موشک جاسوس ناسا به تعقیب «آیسان» می‌رود

دنباله‌دار آیسان (ISON) در ادامه سفر در منظومه شمسی، تا ده روز دیگر به نزدیک‌ترین فاصله با خورشید می‌رسد. موشک جاسوس ناسا به تعقیب «آیسان» می‌رود

دنباله‌دار قرن در تاریخ ۲۸ نوامبر (هفتم آذر) در نزدیک‌ترین فاصله با خورشید – فاصله ۹۶۵ هزار کیلومتری – قرار می‌گیرد که این فاصله ۱۵۰ برابر نزدیک‌تر از فاصله زمین تا خورشید است.

گرانش شدید باعث افزایش سرعت حرکت این دنباله‌دار به ۳۷۶ کیلومتر در ثانیه می‌شود.

پرتوهای خورشید این توپ یخی، فلزی و سنگی را تا دو هزار و ۷۶۰ درجه سانتیگراد گرم می‌کند که باعث درخشان تر شدن آن در مقایسه با سایر دنباله دارها و حتی ماه می‌شود.

با ذوب و بخار شدن یخ درون دنباله‌دار آیسان ناشی از گرمای سوزان خورشید،‌ یک منظره کیهانی زیبا و مسحور کننده ایجاد می‌شود.

گرمای خورشید تنها باعث بخار شدن یخ درون دنباله‌دار نمی‌شود، بلکه قسمت‌های فلزی و سنگی نیز متلاشی شده و این فشار شدید باعث انفجار و تکه تکه شدن آیسان خواهد شد.

دنباله‌دار آیسان (ISON) هر ۷۵ سال یک بار وارد منظومه شمسی می‌شود؛ همزمان با سفر این دنباله‌دار به داخل منظومه شمسی، تصاویر مختلفی از آن تهیه شده است؛ در جدیدترین تصویر که ۱۴ نوامبر (۲۳ آبان) توسط یک تلسکوپ ۱۱ اینچی گرفته شده است، نمای رنگی واقعی از آیسان نشان داده می‌شود.

محققان با حمایت ناسا قصد دارند روز سه‌شنبه ۱۹ نوامبر (۲۸ آبان) ‌موشک کوچکی را برای رهگیری این دنباله‌دار به فضا پرتاب کنند.

موشک FORTIS از پایگاه هوایی در نیومکزیکو به فضا پرتاب شده و در مدت ۱۵ دقیقه به ارتفاع ۹۷ کیلومتری بالاتر از سطح زمین می‌رسد؛ در این ارتفاع امکان مشاهده دنباله‌دار آیسان پیش از محو شدن پشت خورشید وجود دارد.

کل مدت پرواز موشک و رهگیری دنباله دار آیسان شش دقیقه است.

موشک FORTIS پیش از این برای جاسوسی و بررسی کهکشان های دور دست در فاصله چند میلیارد سال نوری با زمین به فضا پرتاب شده بود.

نمای رنگی واقعی از دنباله دار آیسان

موشک FORTIS برای رهگیری شش دقیقه یی دنباله دار قرن

منبع:ایسنا

عکس روز ناسا / کهکشانی بزرگتر از راه شیری عکس روز ناسا / کهکشانی بزرگتر از راه شیری عکس روز نشنال جئوگرافی به کهکشانی بزرگتر از راه شیری به نام NGC ۶۷۴۴ اختصاص یافته است.

تسلط ابرهای طوفانی بر تسلط ابرهای طوفانی بر "مشتری" + عکس تصاویری که اخیرا از سوی ناسا منتشر شده است، حکایت از وقوع طوفانی عظیم و وسیع در سیاره مشتری دارد.

پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر در نیوزیلند پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر در نیوزیلند نیوزیلند پس از چند بار تاخیر با پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر 'الکترون' به باشگاه انحصاری رقابت فضایی پیوست.

دنیای آهن و نیکل سرگردان در فضا؛ناسا این سیارک را به زمین نمی آورد دنیای آهن و نیکل سرگردان در فضا؛ناسا این سیارک را به زمین نمی آورد ناسا بررسی دقیقی سیارکی را دنبال می کند که اگر روزی به زمین منتقل شود اقتصاد دنیا سقوط می کند.

رونمایی از مریخ‌نورد جدید ناسا رونمایی از مریخ‌نورد جدید ناسا ناسا طرح‌ها و تصاویر مفهومی از نسل آینده مریخ نوردها را به نمایش گذاشت. نسل جدید این ربات‌ها فوق‌العاده به نظر می‌رسند و این ربات جدید "مریخ‌نورد ۲۰۲۰" نام خواهد داشت.

روسیه ماهواره نظامی به فضا فرستاد روسیه ماهواره نظامی به فضا فرستاد روسیه در چارچوب برنامه های گسترش توان دفاعی و نظارت ماهواره ای این کشور یک دستگاه ماهواره پیشرفته نظامی به فضا فرستاد.

با پرتابگر اپسکو؛ماهواره مکعب دانشجویی به فضا پرتاب می شود با پرتابگر اپسکو؛ماهواره مکعب دانشجویی به فضا پرتاب می شود رئیس سازمان فضایی ایران از موافقت سازمان همکاریهای فضایی آسیا و اقیانوسیه (اپسکو) برای پرتاب ماهواره دانشجویی مکعب ایرانی به فضا خبر داد.

ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا فضانوردان مستقر در ایستگاه فضایی بین‌المللی موفق شدند ماموریت اضطراری خود را با موفقیت انجام دهند.

قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان که همکاری‌های گسترده فضایی با روسیه دارد در آینده‌ای نزدیک همراه این کشور برای ساخت یک موشک فضاپیما با تازه ترین فناوری‌ها اقدام می‌کند.