بزرگترین سرشماری کیهانی با پرتاب فضاپیمای گایا کلید خورد

کاوشگر آژانس فضایی اروپا (ESA) با هدف تهیه نقشه از یک میلیارد ستاره کهکشان راه شیری به فضا پرتاب شد. بزرگترین سرشماری کیهانی با پرتاب فضاپیمای گایا کلید خورد

فضاپیمای گایا (Gaia) روز پنجشنبه ۱۹ دسامبر (۲۸ آذر) توسط موشک سایوز- فریگات ساعت ۰۹:۱۲ به وقت گرینویچ (۱۲:۴۲ به وقت تهران) از مرکز فضایی گویان فرانسه به فضا پرتاب شد تا مأموریت پنج ساله خود را آغاز کند.

در طول پنج سال آینده، فضاپیمای گایا علاوه بر تعیین محل بیش از یک میلیارد ستاره کهکشان راه شیری اقدام به مشخص کردن جابه‌جایی ستارگان، میزان درخشندگی و تعیین ماده سازنده آنها خواهد کرد.

همچنین تلسکوپ‌های دوقلوی گایا به کشف هزاران سیاره فراخورشیدی جدید، سیارک و اجرام آسمانی کوچک و کم‌نور کمک می‌کند.

تمامی این اطلاعات، درک دانشمندان از تاریخچه شکل گیری کائنات را افزایش می‌دهد.

آژانس فضایی اروپا (ESA) با انتشار بیانیه‌ای تأکید کرد: گایا با انجام بزرگترین سرشماری کیهانی، نموداری از مکان، حرکت و ویژگی‌های یک میلیارد ستاره برای تهیه نقشه سه‌بعدی از کهکشان راه شیری ترسیم می‌کند.

سفر به نقطه لاگرانژ

گایا پس از سفر سه هفته‌ای، به یک نقطه گرانشی پایدار در فاصله ۱.۵ میلیون کیلومتری زمین خواهد رسید.

این مکان، نقطه لاگرانژ زمین- خورشید ۲ یا L۲‌ نامیده می‌شود؛ نقاط لاگرانژ (Lagrange points) مناطقی در فضا هستند که فعل و انفعالات گرانشی و مداری به ماهواره‌ها اجازه می‌دهد تا در یک نقطه پایدار بمانند.

با رسیدن گایا به منطقه لاگرانژ ۲ یک دوره راه اندازی چهار ماهه در نظر گرفته شده است تا از سلامت ماهواره، تلسکوپ‌های دوقلو و سایر تجهیزات اطمینان حاصل شود.

سپر خورشیدی ۱۰ متری فضاپیمای گایا با دو هدف نگهداری پنل‌های خورشیدی برای تولید برق و محافظی در برابر گرمای شدید خورشید طراحی شده است؛ تجهیزات این ماهواره برای عملکرد صحیح به دمای منفی ۱۱۰ درجه سانتیگراد نیاز دارند.

بزرگترین دوربین دیجیتال در فضا

رصد کل آسمان با کمک یک دوربین دیجیتال با وضوح تصویری یک میلیارد پیکسل انجام می‌شود.

ماهواره گایا ۱۰۰ برابر دقیق‌تر از مأموریت نقشه‌برداری ستارگان Hipparcos است که اقدام به مکان‌یابی ۱۰۰ هزار و رصد یک میلیون ستاره با دقت کمتر کرده بود.

منبع:ایسنا

روبات روسی به فضا می رود روبات روسی به فضا می رود روسیه روبات ویژه ای را طراحی می کند تا برای انجام ماموریت های تعریف شده در ایستگاه فضایی بین المللی بکار گرفته شود.

فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه ماهواره‌های روسی که در سال ۲۰۱۳ به مدار پایینی زمین پرتاب شدند، باری دیگر فعال شدند درحالی که هنوز هیچ‌کس خبر ندارد کاربری این ماهواره‌ها چیست .

ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند فردا دو فضانورد در فضای خارجی ایستگاه فضایی بین المللی ماموریتی اضطراری انجام خواهند داد تا یک رایانه خراب را جایگزین کنند.

اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد مأموریت‌های فضایی فراوانی در سالیان گذشته انجام شده است؛ اما به‌تازگی برنامه‌ای متفاوت توسطاسپیس ایکسو شرکت الیزیوم در حال انجام است.

سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ پایان دنیا همواره یکی از چالش‌برانگیزترین موضوعات مورد بحث در فیزیک بوده وبه‌تازگی ارتباطی میان این موضوع و سیاه‌چاله‌ها کشف شده است.

شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی دانشمندان با استفاده از آرشیوه تصاویر تلسکوپ فضایی هابل موفق به شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شدند.