کشف تاب‌خوردگی ظریف در قدیمی‌ترین نور جهان

دانشمندان حاضر در پروژه «تلسکوپ قطب‌جنوب» برای نخستین بار یک تاب‌خوردگی ظریف را در قدیمی‌ترین نور جهان کشف کرده‌اند.این امر می‌تواند معماهای موجود در مورد اولین لحظات شکل‌گیری جهان را آشکار کند. کشف تاب‌خوردگی ظریف در قدیمی‌ترین نور جهان

دانشمندان حاضر در این مطالعه، الگوهای تاب‌خوردگی در قطبش پس‌زمینه میکروموج کیهانی را مشاهده کردند.

این پس‌زمینه نوری است که آخرین بار در ابتدای تاریخ جهان و کمتر از ۴۰۰ هزار سال پس از «انفجار بزرگ» با ماده تعامل داشته است.

این الگوها که B modes نام دارند، هنگام خم‌شدن مسیر نور توسط اجرام عظیم کیهانی، (درست مانند خم‌شدن نور هنگام متمرکزشدن یک عدسی بر آن) رخ می‌دهند.

تیمی از محققان به رهبری جان کالسترام، استاد ستاره‌شناسی و اخترفیزیک دانشگاه شیکاگو، این کشف را صورت دادند.

آن‌ها با استفاده از داده‌های حاصل از یک دوربین حساس به قطبش موسوم به SPTpol که در ژانویه ۲۰۱۲ بر روی تلسکوپ قطب‌جنوب نصب شد، به این موفقیت نائل آمدند.

کالسترام گفت: کشف قطبش توسط تلسکوپ قطب‌جنوب دستاورد بزرگی به شمار می‌آید و نشان‌دهنده ظهور فیزیکی هیجان‌انگیز است.

پس‌زمینه میکروموج کیهانی، دریایی از فوتون‌هایی (ذرات نوری) است که از انفجار بزرگ به جا مانده‌اند و در تمامی فضا، در دمای منفی ۲۷۰ درجه سلسیوس (سه درجه بالاتر از صفر مطلق) منتشر شده‌اند.

اندازه‌گیری‌های این نور باستانی پیش‌تر به فیزیک‌دان‌ها اطلاعات ارزشمندی در خصوص ویژگی‌های جهان ارائه داده است.

تغییرات ریز در دمای این نور با استفاده از آزمایشگاهای چندگانه ترسیم شده‌ و دانشمندان در حال کسب اطلاعات بیشتر از نور قطبیده‌شده هستند.

نور زمانی قطبیده می‌شود که امواج الکترومغناطیس آن ترجیحا به جهت خاصی تمایل داشته باشند.

نور پس‌زمینه میکروموج کیهانی بیشتر به دلیل انتشار فوتون‌های ناشی از الکترون‌های ابتدای جهان قطبیده می‌شود.

الگوهای قطبش حاصل از نوع E modes هستند که کشف آن‌ها آسان‌تر از انواع ضعیف‌تر B modes است و یک دهه پیش برای نخستین بار اندازه‌گیری شدند.

با این حال، B modes نمی‌تواند توسط انتشار ساده تولید شود و به فرآیند پیچیده‌تری برای اندازه‌گیری نیاز دارد.

بزرگنمایی گرانشی می‌تواند E modes را به هنگام عبور فوتون‌ها از کنار کهکشان‌ها و دیگر اشیای عظیم کیهانی بر سر راهشان به سمت زمین، به B modes تغییر دهد. این انتظار اکنون برآورده شده است.

دانشمندان حاضر در این پروژه از یک نقشه با موضوع توزیع جرم در جهان و با هدف تعیین مکان رخداد بزرگنمایی گرانشی استفاده کردند.

آنها همچنین اندازه‌گیری‌هایشان از E modes را با توزیع جرم و با هدف ارائه الگویی از تغییر قابل‌انتظار به B modes ترکیب کردند.

دانشمندان اکنون در حال بررسی بیشتر اندازه‌گیری‌های خود از B modes هستند، زیرا مطالعه دقیق آنها به محققان در درک بهتر جهان کمک می‌کند.

جزئیات این دستاورد علمی در مجله Physical Review Letters منتشر شد.

منبع:ایسنا

ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ پروکسیما بی، یک سیاره فرا خورشیدی است که شباهت‌های بسیاری به زمین دارد.

پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید وزارت دفاع آمریکا برای نخستین بار ازاسپیس‌ایکسبرای یک مأموریت استفاده خواهد کرد. در این مأموریت، اسپیس‌ایکس یک ماهواره‌ی جاسوسی دولتی را برایدفتر ملی شناسایی (NRO) در مدار قرار خواهد داد.

آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» ناسا فضاپیمای «کاسینی» را برای انجام آخرین مأموریت آن و سقوط بر روی زحل، به سمت این سیاره پرتاب کرد.

دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست ناسا تصویری از دو کهکشان مارپیچی در حال چرخش در فاصله ۵۵ میلیون سال نوری از زمین منتشر کرده است.

رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید دو فضانورد روسی و آمریکایی که امروز با پرتاب موشک سایوز راهی ایستگاه فضایی بین المللی شده بودند، دقایقی پیش به مقصد رسیدند .

اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد چین نخستین فضاپیمای بدون سرنشین خود را با استفاده از موشک مارس ۷ به فضا پرتاب کرد .

چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند منابع خبری از پرتاب موفقیت آمیز دو فضاپیمای مجزا توسط چین و روسیه خبر دادند. فضاپیمای روسیه عازم ایستگاه فضایی بین‌المللی و فضاپیمای چین عازم ایستگاه فضایی این کشور شد.

بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! یکی از موسسان شرکت اپل پیش بینی های جالبی درباره آینده فناوری مطرح کرده است بر اساس این پیش بینی ها زندگی شهری در بیابانها امکانپذیر می شود.

پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد فضانوردان با استفاده از یک تلسکوپ پیشرفته موسوم به Event Horizon توانسته‌اند عکسی تهیه کنند که به احتمال زیاد مربوط به یک سیاه چاله فضایی است.

حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان ​آژانس فضایی اروپا فیلمی از حرکت بیش از دو میلیون ستاره در کهکشان منتشر کرده است.

تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا به نظر می‌رسد مأموریت‌های فضایی ناسا در پروژه‌ی فتح مریخ با چالش‌های متعددی همراه شده است.

ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه اگرچه در بودجه پیشنهادی دولت ترامپ برای سال ۲۰۱۸ از سهم وزارت انرژی و برخی نهادهای دیگر کاسته شده، اما بودجه ناسا تنها یک درصد کمتر شده است .