دانشمندان استرالیایی نمونه اولیه یک ابزار خودکار به نام کاوشگر منطقه دور افتاده ابداع کرده اند که به دانشمندان در بهبود تقویت عملکرد ماهواره های نظارتی زمین که اطلاعات با ارزشی در مورد معادن و صنایع کشاورزی استرالیا ارائه می دهند، کمک می کند. استفاده از کاوشگر خودکار استرالیا برای تقویت دقت اطلاعات ماهواره های نظارتی زمین

درست همانطور که کاوشگر مریخ به نام کنجکاوی در حال جمع آوری اطلاعات درباره همسایه ما است کاوشگر منطقه دور افتاده نیز به ماهواره های دور سنج کمک می کند تا سرنخ هایی در مورد شرایط خاک، جنس کانی شناسی و پوشش گیاهی زمین ارائه دهد.

دانشمندان سازمان ملی علوم استرالیا با همکاری محققان ژاپنی، چینی، رژیم صهیونیستی و فرانسه نمونه اولیه این کاوشگر را به ماموریتی در دریاچه لفروی -- یک دریاچه بزرگ نمک در منطقه ای دور افتاده در غرب استرالیا-- فرستاده اند تا ببینند آیا می توانند روند کالیبراسیون ماهواره ای را به طور خودکار انجام دهد.

پروفسور آرنولد دیکر مدیر نظارت و اطلاعات زمین در سازمان ملی علوم استرالیا گفت: این جایی است که اطلاعات جمع آوری شده توسط ماهواره ها با اندازه گیری های گرفته شده روی زمین تطابق داده شده و دقت آنها مقایسه می شود.

وی توضیح داد: از اطلاعات ماهواره های سنجش از راه دور، برای کشف منابع، نظارت زیست محیطی و مدیریت کشاورزی مانند نقشه برداری از خاک مورد استفاده قرار می گیرد.
    بنابراین این اطلاعات باید مرتب بررسی شود تا از صحت و دقت مشاهدات، اطمینان حاصل شود.

دکر افزود: این رویه کالیبراسیون غیر مستقیم خوانده می شود و توسط خدمه زمینی که در شبکه های شطرنجی راه می روند و با ابزارهای دست ساز به نام طیف سنج اندازه گیری می کنند، انجام می شود.

دکتر آلبرت ایلفز رییس سازمان ملی علوم استرالیا با اشاره به این که این رویه می تواند تغییر کند، ابراز امیدواری کرد که این کاوشگر بتواند بطور خودکار اطلاعات کالیبراسیون را جمع آوری کند و آنها را به محققان بازگرداند.

وی ادامه داد: هدف نهایی این است که کاوشگر بتواند به تنهایی عمل کند بطوریکه دانشمندان آن سوی جهان بتوانند اطلاعات ناشی از این کاوشگر را احیا کرده و یا آن را در زمان مناسب از راه دور کنترل کنند.

برای مثال دانشمندان می توانند بگویند که این روبات به راست و یا چپ بچرخد و یا در یک منطقه خاص تجزیه و تحلیل های بیشتری انجام دهد.

دکتر ایلفز ادامه داد: زمانی که می دانیم اطلاعات دقیقی از ماهواره ها بدست آورده ایم از این اطلاعات می توانیم برای یک سری کاربردها استفاده کنیم. این اطلاعات می تواند به ما نشان دهد که کجا به دنبال ذخایر معدنی باشیم و حتی به ما اجازه می دهد که خاک را کنترل کنیم که این کار برای کشاورزان فواید زیادی دارد.

علاوه بر این اطلاعات حاصل از این کاوشگر می تواند برای ماهواره های نسل بعد که از تصاویر با کیفیت بالا استفاده می کنند، مورد استفاده قرار می گیرد.

استرالیا با توجه به وسعت آن یکی از بزرگترین مصرف کننده های اطلاعات نظارتی زمین است اما این کشور هیچ ماهواره سنجش از راه دوری ندارد.

منبع:ایرنا