سرخوردگی دانشمندان ناسا از وجود حیات در مریخ با شکست «کنجکاوی»

عدم موفقیت کاوشگر کنجکاوی برای کشف نشانه‌ای از متان در سیاره مریخ می‌تواند شکستی در نظریات موجود دانشمندان در مورد امکان وجود حیات در این سیاره باشد. در حالی که فقدان متان بطور کلی امکان وجود حیات در سیاره سرخ را از بین نمی‌برد، اما تردیدهایی را در فرضیه‌های دانشمندان بوجود خواهد آورد. سرخوردگی دانشمندان ناسا از وجود حیات در مریخ با شکست «کنجکاوی»

۱۰ سال پیش مشاهدات تلسکوپهای زمینی و فضاپیمایی در مدار مریخ نشان‌دهنده توده‌هایی از گاز متان در بخشهای خاصی از این سیاره بودند اما خوانشهای کنجکاوی این بررسی‌ها را بی‌ارزش کرده است.

در زمین ۹۵ درصد از متان موجود در جو توسط موجودات میکروبی تولید شده است.

محققان امیدوار بودند که این نشانه مولکولی در مریخ شاید از وجود حیات در آن خبر بدهد.

شکست ابزارهای پیچیده کنجکاوی برای کشف این امکان بنظر می‌رسد که این خوشبینی را مغبون کرده باشد.

مریخ‌نورد کنجکاوی از زمان ورود در اوت ۲۰۱۲ به مکش هوای مریخی و بررسی ترکیبات آن پرداخته است.

به گفته دانشمندان ناسا به مطالعات بیشتری در این زمینه نیاز است. کاوشگر کنجکاوی در آینده بر روی ارتقای خوانشهای خود کار کرده و یک فرآیند غنی‌سازی کوتاه‌مدت را مستقر خواهد که هرگونه نشانه متان را تقویت خواهد کرد.

سازمان فضایی اروپا نیز در سال ۲۰۱۶ مدارگرد پیگیری گاز ExoMars را به فضا ارسال خواهد کرد که می‌تواند پژوهشهای بیشتری در زمینه گاز متان انجام دهد.

کاوشگر Mangalyaan سازمان فضایی هند نیز که اواخر سال جاری به سوی سیاره مریخ پرتاب خواهد شد، در ابتدای لیست اهداف خود جستجو برای گاز متان را قرار داده است.

پژوهشهای کاوشگر کنجکاوی ناسا بطور آنلاین در مجله ساینس منتشر شده است.

منبع:ایسنا

ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ پروکسیما بی، یک سیاره فرا خورشیدی است که شباهت‌های بسیاری به زمین دارد.

پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید وزارت دفاع آمریکا برای نخستین بار ازاسپیس‌ایکسبرای یک مأموریت استفاده خواهد کرد. در این مأموریت، اسپیس‌ایکس یک ماهواره‌ی جاسوسی دولتی را برایدفتر ملی شناسایی (NRO) در مدار قرار خواهد داد.

آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» ناسا فضاپیمای «کاسینی» را برای انجام آخرین مأموریت آن و سقوط بر روی زحل، به سمت این سیاره پرتاب کرد.

دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست ناسا تصویری از دو کهکشان مارپیچی در حال چرخش در فاصله ۵۵ میلیون سال نوری از زمین منتشر کرده است.

رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید دو فضانورد روسی و آمریکایی که امروز با پرتاب موشک سایوز راهی ایستگاه فضایی بین المللی شده بودند، دقایقی پیش به مقصد رسیدند .

اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد چین نخستین فضاپیمای بدون سرنشین خود را با استفاده از موشک مارس ۷ به فضا پرتاب کرد .

چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند منابع خبری از پرتاب موفقیت آمیز دو فضاپیمای مجزا توسط چین و روسیه خبر دادند. فضاپیمای روسیه عازم ایستگاه فضایی بین‌المللی و فضاپیمای چین عازم ایستگاه فضایی این کشور شد.

بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! یکی از موسسان شرکت اپل پیش بینی های جالبی درباره آینده فناوری مطرح کرده است بر اساس این پیش بینی ها زندگی شهری در بیابانها امکانپذیر می شود.

پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد فضانوردان با استفاده از یک تلسکوپ پیشرفته موسوم به Event Horizon توانسته‌اند عکسی تهیه کنند که به احتمال زیاد مربوط به یک سیاه چاله فضایی است.

حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان ​آژانس فضایی اروپا فیلمی از حرکت بیش از دو میلیون ستاره در کهکشان منتشر کرده است.

تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا به نظر می‌رسد مأموریت‌های فضایی ناسا در پروژه‌ی فتح مریخ با چالش‌های متعددی همراه شده است.

ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه اگرچه در بودجه پیشنهادی دولت ترامپ برای سال ۲۰۱۸ از سهم وزارت انرژی و برخی نهادهای دیگر کاسته شده، اما بودجه ناسا تنها یک درصد کمتر شده است .