نخستین ماهواره تجاری «اسپیس ایکس» به فضا پرتاب شد

درحالیکه دو تلاش قبلی «اسپیس ایکس» برای پرتاب موشک فالکون ۹ حامل ماهواره ارتباطی SES-۸ با شکست مواجه شده بود، این موشک سرانجام بامداد چهارشنبه با موفقیت به فضا پرتاب شد. نخستین ماهواره تجاری «اسپیس ایکس» به فضا پرتاب شد

طی یک هفته گذشته مأموریت پرتاب موشک فالکون ۹ از پایگاه کیپ کاناورال در لحظات آخر به دلیل بروز نقص فنی در موشک لغو شد.

مهندسان شرکت اسپیس ایکس با بررسی سیستم موشک دریافتند، وجود اکسیژن در داخل سیستم جرقه زنی موتور عامل بروز نقص فنی بوده است.

با رفع این نقص، موشک فالکون ۹ حامل ماهواره ارتباطی SES-۸ سه شنبه سوم دسامبر ساعت ۲۲:۴۱ به وقت گرینویچ (۰۲:۰۰ بامداد چهارشنبه به وقت تهران) از مرکز پرتاب ۴۰ در پایگاه نیروی هوایی در کیپ کاناورال فلوریدا به فضا پرتاب شد.

این مأموریت نخستین پرتاب ماهواره تجاری توسط شرکت اسپیس ایکس محسوب می شود. SES-۸ نخستین ماهواره ارتباطی تجاری است که ظرف چهار سال گذشته از پایگاه فضایی کیپ کاناورال به فضا پرتاب شده است.

ماهواره ارتباطی ۱۰۰ میلیون دلاری SES-۸ به وزن سه هزار و ۱۷۵ کیلوگرم متعلق به شرکت SES S.A‌ لوکزامبورگ است؛ این ماهواره ۳۰ دقیقه پس از پرتاب در مدار بیضوی قرار گرفت و با انجام مانور تغییر ارتفاع، پوشش تلویزیونی، پهنای باند و ارتباطی مناسب را برای ساکنان چین، هند، ویتنام و مناطقی از آسیا فراهم می کند.

شرکت خصوصی اسپیس ایکس ۵۰ مأموریت به ارزش چهار میلیارد دلار در دست دارد که ۷۵ درصد این مأموریت های فضایی مربوط به مشتریان تجاری است.

اسپیس ایکس به عنوان نخستین شرکت خصوصی در قالب قراردادی به ارزش ۱.۶ میلیارد دلار، انتقال تجهیزات و محموله مورد نیاز فضانوردان مستقر در ایستگاه فضایی بین المللی (ISS)‌ را توسط کپسول باری دراگون برعهده گرفته است.

منبع:ایسنا

سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ پایان دنیا همواره یکی از چالش‌برانگیزترین موضوعات مورد بحث در فیزیک بوده وبه‌تازگی ارتباطی میان این موضوع و سیاه‌چاله‌ها کشف شده است.

شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی دانشمندان با استفاده از آرشیوه تصاویر تلسکوپ فضایی هابل موفق به شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شدند.

اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا رفت اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا رفت آژانس فضایی اروپا اولین ماهواره تمام برقی خود را از پایگاه فضایی آریان به فضا پرتاب کرد.

تصاویری از مریخ نورد جدید ناسا را ببینید تصاویری از مریخ نورد جدید ناسا را ببینید ناسا از اواخر سال ۲۰۱۶ مشغول ساخت مریخ نوردی است که شباهت زیادی به اتومبیل «بت موبیل» دارد. این مریخ نورد با انرژی خورشیدی کار می کند. همچنین دارای یک آزمایشگاه مخصوص خود است.

برخورد ۲ کهکشان به روایت ناسا! +تصاویر برخورد ۲ کهکشان به روایت ناسا! +تصاویر ناسا اطلاعات جالبی از روند برخورد دو کهکشان منتشر کرده است.

اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا می‌رود اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا می‌رود آژانس فضایی اروپا قصد دارد اولین موشک تمام برقی خود را از پایگاه فضایی آریان به فضا پرتاب کند.

برنامه بلند پروازانه فضایی؛چین شهاب سنگ شکار می کند برنامه بلند پروازانه فضایی؛چین شهاب سنگ شکار می کند چین قصد دارد در فضا شهاب سنگ شکار کند و به مدار ماه بفرستد. این کشور در مرحله بعد قصد دارد مواد معدنی شهاب سنگ ها را نیز استخراج کند.

ناسا تصاویری از سحابی ناسا تصاویری از سحابی "خرچنگ" منتشر کرد ناسا با تلفیق داده‌های دریافت شده از پنج تلسکوپ مختلف، جدیدترین تصاویر را از سحابی "خرچنگ" منتشر کرد.

فرود فضاپیمای محرمانه نیروی هوایی آمریکا پس از ۷۲۰ روز فرود فضاپیمای محرمانه نیروی هوایی آمریکا پس از ۷۲۰ روز نیروی هوایی آمریکا اعلام کرد، فضاپیمای بدون سرنشین X- ۳۷B روز یکشنبه در پایگاه فضایی کندی ناسا در فلوریدا در پی تکمیل ماموریت محرمانه‌ای در مدار زمین که حدود دو سال به طول انجامید، فرود آمده است.