ماهواره «شریف ست» شنبه به سازمان فضایی تحویل داده می‌شود

ماهواره «شریف ست» که از سوی دانشگاه صنعتی شریف طراحی و ساخته شده، روز شنبه دوم آذرماه برای پرتاب به سازمان فضایی ایران تحویل داده می‌شود. ماهواره «شریف ست» شنبه به سازمان فضایی تحویل داده می‌شود

دکتر رضا روستا آزاد، رییس دانشگاه صنعتی شریف در گفت‌وگو با خبرنگار فناوری ایسنا در خصوص برخی از ویژگی‌های ماهواره «شریف ست» که وظیفه عکسبرداری با قدرت تفکیک بالا را داراست، تصریح کرد: وجه تمایز عمده این ماهواره با ماهواره‌های پرتاب شده قبلی تهیه عکس رنگی با قدرت تفکیک بسیار بالا است. «شریف ست» علاوه بر سنجش از راه دور، می‌تواند از فاصله ۳۵۰ تا ۵۰۰ کیلومتری از بخش‌های مختلف زمین عکس رنگی RGB با دقت کمتر از ۱۰ متر تهیه و به ایستگاه زمینی مخابره کند.

وی وزن این ماهواره را کمتر از ۵۰ کیلوگرم عنوان کرد و گفت: ماهواره «شریف ست» پس از پرتاب در مدار لئو و ارتفاع ۳۵۰ تا ۵۰۰ کیلومتری از سطح زمین قرار می‌گیرد.

رییس دانشگاه صنعتی شریف در ادامه با بیان اینکه ماهواره «شریف ست» جزو طرح‌های ملی به شمار می‌رود، اظهار کرد: زیرساخت‌های این ماهواره با همت و کمک بیش از ۱۵۰ نفر از دانشجویان، دانش آموختگان و استادان دانشگاه تهیه شده است و ساخت آن نیز حدود پنج سال به طول انجامیده است.

به گفته روستا آزاد به دلیل ایجاد زیرساخت‌های لازم، ماهواره‌های بعدی در بازه زمانی کمتر از دو سال قابل ساخت است.

رییس دانشگاه صنعتی شریف در پایان خاطرنشان کرد: در حال حاضر سفارش‌هایی در زمینه ساخت ماهواره از داخل و خارج از کشور به دانشگاه صنعتی شریف پیشنهاد شده است که پس از پرتاب «شریف ست»، ساخت ماهواره‌ای دیگر در دستور کار دانشگاه قرار می‌گیرد.

قرار است این ماهواره با ماهواره بر بومی سفیر B۱ به فضا پرتاب شود.

منبع:ایسنا