پرتاب سه ماهواره اروپا برای بررسی میدان مغناطیسی زمین

هفته آینده اروپا سه ماهواره های‌تک را با هدف کنکاش میدان مغناطیسی زمین پرتاب می‌کند.ماموریت ۲۷۶ میلیون دلاری اروپا تعدادی از رخدادهای عجیب در مغناطیسیم سیاره خاکی را توضیح خواهد داد. پرتاب سه ماهواره اروپا برای بررسی میدان مغناطیسی زمین

آلبرت زاگلوار، مدیر پروژه شرکت سازنده این سه ماهواره به نام Astrium، در این رابطه گفت: میدان مغناطیسی زمین مولفه‌ای بسیار مهم است و امکان حیات را با ارائه سپر در مقابل تشعشع فضا فراهم کرده است؛ با این حال، قطب مغناطیسی و میدان مغناطیسی در حال تغییر هستند و دلیل این امر مشخص نیست.

مغناطیسیم زمین از نیکل و آهن مایع فوق‌داغ مشتق می‌شود که این دو عنصر در پوسته خارجی‌تر و حدود سه هزار کیلومتری زیر سطح زمین وجود دارند.

مانند یک دینام چرخان، این اقیانوس فلز زیرزمینی جریان‌های الکتریکی و بنابراین میدان مغناطیسی تولید می‌کند. اما بر عکس تصورات موجود، این میدان ثابت و غیرقابل‌تغییر نیست.

هم‌اکنون گسست بین قطب شمال مغناطیسی و شمال جغرافیایی زمین در حال افزایش است، به طوری که از سال ۲۰۰۱، این گسست در مقایسه با سرعت ۱۰ کیلومتر در سال در اوایل دهه ۱۹۹۰، با سرعت ۶۵ کیلومتر در سال در حال عریض شدن است.

افزن بر این، میدان مغناطیسی در حال ضعیف شدن بوده و از اواسط قرن ۱۹ حدود ۱۵ درصد نیرویش را از دست داده است.

بسیاری از کارشناساین معتقدند این امر می‌تواند پیش درآمدی برای معکوس‌شدن قطبیت مغناطیسی باشد.

بر اساس علائم مغناطیسی موجود در رسوب‌های باستانی، سوئیچ‌های قطبیت هر ۲۰۰ هزار تا ۳۰۰ هزار سال رخ می‌دهد.

واژگونی‌ها فرایند کندی هستند که با هیچ نظمی رخ نمی‌دهد، با این حال آخرین باری که این موضوع رخ داد، حدود ۷۸۰هزار سال پیش بود. بنابراین زمان یک واژگونگی فرا رسیده است.

مغناطیسم فقط از عمق سیاره زمین ناشی نمی‌شود و مواد معدنی موجود در پوسته زمین، یونسفر و مگنتوسفر نیز در این امر مشارکت می‌کنند. دریا نیز در این میان نقشی ضعیف دارد، زیرا آب شور رسانا است.

سه ماهواره اروپا قرار است جمعه از «پلستسک کازمودروم» روسیه بر روی پرتابگر «موشک» و با هدف بررسی سوپ مغناطیسی و کشف مواد آن پرتاب شوند.

بر روی هر یک از این ماهواره‌ها ابزاری برای اندازه‌گیری شدت، جهت و نوسانات میدان مغناطیسی وجود دارند.

سپر آن‌ها نیز جهت ایزوله‌کردن ابزار از نویز مغناطیسی تجهیزات عملیاتی خود ماهواره‌ها مانند باتری‌ها، واحد ارتباطات و دیگر اجزا طراحی شده‌ است.

بزرگ‌ترین چالش ارائه محصولی است که بتواند میدان مغناطیسی را با جزئیات بی‌نهایت ریز اندازه‌گیری کند.

مامویت پیش رو نه تنها دانش بنیادی در خصوص میدان مغناطیسی زمین ارائه می‌دهد، بلکه دقت راهبری بر روی زمین و همچنین طراحی ماهواره‌ها را ارتقا می‌بخشد.

منبع:ایسنا

عکس روز ناسا / کهکشانی بزرگتر از راه شیری عکس روز ناسا / کهکشانی بزرگتر از راه شیری عکس روز نشنال جئوگرافی به کهکشانی بزرگتر از راه شیری به نام NGC ۶۷۴۴ اختصاص یافته است.

تسلط ابرهای طوفانی بر تسلط ابرهای طوفانی بر "مشتری" + عکس تصاویری که اخیرا از سوی ناسا منتشر شده است، حکایت از وقوع طوفانی عظیم و وسیع در سیاره مشتری دارد.

پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر در نیوزیلند پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر در نیوزیلند نیوزیلند پس از چند بار تاخیر با پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر 'الکترون' به باشگاه انحصاری رقابت فضایی پیوست.

دنیای آهن و نیکل سرگردان در فضا؛ناسا این سیارک را به زمین نمی آورد دنیای آهن و نیکل سرگردان در فضا؛ناسا این سیارک را به زمین نمی آورد ناسا بررسی دقیقی سیارکی را دنبال می کند که اگر روزی به زمین منتقل شود اقتصاد دنیا سقوط می کند.

رونمایی از مریخ‌نورد جدید ناسا رونمایی از مریخ‌نورد جدید ناسا ناسا طرح‌ها و تصاویر مفهومی از نسل آینده مریخ نوردها را به نمایش گذاشت. نسل جدید این ربات‌ها فوق‌العاده به نظر می‌رسند و این ربات جدید "مریخ‌نورد ۲۰۲۰" نام خواهد داشت.

روسیه ماهواره نظامی به فضا فرستاد روسیه ماهواره نظامی به فضا فرستاد روسیه در چارچوب برنامه های گسترش توان دفاعی و نظارت ماهواره ای این کشور یک دستگاه ماهواره پیشرفته نظامی به فضا فرستاد.

با پرتابگر اپسکو؛ماهواره مکعب دانشجویی به فضا پرتاب می شود با پرتابگر اپسکو؛ماهواره مکعب دانشجویی به فضا پرتاب می شود رئیس سازمان فضایی ایران از موافقت سازمان همکاریهای فضایی آسیا و اقیانوسیه (اپسکو) برای پرتاب ماهواره دانشجویی مکعب ایرانی به فضا خبر داد.

ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا فضانوردان مستقر در ایستگاه فضایی بین‌المللی موفق شدند ماموریت اضطراری خود را با موفقیت انجام دهند.

قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان که همکاری‌های گسترده فضایی با روسیه دارد در آینده‌ای نزدیک همراه این کشور برای ساخت یک موشک فضاپیما با تازه ترین فناوری‌ها اقدام می‌کند.