رکورددار روسی پیاده‌روی فضایی درگذشت

الکساندر سربروف، فضانورد دوران اتحاد جماهیر شوروی که زمانی رکورد گینس را برای بیشترین تعداد پیاده‌روی فضایی در دست داشته و همچنین اولین کسی بود که یک موتورسیکلت فضایی را آزمایش کرد، در سن ۶۹ سالگی درگذشت. رکورددار روسی پیاده‌روی فضایی درگذشت

سازمان فضایی فدرال روسیه اعلام کرد که مرگ ناگهانی سربروف در روز سه‌شنبه ۱۲ اکتبر در آپارتمان وی در مسکو رخ داده است.

مقامات فضایی روسیه در این اطلاعیه اظهار کردند: مدیریت و کارکنان مرکز آموزش از این فقدان متاسف بوده و به خانواده و دوستان الکساندر سربروف تسلیت می‌گویند. یاد سربروف همیشه در قلبهای ما خواهد ماند.

سربروف که در چهار پرواز فضایی حاضر بوده، در سال ۱۹۷۸ با چهارمین گروه از کاندیداهای مهندسی به عنوان فضانورد انتخاب شد. بین سالهای ۱۹۸۲ و ۱۹۹۴، وی به دو ایستگاه فضایی شامل دو بار به Salyut ۷ و دو بار به ایستگاه میر سفر کرد و در مجموع ۳۷۳ روز را در فضا گذرانده بود.

این فضانورد کهنه‌کار روس اولین سفر خود به فضا را در اوت ۱۹۸۲ در یک ماموریت یک هفته‌ای بر روی سیوز T-۷ انجام داد. این پرواز در کنار لئونید پوپوف و سوتلانا ساویتسکایا که به ارسال تجربیات علمی و نامه‌هایی برای سکنه ایستگاه Salyut ۷ پرداخته بود، اولین ماموریتی بود که شامل زن و مرد بطور همزمان به عنوان خدمه پروازی بود.

سربروف در دومین سفر خود به فضا مجددا به Salyut ۷ بازگشت. این بار وی به همراه ولادیمیر تیتوف و گنادی استرکالوف باید بسرعت به زمین باز می‌گشتند.

ماموریت سیوز T-۸ قرار بود به ایستگاه مدارگرد شوروی بپیوندد اما پوشش محافظ آن در زمان جداسازی برنامه‌ریزی شده، با خود یک آنتن رادار مهم را که برای الحاق خودکار به ایستگاه فضایی لازم بود، جدا کرد.

سربروف و دیگران سعی کردند بصورت دستی به Salyut ۷ نزدیک شوند اما برای جلوگیری از تصادف با آن این ماموریت را لغو کردند. با لغو ورود به ایستگاه، سه فضانورد دو روز پس از پرتاب به زمین بازگشتند.

اولین پرواز سربروف به عنوان یکی از پنج مهندس پرواز در چهاردهمین ماموریت سرنشین‌دار به ایستگاه فضایی میر ۱۶۶ روز طول کشید که از سپتامبر ۱۹۸۹ تا فوریه ۱۹۹۰ بود.

وی به همراه الکساندر ویکتورنکو، فرمانده ماموریت به انجام تجربیات و اولین پیاده‌روی فضایی از پنج مورد آن پرداخت که در آن، ایستگاه را به حسگرها و قفسه‌های تجهیزات جدید مجهز کرد.

در پنجمین پیاده‌روی فضایی سربروف بود که به نمایش موتورسیکلت فضایی Ikar پرداخت. این فناوری به فضانوردان اجازه می‌داد با چیزی شبیه واحد مانور سرنشین‌دار ناسا در اطراف ایستگاه میر پرواز کنند. علیرغم نام موتورسیکلت، این فناوری بیشتر شبیه یک صندلی چرخدار شناور بود.

آخرین ماموریت سربروف به فضا با سیوز TM-۱۷ نیز شامل پنج پیاده‌روی فضایی بود که رکورد گینس را برای بیشترین گردش فضای بیرونی در میان فضانوردان برای وی به ارمغان آورد.

اقامت ۱۹۶ روزه این فضانورد روس در مدار تقریبا با فاجعه پایان یافت چرا که فرمانده وی، واسیلی تسیبلیف کنرتل فضاپیمای سیوز را پس از جدا شدن از ایستگاه میر از دست داده و دو بار با آن برخورد کرد. خوشبختانه به هیچکدام از دو فضاپیما آسیب جدی وارد نشد و سکنه ایستگاه حتی ضربه را احساس نکردند. در پایان سربروف و تسیبلیف در همان روز در ژانویه ۱۹۹۴ به زمین بازگشتند.

سربروف در مه ۱۹۹۵ از برنامه فضایی روسیه بازنشسته شد و به عنوان مشاور مسائل مربوط به پرواز فضایی برای بوریس یلتسین، رئیس جمهور وقت به کار پرداخت.

الکساندر الکساندروویچ سربروف در ۱۵ فوریه ۱۹۴۴ متولد شد و در موسسه فناوری فیزیک مسکو به تحصیل پرداخت. وی مدرک فوق لیسانس علوم فنی خود را از همین موسسه در سال ۱۹۷۰ دریافت کرد.

وی در سال ۱۹۷۶ به اداره طراحی انرژی NPOپیوست و از آنجا به عنوان فضانورد انتخاب شد.

سربروف عنوان «قهرمان اتحاد جماهیر شوروی» را برای کمکهای خود به برنامه های فضایی کشور و همچنین عناوین «Order of Friendship» و «Order of Lenin» را دریافت کرده بود.

وی ریاست اولین انجمن علمی-آموزشی جوانان در روسیه موسوم به انجمن هوافضای همه جوانان روسیه . سازمان آموزش فضانوردان جوان را برعهده داشت.

منبع:ایسنا

سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ پایان دنیا همواره یکی از چالش‌برانگیزترین موضوعات مورد بحث در فیزیک بوده وبه‌تازگی ارتباطی میان این موضوع و سیاه‌چاله‌ها کشف شده است.

شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی دانشمندان با استفاده از آرشیوه تصاویر تلسکوپ فضایی هابل موفق به شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شدند.

اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا رفت اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا رفت آژانس فضایی اروپا اولین ماهواره تمام برقی خود را از پایگاه فضایی آریان به فضا پرتاب کرد.

تصاویری از مریخ نورد جدید ناسا را ببینید تصاویری از مریخ نورد جدید ناسا را ببینید ناسا از اواخر سال ۲۰۱۶ مشغول ساخت مریخ نوردی است که شباهت زیادی به اتومبیل «بت موبیل» دارد. این مریخ نورد با انرژی خورشیدی کار می کند. همچنین دارای یک آزمایشگاه مخصوص خود است.

برخورد ۲ کهکشان به روایت ناسا! +تصاویر برخورد ۲ کهکشان به روایت ناسا! +تصاویر ناسا اطلاعات جالبی از روند برخورد دو کهکشان منتشر کرده است.

اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا می‌رود اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا می‌رود آژانس فضایی اروپا قصد دارد اولین موشک تمام برقی خود را از پایگاه فضایی آریان به فضا پرتاب کند.

برنامه بلند پروازانه فضایی؛چین شهاب سنگ شکار می کند برنامه بلند پروازانه فضایی؛چین شهاب سنگ شکار می کند چین قصد دارد در فضا شهاب سنگ شکار کند و به مدار ماه بفرستد. این کشور در مرحله بعد قصد دارد مواد معدنی شهاب سنگ ها را نیز استخراج کند.

ناسا تصاویری از سحابی ناسا تصاویری از سحابی "خرچنگ" منتشر کرد ناسا با تلفیق داده‌های دریافت شده از پنج تلسکوپ مختلف، جدیدترین تصاویر را از سحابی "خرچنگ" منتشر کرد.

فرود فضاپیمای محرمانه نیروی هوایی آمریکا پس از ۷۲۰ روز فرود فضاپیمای محرمانه نیروی هوایی آمریکا پس از ۷۲۰ روز نیروی هوایی آمریکا اعلام کرد، فضاپیمای بدون سرنشین X- ۳۷B روز یکشنبه در پایگاه فضایی کندی ناسا در فلوریدا در پی تکمیل ماموریت محرمانه‌ای در مدار زمین که حدود دو سال به طول انجامید، فرود آمده است.