سهم وزارت انرژی و برخی نهادهای دیگر کاسته شده، اما بودجه ناسا تنها یک درصد کمتر شده است .