رمزگشایی از اسرار مریخ باستانی با «زیبایی سیاه»

دانشمندان امیدوارند که با بررسی دقیق شهاب‌سنگ ۷۰۳۴ با قدمت ۴.۴ میلیارد سال به جزئیات بیشتری در خصوص تاریخچه باستانی سیاره مریخ دست پیدا کنند. رمزگشایی از اسرار مریخ باستانی با «زیبایی سیاه»

این شهاب سنگ تیره و براق با نام مستعار «زیبایی سیاه» (Black Beauty) در صحرای بزرگ آفریقا کشف شد؛ عمر اولیه این سنگ حدود دو میلیارد سال تخمین زده می شد.

اما آزمایشات جدید بر روی قطعه دیگری از این شهاب سنگ نشان می‌دهد که این سنگ متعلق به ۴.۴ میلیارد سال قبل و مربوط به مراحل ابتدایی حیات سیاره مریخ است.

پروفسور منیر همایون، نویسنده ارشد این تحقیق و از محققان دانشگاه ایالتی فلوریدا تأکید می‌کند: این سنگ، اسرار یکی از مهمترین دوره‌ها در تاریخ مریخ را فاش می کند.

سنگ های مریخ

تاکنون حدود ۱۰۰ شهاب سنگ مریخی بر روی زمین کشف شده اند که قدمت اغلب آنها بین ۱۵۰ تا ۶۰۰ میلیون سال قبل است.

این سنگ های فضایی پس از بمباران مریخ بوسیله سیارک ها یا دنباله دارها، از سیاره جدا شده و پس از سفر در فضا در نهایت در نقطه یی روی زمین سقوط کردند.

شهاب سنگ «زیبایی سیاه» از پنچ قطعه تشکیل شده و قدمت آن بیش از دیگر نمونه‌ شهاب سنگ‌های کشف است.

آنالیزهای اولیه بر روی یک قطعه به نام NWA۷۰۳۴ قدمت دو میلیارد ساله را نشان می‌داد، اما جدیدترین آزمایش‌های صورت گرفته بر روی قطعه دیگری به نام NWA۷۵۳۳ حاکی از قدمت ۴.۴ میلیارد ساله این سنگ فضایی است و در این صورت عمر قطعه NWA۷۰۳۴ نیز بسیار بیشتر از تصورات قبلی است.

محققان احتمال می‌دهند که این سنگ فضایی در زمانی شکل گرفته که سیاره مریخ در مراحل ابتدایی حیات قرار داشته و تنها ۱۰۰ میلیون سال از عمر آن گذشته است.

این سنگ متعلق به ارتفاعات جنوبی مریخ است که نیمکره جنوبی سیاره را شکل داده اند. در این مقطع زمانی، احتمالا فوران‌های آتشفشانی بر سطح سیاره قابل مشاهده بوده است.

علت اختلاف در تخمین سن

پروفسور کارل ایجی از محققان دانشگاه نیومکزیکو که مطالعات اولیه بر روی قطعه NWA۷۰۳۴ را انجام داده بود، تأکید می کند: تفاوت در اختلاف سن به این دلیل روی می دهد که شهاب سنگ حاوی مخلوطی از ترکیبات مختلف است و در تحقیقات اخیر مشخص شده است که قدمت بخش دیگری از این سنگ متعلق به ۴.۴ میلیارد سال قبل است.

به گفته محققان، برخورد یک سیارک یا دنباله دار، فوران آتشفشانی یا سایر عوامل که حدود ۱.۵ میلیارد سال قبل روی داده می تواند مواد جدیدتری را به پوسته اصلی اضافه کند.

نتایج مطالعات جدید بر روی شهاب سنگ باستانی مریخ در مجله Nature منتشر شده است.

منبع:ایسنا

ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ پروکسیما بی، یک سیاره فرا خورشیدی است که شباهت‌های بسیاری به زمین دارد.

پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید وزارت دفاع آمریکا برای نخستین بار ازاسپیس‌ایکسبرای یک مأموریت استفاده خواهد کرد. در این مأموریت، اسپیس‌ایکس یک ماهواره‌ی جاسوسی دولتی را برایدفتر ملی شناسایی (NRO) در مدار قرار خواهد داد.

آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» ناسا فضاپیمای «کاسینی» را برای انجام آخرین مأموریت آن و سقوط بر روی زحل، به سمت این سیاره پرتاب کرد.

دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست ناسا تصویری از دو کهکشان مارپیچی در حال چرخش در فاصله ۵۵ میلیون سال نوری از زمین منتشر کرده است.

رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید دو فضانورد روسی و آمریکایی که امروز با پرتاب موشک سایوز راهی ایستگاه فضایی بین المللی شده بودند، دقایقی پیش به مقصد رسیدند .

اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد چین نخستین فضاپیمای بدون سرنشین خود را با استفاده از موشک مارس ۷ به فضا پرتاب کرد .

چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند منابع خبری از پرتاب موفقیت آمیز دو فضاپیمای مجزا توسط چین و روسیه خبر دادند. فضاپیمای روسیه عازم ایستگاه فضایی بین‌المللی و فضاپیمای چین عازم ایستگاه فضایی این کشور شد.

بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! یکی از موسسان شرکت اپل پیش بینی های جالبی درباره آینده فناوری مطرح کرده است بر اساس این پیش بینی ها زندگی شهری در بیابانها امکانپذیر می شود.

پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد فضانوردان با استفاده از یک تلسکوپ پیشرفته موسوم به Event Horizon توانسته‌اند عکسی تهیه کنند که به احتمال زیاد مربوط به یک سیاه چاله فضایی است.

حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان ​آژانس فضایی اروپا فیلمی از حرکت بیش از دو میلیون ستاره در کهکشان منتشر کرده است.

تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا به نظر می‌رسد مأموریت‌های فضایی ناسا در پروژه‌ی فتح مریخ با چالش‌های متعددی همراه شده است.

ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه اگرچه در بودجه پیشنهادی دولت ترامپ برای سال ۲۰۱۸ از سهم وزارت انرژی و برخی نهادهای دیگر کاسته شده، اما بودجه ناسا تنها یک درصد کمتر شده است .