دانشمندان استرالیایی نمونه اولیه یک ابزار خودکار به نام کاوشگر منطقه دور افتاده ابداع کرده اند که به دانشمندان در بهبود تقویت عملکرد ماهواره های نظارتی زمین که اطلاعات با ارزشی در مورد معادن و صنایع کشاورزی استرالیا ارائه می دهند، کمک می کند. استفاده از کاوشگر خودکار استرالیا برای تقویت دقت اطلاعات ماهواره های نظارتی زمین

درست همانطور که کاوشگر مریخ به نام کنجکاوی در حال جمع آوری اطلاعات درباره همسایه ما است کاوشگر منطقه دور افتاده نیز به ماهواره های دور سنج کمک می کند تا سرنخ هایی در مورد شرایط خاک، جنس کانی شناسی و پوشش گیاهی زمین ارائه دهد.

دانشمندان سازمان ملی علوم استرالیا با همکاری محققان ژاپنی، چینی، رژیم صهیونیستی و فرانسه نمونه اولیه این کاوشگر را به ماموریتی در دریاچه لفروی -- یک دریاچه بزرگ نمک در منطقه ای دور افتاده در غرب استرالیا-- فرستاده اند تا ببینند آیا می توانند روند کالیبراسیون ماهواره ای را به طور خودکار انجام دهد.

پروفسور آرنولد دیکر مدیر نظارت و اطلاعات زمین در سازمان ملی علوم استرالیا گفت: این جایی است که اطلاعات جمع آوری شده توسط ماهواره ها با اندازه گیری های گرفته شده روی زمین تطابق داده شده و دقت آنها مقایسه می شود.

وی توضیح داد: از اطلاعات ماهواره های سنجش از راه دور، برای کشف منابع، نظارت زیست محیطی و مدیریت کشاورزی مانند نقشه برداری از خاک مورد استفاده قرار می گیرد.
    بنابراین این اطلاعات باید مرتب بررسی شود تا از صحت و دقت مشاهدات، اطمینان حاصل شود.

دکر افزود: این رویه کالیبراسیون غیر مستقیم خوانده می شود و توسط خدمه زمینی که در شبکه های شطرنجی راه می روند و با ابزارهای دست ساز به نام طیف سنج اندازه گیری می کنند، انجام می شود.

دکتر آلبرت ایلفز رییس سازمان ملی علوم استرالیا با اشاره به این که این رویه می تواند تغییر کند، ابراز امیدواری کرد که این کاوشگر بتواند بطور خودکار اطلاعات کالیبراسیون را جمع آوری کند و آنها را به محققان بازگرداند.

وی ادامه داد: هدف نهایی این است که کاوشگر بتواند به تنهایی عمل کند بطوریکه دانشمندان آن سوی جهان بتوانند اطلاعات ناشی از این کاوشگر را احیا کرده و یا آن را در زمان مناسب از راه دور کنترل کنند.

برای مثال دانشمندان می توانند بگویند که این روبات به راست و یا چپ بچرخد و یا در یک منطقه خاص تجزیه و تحلیل های بیشتری انجام دهد.

دکتر ایلفز ادامه داد: زمانی که می دانیم اطلاعات دقیقی از ماهواره ها بدست آورده ایم از این اطلاعات می توانیم برای یک سری کاربردها استفاده کنیم. این اطلاعات می تواند به ما نشان دهد که کجا به دنبال ذخایر معدنی باشیم و حتی به ما اجازه می دهد که خاک را کنترل کنیم که این کار برای کشاورزان فواید زیادی دارد.

علاوه بر این اطلاعات حاصل از این کاوشگر می تواند برای ماهواره های نسل بعد که از تصاویر با کیفیت بالا استفاده می کنند، مورد استفاده قرار می گیرد.

استرالیا با توجه به وسعت آن یکی از بزرگترین مصرف کننده های اطلاعات نظارتی زمین است اما این کشور هیچ ماهواره سنجش از راه دوری ندارد.

منبع:ایرنا

سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ پایان دنیا همواره یکی از چالش‌برانگیزترین موضوعات مورد بحث در فیزیک بوده وبه‌تازگی ارتباطی میان این موضوع و سیاه‌چاله‌ها کشف شده است.

شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی دانشمندان با استفاده از آرشیوه تصاویر تلسکوپ فضایی هابل موفق به شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شدند.

اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا رفت اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا رفت آژانس فضایی اروپا اولین ماهواره تمام برقی خود را از پایگاه فضایی آریان به فضا پرتاب کرد.

تصاویری از مریخ نورد جدید ناسا را ببینید تصاویری از مریخ نورد جدید ناسا را ببینید ناسا از اواخر سال ۲۰۱۶ مشغول ساخت مریخ نوردی است که شباهت زیادی به اتومبیل «بت موبیل» دارد. این مریخ نورد با انرژی خورشیدی کار می کند. همچنین دارای یک آزمایشگاه مخصوص خود است.

برخورد ۲ کهکشان به روایت ناسا! +تصاویر برخورد ۲ کهکشان به روایت ناسا! +تصاویر ناسا اطلاعات جالبی از روند برخورد دو کهکشان منتشر کرده است.

اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا می‌رود اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا می‌رود آژانس فضایی اروپا قصد دارد اولین موشک تمام برقی خود را از پایگاه فضایی آریان به فضا پرتاب کند.

برنامه بلند پروازانه فضایی؛چین شهاب سنگ شکار می کند برنامه بلند پروازانه فضایی؛چین شهاب سنگ شکار می کند چین قصد دارد در فضا شهاب سنگ شکار کند و به مدار ماه بفرستد. این کشور در مرحله بعد قصد دارد مواد معدنی شهاب سنگ ها را نیز استخراج کند.

ناسا تصاویری از سحابی ناسا تصاویری از سحابی "خرچنگ" منتشر کرد ناسا با تلفیق داده‌های دریافت شده از پنج تلسکوپ مختلف، جدیدترین تصاویر را از سحابی "خرچنگ" منتشر کرد.

فرود فضاپیمای محرمانه نیروی هوایی آمریکا پس از ۷۲۰ روز فرود فضاپیمای محرمانه نیروی هوایی آمریکا پس از ۷۲۰ روز نیروی هوایی آمریکا اعلام کرد، فضاپیمای بدون سرنشین X- ۳۷B روز یکشنبه در پایگاه فضایی کندی ناسا در فلوریدا در پی تکمیل ماموریت محرمانه‌ای در مدار زمین که حدود دو سال به طول انجامید، فرود آمده است.