استقرار ماهواره پرتابی از ایستگاه فضایی در مدار زمین

ماهواره‌ TechEdSat-3p که چندی پیش از ایستگاه بین‌المللی فضایی پرتاب شد، اخیرا با موفقیت در مدار زمین قرار گرفته است. استقرار ماهواره پرتابی از ایستگاه فضایی در مدار زمین

به زودی این سامانه دو فناوری شامل ابزار exo-brake را برای نشان‌دادن نوعی تکنیک جدید de-orbit و همچنین سامانه ارتباطاتی جهت ارائه اطلاعات دقیق در خصوص وضعیت این ماهواره را به نمایش می‌گذارد.

این ماهواره در سوم آگوست بر بورد «وسیله‌نقلیه انتقال‌دهنده H-II» ژاپنی وارد ایستگاه بین‌المللی شد.

این سامانه در تاریخ ۲۰ نوامبر از Deployer مداری ماهوار‌ه‌ای کوچک ژاپنی واقع بر بورد ایستگاه پرتاب شد. این وسیله مداری، پردازشگر کوچکی به نام TechEdSat را در سال ۲۰۱۲ پرتاب کرده بود.

مارکوس مورباخ، بازرس ارشد مرکز تحقیقاتی ایمز در کالیفرنیا گفت: سیستم TechEdSat-۳p نخستین نانوماهواره با چنین ابعادی به شمار می‌آید و شامل یک کیوبست سه‌واحدی است که از ایستگاه بین‌المللی فضایی به مدار اعزام شد.

ایستگاه بین‌المللی فضایی، علم، فناوری و نوآوری انسان را برای نمایش فناوری‌هایی جدید و احراز موفقیت‌های تحقیقاتی در هم ادغام کرده است.

پرتاب نانوماهواره‌ها با هدف آزمایش فناوری‌های لازم جهت کنکاش اعماق فضا، فقط نمونه‌ای از چگونگی استفاده از ایستگاه فضایی برای رسیدن به جهش بزرگ بعدی در مسیر انجام ماموریت‌های آتی به سیارک‌ها و مریخ است.

آزمایشگاه اول بر بورد ماهواره اعزامی به مدار زمین، exo-brake نام دارد.

این آزمایشگاه یک ابزار ترمزگیری ویژه است که در فشارهای بی‌نهایت پایین و مانند یک چتر نجات عمل می‌کند.

ترمزگیر ماهواره مزبور نخستین سامانه‌ای است که فرایند de-orbit و ورود دوباره را در جو خارجی زمین عملی می‌کند.

مهندسان معتقدند این سامانه ترمزگیری امکان بازگشت محموله‌های کوچک را از ایستگاه یا دیگر پلت‌فرم‌های مداری فراهم می‌کند.

ماهواره TechEdSat-۳p همچنین مجهز به یک مودم داده با شات کوتاه (short-burst) است که با گیرنده جی پی اس با هدف اجرای کارکردهای ارتباطاتی شامل ارائه داده‌هایی در خصوص سلامتی فضاپیما و محیط فضایی ترکیب می‌شود.

مورباخ گفت: TechEdSat-۳p از پارادیم ارتباطات نانوماهواره‌یی کاملا جدید استفاده می‌کند که در آن «ایریدیوم» و فضاپیمای مدارگرد «جی پی اس» جایگزین ایستگاه‌های زمینی در زمینه رهگیری، بازیابی سریع داده‌ها و توانایی آپلینک (uplink) می‌شوند.

این ماهواره دومین ماهواره‌ از مجموعه‌ سامانه‌های TechEdSat به شمار می‌آید که با موفقیت به مدار رسیده است.

این مجموعه‌ از استاندارهای کیوبست‌هایی استفاده می‌کند که در دانشگاه ایالتی پلی‌تکنیک کالیفرنیا در سنت ‌لوئیس اوبیسپو تدوین شده‌اند.

ماهواره‌ TechEdSat-۳p توسط دانشجویانی از دانشگاه ایالتی سنت‌خوزه و دانشگاه ایداهو طراحی، ساخته و آزمایش شده است.

منبع:ایسنا

ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ پروکسیما بی، یک سیاره فرا خورشیدی است که شباهت‌های بسیاری به زمین دارد.

پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید وزارت دفاع آمریکا برای نخستین بار ازاسپیس‌ایکسبرای یک مأموریت استفاده خواهد کرد. در این مأموریت، اسپیس‌ایکس یک ماهواره‌ی جاسوسی دولتی را برایدفتر ملی شناسایی (NRO) در مدار قرار خواهد داد.

آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» ناسا فضاپیمای «کاسینی» را برای انجام آخرین مأموریت آن و سقوط بر روی زحل، به سمت این سیاره پرتاب کرد.

دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست ناسا تصویری از دو کهکشان مارپیچی در حال چرخش در فاصله ۵۵ میلیون سال نوری از زمین منتشر کرده است.

رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید دو فضانورد روسی و آمریکایی که امروز با پرتاب موشک سایوز راهی ایستگاه فضایی بین المللی شده بودند، دقایقی پیش به مقصد رسیدند .

اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد چین نخستین فضاپیمای بدون سرنشین خود را با استفاده از موشک مارس ۷ به فضا پرتاب کرد .

چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند منابع خبری از پرتاب موفقیت آمیز دو فضاپیمای مجزا توسط چین و روسیه خبر دادند. فضاپیمای روسیه عازم ایستگاه فضایی بین‌المللی و فضاپیمای چین عازم ایستگاه فضایی این کشور شد.

بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! یکی از موسسان شرکت اپل پیش بینی های جالبی درباره آینده فناوری مطرح کرده است بر اساس این پیش بینی ها زندگی شهری در بیابانها امکانپذیر می شود.

پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد فضانوردان با استفاده از یک تلسکوپ پیشرفته موسوم به Event Horizon توانسته‌اند عکسی تهیه کنند که به احتمال زیاد مربوط به یک سیاه چاله فضایی است.

حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان ​آژانس فضایی اروپا فیلمی از حرکت بیش از دو میلیون ستاره در کهکشان منتشر کرده است.

تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا به نظر می‌رسد مأموریت‌های فضایی ناسا در پروژه‌ی فتح مریخ با چالش‌های متعددی همراه شده است.

ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه اگرچه در بودجه پیشنهادی دولت ترامپ برای سال ۲۰۱۸ از سهم وزارت انرژی و برخی نهادهای دیگر کاسته شده، اما بودجه ناسا تنها یک درصد کمتر شده است .