ماهواره «رصدگر میدان گرانشی زمین» اروپا به پایان عمر نزدیک شد

بر اساس اعلام آژانس فضایی اروپا، سوخت ماهواره GOCE که نظارت بر میدان گرانشی زمین را برعهده دارد، طی روزهای آینده به پایان می‌رسد. ماهواره «رصدگر میدان گرانشی زمین» اروپا به پایان عمر نزدیک شد

ماهواره ۴۵۰ میلیون دلاری آژانس فضایی اروپا موسوم به GOCE با هدف نقشه برداری از میدان گرانشی زمین در سال ۲۰۰۹ میلادی به فضا پرتاب شد و در مدار پایین در ارتفاع ۲۲۴ کیلومتری قرار گرفت.

این ماهواره در طول مأموریت دو ساله خود موفق به تهیه دقیق‌ترین مدل از میدان گرانش زمین و نخستین نقشه با وضوح تصویری بالا از مرز بین پوسته و گوشته زمین شد.

پیش‌بینی می‌شود که طی روزهای آینده سوخت این ماهواره کاملا تمام شده و بخش‌هایی از آن در نقطه نامعلومی از زمین سقوط کند.

«کریستوف استایگر» مدیر عملیات ماهواره تأکید می‌کند: اگر فشار در تانک سوخت به زیر ۲.۵ برسد که حداقل میزان مورد نیاز (سوخت) برای عملکرد کامل محسوب می‌شود، عمر ماهواره GOCE پایان می پذیرد.

فشار در تانک سوخت تا ۲۶ اکتبر (چهارم آبان) به زیر صفر می‌رسد، اما عملکرد موتور پیش از این تاریخ متوقف می‌شود.

بسیاری از ماهواره‌ها در هنگام ورود به جو زمین از بین می‌روند، ‌اما قطعات بزرگ می‌توانند از جو عبور کنند؛ با اتمام سوخت، حدود یک چهارم بقایای ماهواره GOCE شامل ۴۰ تا ۵۰ قطعه به وزن تقریبی ۲۵۰ کیلوگرم پس از عبور از جو، به سطح زمین می‌رسند.

هنوز بطور دقیق مشخص نشده است که بقایای این ماهواره در چه زمان و مکانی سقوط خواهند کرد و هر دو احتمال سقوط در خشکی یا بر فراز آب های اقیانوس وجود دارد.

تقریبا یک روز قبل از برخورد می‌توان مناطق کم خطر را مشخص کرد و چند ساعت قبل از برخورد نهایی، مناطق پر خطر با دقت چند هزار کیلومتری تعیین می‌شوند.

منبع:ایسنا