ماهواره ای که ترک‌های خود را ترمیم می‌کند!

گروهی از دانشجویان دانشگاه کونکوردیا کانادا به سرپرستی «مهدی سبزعلیان» در حال طراحی ماهواره ConSat-۲ با استفاده از مواد خود ترمیم شونده هستند. ماهواره ای که ترک‌های خود را ترمیم می‌کند!

به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، تیمی متشکل از دانشجویان مهندسی دانشگاه کونکوردیا سه سال قبل با هدف بررسی آنومالی اطلس جنوبی (Soyth Atlantic Anomaly) - منطقه یی در فضا که باعث نقص عملکرد تجهیزات الکترونیک می شود - ماهواره ConSat-۱ را طراحی کردند.

این ماهواره سال گذشته به عنوان طرح برگزیده نخستین رقابت طراحی ماهواره کانادا انتخاب شد و جایزه پرتاب ماهواره به فضا را به خود اختصاص داد.

این تیم در حال طراحی ماهواره دیگری با استفاده از مواد خود ترمیم شونده هستند؛ با شکستن مواد در فضا، اپوکسی (epoxy) آزاد می‌شود که ترک ها را درزگیری کرده و از صدمات بعدی جلوگیری می کند.

«مهدی سبزعلیان»، محقق ایرانی دانشگاه کونکوردیا و سرپرست تیم طراحی ماهواره ConSat-۲ تأکید می کند: تاکنون هیچ نمونه مشابهی به فضا فرستاده نشده است و معتقدیدم که این طرح می تواند در آینده برای توسعه ماهواره های بزرگتر و حتی طراحی ایستگاه فضایی بعدی مورد استفاده قرار بگیرد.

این تیم به دنبال جذب سرمایه برای تأمین بودجه اجرایی کردن طرح ماهواره ConSat-۲ هستند.

منبع:ایسنا

سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ پایان دنیا همواره یکی از چالش‌برانگیزترین موضوعات مورد بحث در فیزیک بوده وبه‌تازگی ارتباطی میان این موضوع و سیاه‌چاله‌ها کشف شده است.

شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی دانشمندان با استفاده از آرشیوه تصاویر تلسکوپ فضایی هابل موفق به شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شدند.

اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا رفت اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا رفت آژانس فضایی اروپا اولین ماهواره تمام برقی خود را از پایگاه فضایی آریان به فضا پرتاب کرد.

تصاویری از مریخ نورد جدید ناسا را ببینید تصاویری از مریخ نورد جدید ناسا را ببینید ناسا از اواخر سال ۲۰۱۶ مشغول ساخت مریخ نوردی است که شباهت زیادی به اتومبیل «بت موبیل» دارد. این مریخ نورد با انرژی خورشیدی کار می کند. همچنین دارای یک آزمایشگاه مخصوص خود است.

برخورد ۲ کهکشان به روایت ناسا! +تصاویر برخورد ۲ کهکشان به روایت ناسا! +تصاویر ناسا اطلاعات جالبی از روند برخورد دو کهکشان منتشر کرده است.

اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا می‌رود اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا می‌رود آژانس فضایی اروپا قصد دارد اولین موشک تمام برقی خود را از پایگاه فضایی آریان به فضا پرتاب کند.

برنامه بلند پروازانه فضایی؛چین شهاب سنگ شکار می کند برنامه بلند پروازانه فضایی؛چین شهاب سنگ شکار می کند چین قصد دارد در فضا شهاب سنگ شکار کند و به مدار ماه بفرستد. این کشور در مرحله بعد قصد دارد مواد معدنی شهاب سنگ ها را نیز استخراج کند.

ناسا تصاویری از سحابی ناسا تصاویری از سحابی "خرچنگ" منتشر کرد ناسا با تلفیق داده‌های دریافت شده از پنج تلسکوپ مختلف، جدیدترین تصاویر را از سحابی "خرچنگ" منتشر کرد.

فرود فضاپیمای محرمانه نیروی هوایی آمریکا پس از ۷۲۰ روز فرود فضاپیمای محرمانه نیروی هوایی آمریکا پس از ۷۲۰ روز نیروی هوایی آمریکا اعلام کرد، فضاپیمای بدون سرنشین X- ۳۷B روز یکشنبه در پایگاه فضایی کندی ناسا در فلوریدا در پی تکمیل ماموریت محرمانه‌ای در مدار زمین که حدود دو سال به طول انجامید، فرود آمده است.