ایستگاه فضایی بین‌المللی، ۱۵ ساله شد

نخستین ماژول ایستگاه فضایی بین‌المللی ۱۵ سال قبل به فضا پرتاب و از نوامبر سال ۲۰۰۰ میلادی اقامت فضانوردان در آزمایشگاه تحقیقاتی در مدار زمین آغاز شد. ایستگاه فضایی بین‌المللی، ۱۵ ساله شد

ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) برای انجام مطالعات در حوزه زیست شناسی، فیزیک، علوم هواشناسی و جوی، زمین‌شناسی، تحقیقات فناوری و اختر فیزیک مورد استفاده قرار می‌گیرد.

نخستین ماژول ایستگاه فضایی به نام Zarya موسوم به FGB در ۲۰ نوامبر سال ۱۹۹۸ میلادی – ۱۵ سال قبل – به فضا پرتاب شد؛ این ماژول وظیفه تأمین برق، ذخیره سازی، نیروی محرکه و هدایت را در طول مرحله اولیه مونتاژ ایستگاه برعهده داشت.

اقامت نخستین مسافران آزمایشگاه تحقیقاتی فضایی در مدار زمین نیز از نوامبر دو سال بعد –سال ۲۰۰۰ میلادی – آغاز شد.

آژانس فضایی آمریکا (ناسا)، آژانس فضایی فدرال روسیه (روس کاسموس)، آژانس فضایی اروپا (اسا)، آژانس فضایی کانادا(CSA) و آژانس اکتشافات هوافضا ژاپن(JAXA) در ساخت ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) مشارکت داشتند.

ایستگاه فضایی که با بودجه ۱۰۰ میلیارد دلاری ساخته شده است، به دو بخش شامل بخش مداری روسیه و بخش مداری آمریکا تقسیم می‌شود و فضانوردان و محققان کشورهای مختلف به طور مشترک از این بخش‌ها استفاده می‌کنند.

اندازه ایستگاه فضایی معادل یک زمین فوتبال آمریکایی است. طول ماژول ایستگاه ۵۱ متر، فضای قابل سکونت آن ۲۸۸ متر مربع یا معادل یک هواپیمای بوئینگ ۷۴۷ و وزن کلی ایستگاه ۴۱۹ هزار کیلوگرم یا معادل ۳۲۰ خودروی متوسط است.

طول هشت آرایه خورشیدی ایستگاه ۷۳ متر است که ۸۴ کیلووات انرژی برق تولید می کنند.

در طول ۴۰ مأموریت فضایی تا نوامبر ۲۰۱۳ میلادی، ۲۱۱ فضانورد زن و مرد از ۱۵ کشور جهان در ISS اقامت داشته اند.

شاتل فضایی ناسا، کپسول باری خصوصی دراگون، کپسول باری خصوصی سیگنوس، کپسول باری و سرنشین دار پروگرس و سایوز روسیه، کپسول باری HTV ژاپن و کپسول باری ATV آژانس فضایی اروپا تاکنون به ایستگاه فضایی ملحق شده و برای انتقال فضانوردان و تجهیزات مورد نیاز به فضا مورد استفاده قرار گرفته اند.

در این مدت بیش از یک هزار و ۵۰۰ آزمایش و تحقیق علمی در فضا انجام شده و یک هزار ساعت پیاده روی فضایی نیز توسط فضانوردان خارج از ایستگاه انجام شده است.

منبع:ایسنا

عکس روز ناسا / کهکشانی بزرگتر از راه شیری عکس روز ناسا / کهکشانی بزرگتر از راه شیری عکس روز نشنال جئوگرافی به کهکشانی بزرگتر از راه شیری به نام NGC ۶۷۴۴ اختصاص یافته است.

تسلط ابرهای طوفانی بر تسلط ابرهای طوفانی بر "مشتری" + عکس تصاویری که اخیرا از سوی ناسا منتشر شده است، حکایت از وقوع طوفانی عظیم و وسیع در سیاره مشتری دارد.

پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر در نیوزیلند پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر در نیوزیلند نیوزیلند پس از چند بار تاخیر با پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر 'الکترون' به باشگاه انحصاری رقابت فضایی پیوست.

دنیای آهن و نیکل سرگردان در فضا؛ناسا این سیارک را به زمین نمی آورد دنیای آهن و نیکل سرگردان در فضا؛ناسا این سیارک را به زمین نمی آورد ناسا بررسی دقیقی سیارکی را دنبال می کند که اگر روزی به زمین منتقل شود اقتصاد دنیا سقوط می کند.

رونمایی از مریخ‌نورد جدید ناسا رونمایی از مریخ‌نورد جدید ناسا ناسا طرح‌ها و تصاویر مفهومی از نسل آینده مریخ نوردها را به نمایش گذاشت. نسل جدید این ربات‌ها فوق‌العاده به نظر می‌رسند و این ربات جدید "مریخ‌نورد ۲۰۲۰" نام خواهد داشت.

روسیه ماهواره نظامی به فضا فرستاد روسیه ماهواره نظامی به فضا فرستاد روسیه در چارچوب برنامه های گسترش توان دفاعی و نظارت ماهواره ای این کشور یک دستگاه ماهواره پیشرفته نظامی به فضا فرستاد.

با پرتابگر اپسکو؛ماهواره مکعب دانشجویی به فضا پرتاب می شود با پرتابگر اپسکو؛ماهواره مکعب دانشجویی به فضا پرتاب می شود رئیس سازمان فضایی ایران از موافقت سازمان همکاریهای فضایی آسیا و اقیانوسیه (اپسکو) برای پرتاب ماهواره دانشجویی مکعب ایرانی به فضا خبر داد.

ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا فضانوردان مستقر در ایستگاه فضایی بین‌المللی موفق شدند ماموریت اضطراری خود را با موفقیت انجام دهند.

قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان که همکاری‌های گسترده فضایی با روسیه دارد در آینده‌ای نزدیک همراه این کشور برای ساخت یک موشک فضاپیما با تازه ترین فناوری‌ها اقدام می‌کند.