مدارگرد مریخ هند از مدار ماه عبور کرد

مدارگرد مریخ هند در ادامه سفر ۷۸۰ میلیون کیلومتری بسمت سیاره سرخ دوشنبه شب از مدار ماه عبور کرد.

مدارگرد مریخ هند از مدار ماه عبور کرد

مأموریت مدارگرد مریخ (MOM) که بصورت غیر رسمی Mangalyaan نامیده می شود، پنجم نوامبر (۱۴ آبان) بوسیله موشک پر قدرت PSLV از مرکز فضایی سری هاریکوتا در جنوب هند به فضا پرتاب شد.

بر اساس اعلام سازمان تحقیقات فضایی هند‌، مدارگرد MOM در ساعات پایانی روز دوشنبه دوم دسامبر (۱۱ آذر) در ادامه سفر ۳۰۰ روزه بسمت سیاره مریخ از مدار ماه عبور کرد.

برای اندازه گیری فاصله مدارگرد از زمین، یک دامنه پالس کد گذاری شده به فضاپیما ارسال شده و سپس همین دامنه پالس از فضاپیما به زمین مخابره می شود؛ فاصله فضاپیما تا ایستگاه زمینی از طریق تأخیر در ارسال و دریافت پالس ها محاسبه می‌شود.

پیش بینی می‌شود که مدارگرد MOM تا ۲۴ سپتامبر ۲۰۱۴ میلادی (دوم مهر ۹۳) پس از یک سفر ۷۸۰ میلیون کیلومتری به مریخ برسد.

این مدارگرد که با بودجه ۷۳ میلیون دلاری ساخته شده است،‌ مجهز به ابزاری برای تهیه تصاویر رنگی از سطح سیاره، بررسی ترکیبات سطح و جستجو برای متان در جو نازک مریخ است.

این مدارگرد در حال حاضر دورترین فضاپیمایی محسوب می شود که توسط محققان هندی به فضا پرتاب شده است و در صورت انجام موفقیت آمیز مأموریت، سازمان تحقیقات فضایی هند به همراه آژانس فضایی شوروی سابق، آمریکا و اروپا در جمع چهار قدرت فضایی قرار می گیرد که موفق به پرتاب کاوشگر به مریخ شده اند.

منبع:ایسنا

روبات روسی به فضا می رود روبات روسی به فضا می رود روسیه روبات ویژه ای را طراحی می کند تا برای انجام ماموریت های تعریف شده در ایستگاه فضایی بین المللی بکار گرفته شود.

فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه ماهواره‌های روسی که در سال ۲۰۱۳ به مدار پایینی زمین پرتاب شدند، باری دیگر فعال شدند درحالی که هنوز هیچ‌کس خبر ندارد کاربری این ماهواره‌ها چیست .

ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند فردا دو فضانورد در فضای خارجی ایستگاه فضایی بین المللی ماموریتی اضطراری انجام خواهند داد تا یک رایانه خراب را جایگزین کنند.

اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد مأموریت‌های فضایی فراوانی در سالیان گذشته انجام شده است؛ اما به‌تازگی برنامه‌ای متفاوت توسطاسپیس ایکسو شرکت الیزیوم در حال انجام است.

سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ پایان دنیا همواره یکی از چالش‌برانگیزترین موضوعات مورد بحث در فیزیک بوده وبه‌تازگی ارتباطی میان این موضوع و سیاه‌چاله‌ها کشف شده است.

شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی دانشمندان با استفاده از آرشیوه تصاویر تلسکوپ فضایی هابل موفق به شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شدند.