سرخوردگی دانشمندان ناسا از وجود حیات در مریخ با شکست «کنجکاوی»

عدم موفقیت کاوشگر کنجکاوی برای کشف نشانه‌ای از متان در سیاره مریخ می‌تواند شکستی در نظریات موجود دانشمندان در مورد امکان وجود حیات در این سیاره باشد. در حالی که فقدان متان بطور کلی امکان وجود حیات در سیاره سرخ را از بین نمی‌برد، اما تردیدهایی را در فرضیه‌های دانشمندان بوجود خواهد آورد. سرخوردگی دانشمندان ناسا از وجود حیات در مریخ با شکست «کنجکاوی»

۱۰ سال پیش مشاهدات تلسکوپهای زمینی و فضاپیمایی در مدار مریخ نشان‌دهنده توده‌هایی از گاز متان در بخشهای خاصی از این سیاره بودند اما خوانشهای کنجکاوی این بررسی‌ها را بی‌ارزش کرده است.

در زمین ۹۵ درصد از متان موجود در جو توسط موجودات میکروبی تولید شده است.

محققان امیدوار بودند که این نشانه مولکولی در مریخ شاید از وجود حیات در آن خبر بدهد.

شکست ابزارهای پیچیده کنجکاوی برای کشف این امکان بنظر می‌رسد که این خوشبینی را مغبون کرده باشد.

مریخ‌نورد کنجکاوی از زمان ورود در اوت ۲۰۱۲ به مکش هوای مریخی و بررسی ترکیبات آن پرداخته است.

به گفته دانشمندان ناسا به مطالعات بیشتری در این زمینه نیاز است. کاوشگر کنجکاوی در آینده بر روی ارتقای خوانشهای خود کار کرده و یک فرآیند غنی‌سازی کوتاه‌مدت را مستقر خواهد که هرگونه نشانه متان را تقویت خواهد کرد.

سازمان فضایی اروپا نیز در سال ۲۰۱۶ مدارگرد پیگیری گاز ExoMars را به فضا ارسال خواهد کرد که می‌تواند پژوهشهای بیشتری در زمینه گاز متان انجام دهد.

کاوشگر Mangalyaan سازمان فضایی هند نیز که اواخر سال جاری به سوی سیاره مریخ پرتاب خواهد شد، در ابتدای لیست اهداف خود جستجو برای گاز متان را قرار داده است.

پژوهشهای کاوشگر کنجکاوی ناسا بطور آنلاین در مجله ساینس منتشر شده است.

منبع:ایسنا

روبات روسی به فضا می رود روبات روسی به فضا می رود روسیه روبات ویژه ای را طراحی می کند تا برای انجام ماموریت های تعریف شده در ایستگاه فضایی بین المللی بکار گرفته شود.

فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه ماهواره‌های روسی که در سال ۲۰۱۳ به مدار پایینی زمین پرتاب شدند، باری دیگر فعال شدند درحالی که هنوز هیچ‌کس خبر ندارد کاربری این ماهواره‌ها چیست .

ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند فردا دو فضانورد در فضای خارجی ایستگاه فضایی بین المللی ماموریتی اضطراری انجام خواهند داد تا یک رایانه خراب را جایگزین کنند.

اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد مأموریت‌های فضایی فراوانی در سالیان گذشته انجام شده است؛ اما به‌تازگی برنامه‌ای متفاوت توسطاسپیس ایکسو شرکت الیزیوم در حال انجام است.

سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ پایان دنیا همواره یکی از چالش‌برانگیزترین موضوعات مورد بحث در فیزیک بوده وبه‌تازگی ارتباطی میان این موضوع و سیاه‌چاله‌ها کشف شده است.

شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی دانشمندان با استفاده از آرشیوه تصاویر تلسکوپ فضایی هابل موفق به شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شدند.