برخورد بقایای موشک حامل ماهنورد چین با منازل روستایی

مسوولان سازمان فضایی چین در پی برخورد برخی از قطعات موشک لانگ مارچ حامل نخستین ماهنورد این کشور با منازل روستایی در استان هونان مجبور به پرداخت خسارت به آسیب‌دیدگان شدند. برخورد بقایای موشک حامل ماهنورد چین با منازل روستایی

موشک لانگ مارچ-۳B حامل ماهنورد Jadde Rabbit روز یکشنبه اول نوامبر (۱۰ آذر) از مرکز پرتاب موشکی شیچانگ در استان سیچوان چین به فضا پرتاب شد.

بیش از ۱۸۰ هزار نفر از ساکنان استان‌های سیچوان و هونان پیش از پرتاب نخستین ماهنورد چین به مناطق دیگر منتقل شده بودند.

برخی از قطعات موشک لانگ مارچ-۳B پس از پرتاب با خانه‌های روستایی در نزدیکی استان هونان برخورد کرد که این حادثه مجروحی برجای نگذاشت، اما باعث آسیب دیدن برخی منازل شد.

دولت برای جبران خسارت مردم روستا حدود سه هزار دلار پرداخت کرده است، اما محققان با توجه به افزایش برنامه فضایی این کشور خواستار ارائه پوشش بیمه مناسب برای مأموریت‌های فضایی شده‌اند.

بر اساس اعلام معاون مدیرکل مرکز همکاری‌های تکنولوژی و علوم فضایی چین،‌ تعداد پرتاب‌های فضایی این کشور بالغ بر ۲۰ پرتاب در هر سال برآورد می‌شود و برای پیشگیری از حوادث مشابه، محققان به دنبال ساخت موشک های قابل بازیابی هستند.

از سال ۲۰۰۳ میلادی چین ۱۰ فضانورد را راهی فضا کرده است که تعدادی از آنها برای انجام تحقیقات علمی در ماژول آزمایشگاهی تیانگونگ-۱ در مدار زمین مستقر شدند.

همچنین در مأموریت‌های Chang'e-۱ در سال ۲۰۰۷ و Chang'e-۲ در سال ۲۰۱۰ میلادی دو مدارگرد اکتشافی راهی ماه شدند و ماهنورد Jadde Rabbit در قالب مأموریت Chang'e-۳ نخستین کاوشگر چین محسوب می‌شود که پس از فرود بر سطح ماه، تحقیقات علمی خود را بر روی قمر زمین آغاز خواهد کرد.

برنامه فضایی چین به سرعت در حال گسترش بوده و این کشور قصد دارد تا سال ۲۰۲۰ میلادی ایستگاه فضایی مستقل خود را در مدار زمین به بهره‌برداری رسانده و پس از آن فضانورد به ماه اعزام کند.

منبع:ایسنا