نخستین ماهواره دانش‌آموزی به فضا پرتاب شد

موشک Minotaur ۱ متعلق به مرکز «علوم مداری» ناسا، محموله‌ای تاریخی را به فضا حمل کرد. نخستین ماهواره دانش‌آموزی به فضا پرتاب شد

آخرین PhoneSat ۲.۴ ناسا و مبتنی بر گوشی‌هوشمند، ماهواره کوچکی است که TJ۳Sat نام دارد و توسط دانش‌آموزان «دبیرستان تامس جفرسون برای علوم و فناوری» ساخته شده است.

این کیوبست نخستین ماهواره‌ای است که توسط دانش‌آموزان ساخته شده و بامداد امروز در ساعت ۱:۱۵ به وقت گرینویچ (۴:۱۵ به وقت تهران) از «تجهیزات پرواز Wallops» واقع در ویرجینا اوج گرفت.

این بیست و پنجمین ماموریت موشک Minotaur ۱ است و این سامانه رکورد حمل ۲۹ کیبوست را در کارنامه خود وارد کرد.

کیوبست‌ها ماهواره‌های مکعبی به ابعاد چهار اینچ و مبتنی بر فناوری گوشی هوشمند هستند.

گوشی‌هوشمند در درون سازه کیبوست وجود دارد و آن را تبدیل به یک سفینه‌فضایی ارزان می‌کند.

سه عدد از PhoneSatهای ناسا با موفقیت حدود یک هفته را در مدار بوده‌اند و PhoneSat ۲.۴ به مدار بالاتری در مقایسه با دیگر همنوعانش می‌رود.

به عنوان بخشی از «برنامه پرتاب تحصیلاتی نانوماهواره‌ها» (ELaNa) ناسا، ماهواره دو پوندی دانش‌آموزان دبیرستان تامس‌جفرسون نتیجه هفت سال تلاش دسته‌جمعی بیش از ۵۰ دانش‌آموز است.

هدف از برنامه ELaNa جذب دانش‌آموزان برای مطالعه مقررات STEM است که با ماموریت TJ۳Sat مطابقت دارد.

زمانی که کیوبست در مدار قرار گیرد، داده‌هایی را از دانش‌آموزان و دیگر کاربران آماتور بر روی زمین دریافت و اطلاعاتی را نیز به آنان ارسال می‌کند.

این کاربران و دانش‌آموزان می‌توانند اطلاعاتشان را بر روی وب‌سایتشان قرار داده و متن تاییدشده به ماهواره ارسال می‌شود.

کاربران زمینی یک تعبیر صوتی از متن را توسط فرکانس رادیویی دریافت خواهند کرد.

این ماموریت توسط «دفتر فضایی عملیاتی ارتش امریکا» مدیریت می‌شود و انتظار می‌رفت میلیون‌ها نفر در سراسر ساحل شرقی امریکا نظاره‌گر اوج‌گیری محموله فضایی باشند.

پس از ۴۵ دقیقه تاخیر، موشک سرانجام عازم فضا شد.

موشک Minotaur ۱ ماهواره را با خود حمل می‌کرد که این در نوع خود یک رکورد به شمار می‌آید، زیرا پیش‌تر چنین ماهواره‌هایی به صورت منفرد به مدار می‌پیوستند.

بار اصلی ORS-۳ سامانه ۵۵ میلیون دلاری STPSat-۳ متعلق به نیروی هوایی بود که پنج آزمایشگاه جداگانه و حسگرهایی را حمل می‌کند که جوانب مختلف محیط فضایی را ارزیابی می‌کند.

STPSat-۳ دومین سفینه‌فضایی است که تحت برنامه «وسیله نقلیه رابط استاندارد» ارتش پرتاب می‌شود. هدف از این اوج‌گیری کاهش هزینه و زمان آمادگی ماموریت‌های کلیدی ماهواره‌ای گزارش شده است.

تاد کروگر، مدیر برنامه آزمایش فضایی وزارت دفاع امریکا، پیش از پرتاب موشک به خبرنگاران گفت: پروژه‌هایی که تحت برنامه ORS-۳ اجرا شده‌اند، امنیت ملی و معماری فضایی را با مطالعه محیط فضایی و ارائه قابلیت‌های پیشرفته‌ برای جنگنده‌ها ارائه خواهند داد.

منبع:ایسنا

ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ پروکسیما بی، یک سیاره فرا خورشیدی است که شباهت‌های بسیاری به زمین دارد.

پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید وزارت دفاع آمریکا برای نخستین بار ازاسپیس‌ایکسبرای یک مأموریت استفاده خواهد کرد. در این مأموریت، اسپیس‌ایکس یک ماهواره‌ی جاسوسی دولتی را برایدفتر ملی شناسایی (NRO) در مدار قرار خواهد داد.

آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» ناسا فضاپیمای «کاسینی» را برای انجام آخرین مأموریت آن و سقوط بر روی زحل، به سمت این سیاره پرتاب کرد.

دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست ناسا تصویری از دو کهکشان مارپیچی در حال چرخش در فاصله ۵۵ میلیون سال نوری از زمین منتشر کرده است.

رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید دو فضانورد روسی و آمریکایی که امروز با پرتاب موشک سایوز راهی ایستگاه فضایی بین المللی شده بودند، دقایقی پیش به مقصد رسیدند .

اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد چین نخستین فضاپیمای بدون سرنشین خود را با استفاده از موشک مارس ۷ به فضا پرتاب کرد .

چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند منابع خبری از پرتاب موفقیت آمیز دو فضاپیمای مجزا توسط چین و روسیه خبر دادند. فضاپیمای روسیه عازم ایستگاه فضایی بین‌المللی و فضاپیمای چین عازم ایستگاه فضایی این کشور شد.

بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! یکی از موسسان شرکت اپل پیش بینی های جالبی درباره آینده فناوری مطرح کرده است بر اساس این پیش بینی ها زندگی شهری در بیابانها امکانپذیر می شود.

پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد فضانوردان با استفاده از یک تلسکوپ پیشرفته موسوم به Event Horizon توانسته‌اند عکسی تهیه کنند که به احتمال زیاد مربوط به یک سیاه چاله فضایی است.

حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان ​آژانس فضایی اروپا فیلمی از حرکت بیش از دو میلیون ستاره در کهکشان منتشر کرده است.

تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا به نظر می‌رسد مأموریت‌های فضایی ناسا در پروژه‌ی فتح مریخ با چالش‌های متعددی همراه شده است.

ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه اگرچه در بودجه پیشنهادی دولت ترامپ برای سال ۲۰۱۸ از سهم وزارت انرژی و برخی نهادهای دیگر کاسته شده، اما بودجه ناسا تنها یک درصد کمتر شده است .