ربات ژاپنی در ایستگاه فضایی بین‌المللی به حرف آمد

اولین ربات فضانورد جهان در ایستگاه فضایی بین‌المللی برای اولین بار به صحبت پرداخت.ربات اندروید کوچک «کایروبو» به هوش مصنوعی مجهز بوده و از قابلیت یادگیری چگونگی واکنش مناسب در برابر انسانها برخوردار است. ربات ژاپنی در ایستگاه فضایی بین‌المللی به حرف آمد

این ربات حتی زمان کریسمس را ثبت کرده و در صحبت با کویچی واکاتا، فضانورد ژاپنی حاضر در ایستگاه فضا اظهار کرد که انتظار دارد یک فرد خاص با هدیه از وی بازدید کند.

کایروبو در حالیکه یک کلاه بابانوئل را بر سر داشت و در گرانش سفر ارتفاع صدها کیلومتری زمین شناور بود، گفت: بابانوئل به فضا خواهد آمد.

این ربات در گفتگوی خود از واکاتا پرسید که او از بابانوئل چه خواهد خواست و فضانورد ژاپنی در جواب گفت: من یک موشک اسباب‌بازی می‌خواهم، بیا از بابانوئل درخواست کنیم.

این گفتگوی نوشته نشده به زبان ژاپنی در روز شش دسامبر(۱۵ آذر) انجام شده و روز گذشته(جمعه) با زیرنویس در زمین رونمایی شد.

این گفتگو بخشی از یک پروژه طولانی برای نمایش چگونگی ایفای نقش یک ربات بعنوان همدمی برای افراد منزوی بوده و بطور خاص این هدف را دنبال می‌کند که چگونگی توسعه مهارتهای مکالمه ربات را پیگیری کند.

کایروبو با چشمان درشت که چکمه پوشیده، بر روی یک موشک باری در ماه اوت به فضا پرتاب شده و در روز دهم اوت(۱۹ مرداد) به ایستگاه فضایی وارد شد.

واکاتا به همراه میخائیل تورین از روسیه و ریک ماستارچیو از ناسا در ماه نوامبر به این ربات در ایستگاه پیوستند.

ربات کایروبو و مخاطب آن برای چند دقیقه به مکالمه خودجوش در ایستگاه پرداختند که طی آن، ربات به ارائه ایده‌های بسیار کلی می‌پرداخت.

در این مکالمه، واکاتا از کایروبو پرسید: وقتی موشک ارسال شده، چه حالی داشتی؟ و ربات در پاسخ آن را هیجان‌انگیز خواند.

این ربات به همراه همزاد آندرویدی خود، میراتا که در زمین اقامت داشته، توسط شرکت دنتسو، دانشگاه توکیو، تویوتا و شرکت ربات‌سازی روبو گاراژ ساخته شده‌اند.

منبع:ایسنا