تصاویر جدید از ماهنورد چین+ تصاویر

آکادمی علوم چین مجموعه تصاویر جدیدی از فرودگر چانگه-۳ و ماهنورد یوتو را بر سطح قمر زمین منتشر کرده است.

تصاویر جدید از ماهنورد چین+ تصاویر

فرود نرم و کنترل شده فرودگر چانگه-۳ بر سطح ماه، سومین تلاش موفق پس از مأموریت‌های فضایی شوروی سابق و آمریکا محسوب می‌شود؛ آخرین مأموریت فرود کنترل شده نیز در سال ۱۹۷۶ توسط شوری انجام شد.

دستاورد چین در پرتاب نخستین ماهنورد به فضا تنها یک دهه پس از موفقیت این کشور در ارسال فضانورد به فضا صورت گرفت که روند پرشتاب توسعه برنامه فضایی چین را نشان می‌دهد.

رئیس جمهور چین نیز در مراسم تقدیر از محققان و مهندسان فعال در برنامه ماهنورد یوتو تأکید کرد که صنعت فضایی این کشور بصورت مستقل و خودکفا در حال پیشرفت است.

با این حال انتقاداتی در خصوص کپی‌برداری چین از طرح‌های آمریکا و شوروی مطرح شده است.

پروفسور «ون گویلین» از دانشگاه هونان با تأیید الگوبرداری از طرح‌های موفق کشورهای دیگر خاطر نشان کرد: به هیچ عنوان این مسئله را رد نمی‌کنیم که مشابهت‌هایی در این طرح با نمونه‌های آمریکا و شوروی بخصوص طرح موفق مریخ‌نورد جدید ناسا وجود دارد.

اما کارشناسان تأکید می‌کنند که مسئله مهم، دستیابی چین به فناوری فرود نرم و کنترل شده بر سطح ماه است، چراکه ماه فاقد جو بوده و امکان فرود کاوشگر با چتر نجات وجود ندارد؛ بنابراین تعیین زاویه درست و فرود ایمن کاوشگر موفقیتی است که دانشمندان چین به آن دست یافته‌اند.

ماهنورد Jadde Rabbit یا «یوتو» اول دسامبر (۱۰ آذر) توسط موشک لانگ مارچ-۳B از مرکز پرتاب موشکی شیچانگ در استان سیچوان چین به فضا پرتاب شد و ۱۴ دسامبر ۲۰۱۴ میلادی (۲۳ آذر) بر سطح ماه فرود آمد.

تصویر ماهنورد یوتو از منظر فرودگر چانگه-۳
    چشم اندازی از سطح ماه از نگاه فرودگر چانگه-۳