کپسول فضایی «سیگنوس» بالأخره پرتاب شد

شرکت «اوربیتال ساینس» روز پنج‌شنبه با موفقیت کپسول سیگنوس را به مقصد آژانس بین‌المللی فضایی، پرتاب کرد. این پرواز در ساعت ۱۸:۰۷ به وقت گرینویچ (۲۱:۳۷ به وقت تهران) و از مرکز فضایی والوپس صوت گرفت.
    کپسول فضایی «سیگنوس» بالأخره پرتاب شد

موشک «آنتارس» (که در اصل Taurus II خوانده می‌شود) سیگنوس را به مدار اولیه ۲۲۰*۲۸۰ کیلومتر حمل می‌کند.

این کپسول که هم‌اکنون در حال پرواز است، مجهز به تجهیزات ارتباطی و آرایه‌های خورشیدی است و محموله هزار و ۳۰۰ کیلوگرمی را به سمت ایستگاه بین‌المللی فضایی حمل می‌کند. سیگنوس قرار است ۱۲ ژانویه (روز ۲۲ دی‌ماه) به ایستگاه ملحق شود.

شرکت‌های اسپیس‌ایکس و اوربیتال هم‌اکنون تنها مراکز پرتاب تجاری هستند که گواهینامه ارائه خدمات بازتجهیز تجاری را برای ایستگاه بین‌المللی فضایی در اختیار دارند.

قرارداد اولیه شرکت اوربیتال برای انجام هشت پرتاب سیگنوس و حمل محموله، ۱.۹ میلیارد دلار اعلام شده است.

در این ماموریت‌ها، سیگنوس اقلام مورد نیاز برای ادامه برنامه ایستگاه فضایی مانند غذا، لباس، تجهیزات خدمه، قطعات یدکی و تجهیزات علمی را تحویل خواهد داد.

ماموریت این کپسول به دلیل تعمیرات سیستم خنک‌کنندگی ایستگاه بین‌المللی از ماه دسامبر و همچنین بروز جرقه‌های خورشیدی گروه ایکس در روز سه‌شنبه به تعویق افتاد و مهندسان تصمیم گرفتند پرواز آن را به روز پنج‌شنبه موکول کنند.

در حالی که ایستگاه بین‌المللی فضایی و سیگنوس در مقابل بزرگ‌ترین تابش‌های خورشیدی عایق شده‌اند، موشک آنتارس در برابر چنین تشعشعی ایمن نیست و پروازکردن با وجود جرقه خورشیدی به این بزرگی، به ناکامی این ماموریت می‌انجامید.

جرقه‌های خورشیدی، انفجارهای قدرتمند تابشی هستند که تشعشع‌های مضر آنها نمی‌تواند از میان جو زمین عبور کند و بر انسان تاثیر بگذارند، اما اگر آن‌ها از قدرت کافی برخوردار باشند، می‌توانند در جو بالایی در سیگنال‌های جی‌پی‌اس و ارتباطی، اختلال ایجاد کنند.

منبع:ایسنا