کپسول فضایی «سیگنوس» بالأخره پرتاب شد

شرکت «اوربیتال ساینس» روز پنج‌شنبه با موفقیت کپسول سیگنوس را به مقصد آژانس بین‌المللی فضایی، پرتاب کرد. این پرواز در ساعت ۱۸:۰۷ به وقت گرینویچ (۲۱:۳۷ به وقت تهران) و از مرکز فضایی والوپس صوت گرفت.
    کپسول فضایی «سیگنوس» بالأخره پرتاب شد

موشک «آنتارس» (که در اصل Taurus II خوانده می‌شود) سیگنوس را به مدار اولیه ۲۲۰*۲۸۰ کیلومتر حمل می‌کند.

این کپسول که هم‌اکنون در حال پرواز است، مجهز به تجهیزات ارتباطی و آرایه‌های خورشیدی است و محموله هزار و ۳۰۰ کیلوگرمی را به سمت ایستگاه بین‌المللی فضایی حمل می‌کند. سیگنوس قرار است ۱۲ ژانویه (روز ۲۲ دی‌ماه) به ایستگاه ملحق شود.

شرکت‌های اسپیس‌ایکس و اوربیتال هم‌اکنون تنها مراکز پرتاب تجاری هستند که گواهینامه ارائه خدمات بازتجهیز تجاری را برای ایستگاه بین‌المللی فضایی در اختیار دارند.

قرارداد اولیه شرکت اوربیتال برای انجام هشت پرتاب سیگنوس و حمل محموله، ۱.۹ میلیارد دلار اعلام شده است.

در این ماموریت‌ها، سیگنوس اقلام مورد نیاز برای ادامه برنامه ایستگاه فضایی مانند غذا، لباس، تجهیزات خدمه، قطعات یدکی و تجهیزات علمی را تحویل خواهد داد.

ماموریت این کپسول به دلیل تعمیرات سیستم خنک‌کنندگی ایستگاه بین‌المللی از ماه دسامبر و همچنین بروز جرقه‌های خورشیدی گروه ایکس در روز سه‌شنبه به تعویق افتاد و مهندسان تصمیم گرفتند پرواز آن را به روز پنج‌شنبه موکول کنند.

در حالی که ایستگاه بین‌المللی فضایی و سیگنوس در مقابل بزرگ‌ترین تابش‌های خورشیدی عایق شده‌اند، موشک آنتارس در برابر چنین تشعشعی ایمن نیست و پروازکردن با وجود جرقه خورشیدی به این بزرگی، به ناکامی این ماموریت می‌انجامید.

جرقه‌های خورشیدی، انفجارهای قدرتمند تابشی هستند که تشعشع‌های مضر آنها نمی‌تواند از میان جو زمین عبور کند و بر انسان تاثیر بگذارند، اما اگر آن‌ها از قدرت کافی برخوردار باشند، می‌توانند در جو بالایی در سیگنال‌های جی‌پی‌اس و ارتباطی، اختلال ایجاد کنند.

منبع:ایسنا

سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ پایان دنیا همواره یکی از چالش‌برانگیزترین موضوعات مورد بحث در فیزیک بوده وبه‌تازگی ارتباطی میان این موضوع و سیاه‌چاله‌ها کشف شده است.

شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی دانشمندان با استفاده از آرشیوه تصاویر تلسکوپ فضایی هابل موفق به شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شدند.

اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا رفت اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا رفت آژانس فضایی اروپا اولین ماهواره تمام برقی خود را از پایگاه فضایی آریان به فضا پرتاب کرد.

تصاویری از مریخ نورد جدید ناسا را ببینید تصاویری از مریخ نورد جدید ناسا را ببینید ناسا از اواخر سال ۲۰۱۶ مشغول ساخت مریخ نوردی است که شباهت زیادی به اتومبیل «بت موبیل» دارد. این مریخ نورد با انرژی خورشیدی کار می کند. همچنین دارای یک آزمایشگاه مخصوص خود است.

برخورد ۲ کهکشان به روایت ناسا! +تصاویر برخورد ۲ کهکشان به روایت ناسا! +تصاویر ناسا اطلاعات جالبی از روند برخورد دو کهکشان منتشر کرده است.

اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا می‌رود اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا می‌رود آژانس فضایی اروپا قصد دارد اولین موشک تمام برقی خود را از پایگاه فضایی آریان به فضا پرتاب کند.

برنامه بلند پروازانه فضایی؛چین شهاب سنگ شکار می کند برنامه بلند پروازانه فضایی؛چین شهاب سنگ شکار می کند چین قصد دارد در فضا شهاب سنگ شکار کند و به مدار ماه بفرستد. این کشور در مرحله بعد قصد دارد مواد معدنی شهاب سنگ ها را نیز استخراج کند.

ناسا تصاویری از سحابی ناسا تصاویری از سحابی "خرچنگ" منتشر کرد ناسا با تلفیق داده‌های دریافت شده از پنج تلسکوپ مختلف، جدیدترین تصاویر را از سحابی "خرچنگ" منتشر کرد.

فرود فضاپیمای محرمانه نیروی هوایی آمریکا پس از ۷۲۰ روز فرود فضاپیمای محرمانه نیروی هوایی آمریکا پس از ۷۲۰ روز نیروی هوایی آمریکا اعلام کرد، فضاپیمای بدون سرنشین X- ۳۷B روز یکشنبه در پایگاه فضایی کندی ناسا در فلوریدا در پی تکمیل ماموریت محرمانه‌ای در مدار زمین که حدود دو سال به طول انجامید، فرود آمده است.