برخورد بقایای موشک حامل ماهنورد چین با منازل روستایی

مسوولان سازمان فضایی چین در پی برخورد برخی از قطعات موشک لانگ مارچ حامل نخستین ماهنورد این کشور با منازل روستایی در استان هونان مجبور به پرداخت خسارت به آسیب‌دیدگان شدند. برخورد بقایای موشک حامل ماهنورد چین با منازل روستایی

موشک لانگ مارچ-۳B حامل ماهنورد Jadde Rabbit روز یکشنبه اول نوامبر (۱۰ آذر) از مرکز پرتاب موشکی شیچانگ در استان سیچوان چین به فضا پرتاب شد.

بیش از ۱۸۰ هزار نفر از ساکنان استان‌های سیچوان و هونان پیش از پرتاب نخستین ماهنورد چین به مناطق دیگر منتقل شده بودند.

برخی از قطعات موشک لانگ مارچ-۳B پس از پرتاب با خانه‌های روستایی در نزدیکی استان هونان برخورد کرد که این حادثه مجروحی برجای نگذاشت، اما باعث آسیب دیدن برخی منازل شد.

دولت برای جبران خسارت مردم روستا حدود سه هزار دلار پرداخت کرده است، اما محققان با توجه به افزایش برنامه فضایی این کشور خواستار ارائه پوشش بیمه مناسب برای مأموریت‌های فضایی شده‌اند.

بر اساس اعلام معاون مدیرکل مرکز همکاری‌های تکنولوژی و علوم فضایی چین،‌ تعداد پرتاب‌های فضایی این کشور بالغ بر ۲۰ پرتاب در هر سال برآورد می‌شود و برای پیشگیری از حوادث مشابه، محققان به دنبال ساخت موشک های قابل بازیابی هستند.

از سال ۲۰۰۳ میلادی چین ۱۰ فضانورد را راهی فضا کرده است که تعدادی از آنها برای انجام تحقیقات علمی در ماژول آزمایشگاهی تیانگونگ-۱ در مدار زمین مستقر شدند.

همچنین در مأموریت‌های Chang'e-۱ در سال ۲۰۰۷ و Chang'e-۲ در سال ۲۰۱۰ میلادی دو مدارگرد اکتشافی راهی ماه شدند و ماهنورد Jadde Rabbit در قالب مأموریت Chang'e-۳ نخستین کاوشگر چین محسوب می‌شود که پس از فرود بر سطح ماه، تحقیقات علمی خود را بر روی قمر زمین آغاز خواهد کرد.

برنامه فضایی چین به سرعت در حال گسترش بوده و این کشور قصد دارد تا سال ۲۰۲۰ میلادی ایستگاه فضایی مستقل خود را در مدار زمین به بهره‌برداری رسانده و پس از آن فضانورد به ماه اعزام کند.

منبع:ایسنا

سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ پایان دنیا همواره یکی از چالش‌برانگیزترین موضوعات مورد بحث در فیزیک بوده وبه‌تازگی ارتباطی میان این موضوع و سیاه‌چاله‌ها کشف شده است.

شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی دانشمندان با استفاده از آرشیوه تصاویر تلسکوپ فضایی هابل موفق به شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شدند.

اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا رفت اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا رفت آژانس فضایی اروپا اولین ماهواره تمام برقی خود را از پایگاه فضایی آریان به فضا پرتاب کرد.

تصاویری از مریخ نورد جدید ناسا را ببینید تصاویری از مریخ نورد جدید ناسا را ببینید ناسا از اواخر سال ۲۰۱۶ مشغول ساخت مریخ نوردی است که شباهت زیادی به اتومبیل «بت موبیل» دارد. این مریخ نورد با انرژی خورشیدی کار می کند. همچنین دارای یک آزمایشگاه مخصوص خود است.

برخورد ۲ کهکشان به روایت ناسا! +تصاویر برخورد ۲ کهکشان به روایت ناسا! +تصاویر ناسا اطلاعات جالبی از روند برخورد دو کهکشان منتشر کرده است.

اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا می‌رود اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا می‌رود آژانس فضایی اروپا قصد دارد اولین موشک تمام برقی خود را از پایگاه فضایی آریان به فضا پرتاب کند.

برنامه بلند پروازانه فضایی؛چین شهاب سنگ شکار می کند برنامه بلند پروازانه فضایی؛چین شهاب سنگ شکار می کند چین قصد دارد در فضا شهاب سنگ شکار کند و به مدار ماه بفرستد. این کشور در مرحله بعد قصد دارد مواد معدنی شهاب سنگ ها را نیز استخراج کند.

ناسا تصاویری از سحابی ناسا تصاویری از سحابی "خرچنگ" منتشر کرد ناسا با تلفیق داده‌های دریافت شده از پنج تلسکوپ مختلف، جدیدترین تصاویر را از سحابی "خرچنگ" منتشر کرد.

فرود فضاپیمای محرمانه نیروی هوایی آمریکا پس از ۷۲۰ روز فرود فضاپیمای محرمانه نیروی هوایی آمریکا پس از ۷۲۰ روز نیروی هوایی آمریکا اعلام کرد، فضاپیمای بدون سرنشین X- ۳۷B روز یکشنبه در پایگاه فضایی کندی ناسا در فلوریدا در پی تکمیل ماموریت محرمانه‌ای در مدار زمین که حدود دو سال به طول انجامید، فرود آمده است.