استقرار ماهواره پرتابی از ایستگاه فضایی در مدار زمین

ماهواره‌ TechEdSat-3p که چندی پیش از ایستگاه بین‌المللی فضایی پرتاب شد، اخیرا با موفقیت در مدار زمین قرار گرفته است. استقرار ماهواره پرتابی از ایستگاه فضایی در مدار زمین

به زودی این سامانه دو فناوری شامل ابزار exo-brake را برای نشان‌دادن نوعی تکنیک جدید de-orbit و همچنین سامانه ارتباطاتی جهت ارائه اطلاعات دقیق در خصوص وضعیت این ماهواره را به نمایش می‌گذارد.

این ماهواره در سوم آگوست بر بورد «وسیله‌نقلیه انتقال‌دهنده H-II» ژاپنی وارد ایستگاه بین‌المللی شد.

این سامانه در تاریخ ۲۰ نوامبر از Deployer مداری ماهوار‌ه‌ای کوچک ژاپنی واقع بر بورد ایستگاه پرتاب شد. این وسیله مداری، پردازشگر کوچکی به نام TechEdSat را در سال ۲۰۱۲ پرتاب کرده بود.

مارکوس مورباخ، بازرس ارشد مرکز تحقیقاتی ایمز در کالیفرنیا گفت: سیستم TechEdSat-۳p نخستین نانوماهواره با چنین ابعادی به شمار می‌آید و شامل یک کیوبست سه‌واحدی است که از ایستگاه بین‌المللی فضایی به مدار اعزام شد.

ایستگاه بین‌المللی فضایی، علم، فناوری و نوآوری انسان را برای نمایش فناوری‌هایی جدید و احراز موفقیت‌های تحقیقاتی در هم ادغام کرده است.

پرتاب نانوماهواره‌ها با هدف آزمایش فناوری‌های لازم جهت کنکاش اعماق فضا، فقط نمونه‌ای از چگونگی استفاده از ایستگاه فضایی برای رسیدن به جهش بزرگ بعدی در مسیر انجام ماموریت‌های آتی به سیارک‌ها و مریخ است.

آزمایشگاه اول بر بورد ماهواره اعزامی به مدار زمین، exo-brake نام دارد.

این آزمایشگاه یک ابزار ترمزگیری ویژه است که در فشارهای بی‌نهایت پایین و مانند یک چتر نجات عمل می‌کند.

ترمزگیر ماهواره مزبور نخستین سامانه‌ای است که فرایند de-orbit و ورود دوباره را در جو خارجی زمین عملی می‌کند.

مهندسان معتقدند این سامانه ترمزگیری امکان بازگشت محموله‌های کوچک را از ایستگاه یا دیگر پلت‌فرم‌های مداری فراهم می‌کند.

ماهواره TechEdSat-۳p همچنین مجهز به یک مودم داده با شات کوتاه (short-burst) است که با گیرنده جی پی اس با هدف اجرای کارکردهای ارتباطاتی شامل ارائه داده‌هایی در خصوص سلامتی فضاپیما و محیط فضایی ترکیب می‌شود.

مورباخ گفت: TechEdSat-۳p از پارادیم ارتباطات نانوماهواره‌یی کاملا جدید استفاده می‌کند که در آن «ایریدیوم» و فضاپیمای مدارگرد «جی پی اس» جایگزین ایستگاه‌های زمینی در زمینه رهگیری، بازیابی سریع داده‌ها و توانایی آپلینک (uplink) می‌شوند.

این ماهواره دومین ماهواره‌ از مجموعه‌ سامانه‌های TechEdSat به شمار می‌آید که با موفقیت به مدار رسیده است.

این مجموعه‌ از استاندارهای کیوبست‌هایی استفاده می‌کند که در دانشگاه ایالتی پلی‌تکنیک کالیفرنیا در سنت ‌لوئیس اوبیسپو تدوین شده‌اند.

ماهواره‌ TechEdSat-۳p توسط دانشجویانی از دانشگاه ایالتی سنت‌خوزه و دانشگاه ایداهو طراحی، ساخته و آزمایش شده است.

منبع:ایسنا