سفر بلندپروازانه نخستین زوج فضانورد به مدار سیاره سرخ

نخستین سفر سرنشین‌دار بخش خصوصی به مریخ، طرح بلند پروازانه‌ای شامل فرستادن یک زوج فضانورد به اطراف سیاره سرخ در اوایل سال ۲۰۱۸ میلادی است. سفر بلندپروازانه نخستین زوج فضانورد به مدار سیاره سرخ

پروژه Inspiration Mars توسط «دنیس تیتو»، مهندس سابق ناسا ارائه شده است. وی در سال ۲۰۰۱ میلادی با پرداخت ۲۰ میلیون دلار به روسیه، عنوان نخستین فضانورد خصوصی جهان را به خود اختصاص داد.

«تیتو» امیدوار است که برای انجام این پروژه از تجهیزات و تخصص ناسا بهره مند شده و با دریافت بودجه مورد نیاز از دولت فدرال، نخستین سفر سرنشین دار به مریخ را تا ژانویه ۲۰۱۸ میلادی انجام دهد.

بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته، زوج فضانورد در بازه زمانی ۲۴ دسامبر ۲۰۱۷ تا پنجم ژانویه ۲۰۱۸ میلادی، سفر به سمت سیاره سرخ را آغاز خواهند کرد.

این زوج فضانورد سفری ۵۰۱ روزه را درون یک کپسول نیمه تنگ ۱۸۲ متر مربعی سپری کرده و ماه می ۲۰۱۹ به زمین باز خواهند گشت.

فضاپیما تنها تا مسافت ۱۶۰ کیلومتری اطراف سیاره سرخ سفر کرده و به هیچ عنوان بر سطح مریخ فرود نمی آید.

بودجه پیش بینی شده برای این سفر ۱۶ ماهه بالغ بر یک میلیارد دلار است. برای کاهش هزینه ها، مسوولان به دنبال استفاده از موشک مگا سیستم پرتاب فضایی (SLS) ناسا هستند. این سیستم تا اواخر سال ۲۰۱۷ میلادی به بهره برداری می رسد.

سفر بلندپروازانه نخستین زوج فضانورد به مدار سیاره سرخ

مسوولان پروژه معتقدند که این طرح می تواند الهام بخش محققان و مهندسان برای توسعه سفرهای سرنشین دار به مقاصد دوردست در منظومه شمسی شود.

از جمله مهمترین انتقاداتی که به پروژه Inspiration Mars وارد شده است، عدم ارائه برنامه مشخص برای سپر حفاظتی در برابر گرمای سوزان جو در زمان بازگشت فضاپیما به زمین با سرعت ۵۱ هزار کیلومتر در ساعت، خطرات ذرات باردار جریان های خورشیدی و پرتوهای کیهانی است.

منبع:ایسنا