پرواز نخستین ماهواره مطالعاتی میدان مغناطیسی زمین

نخستین ماهواره از سه‌ ماهواره طراحی‌شده برای مطالعه جامع میدان گرانشی زمین، روز سه‌شنبه گذشته فرودگاه مونیخ را بر روی هواپیمای حمل‌ونقل Ilyushin-۷۶ به مقصد تجهیز پرتاب فضایی «کوزمودروم» در ۲۰۰ کیلومتری جنوب روسیه ترک کرد. پرواز نخستین ماهواره مطالعاتی میدان مغناطیسی زمین

این نخستین ماهواره‌ اعزامی است که دو سامانه مشابه و بیش از ۶۰ تن تجهیزات پشتیبانی، پیش از آن که هر سه این سیستم‌ها در ماه نوامبر به مدار قطبی پرتاب شوند، به دنبال آن اعزام خواهند شد.

میدان گرانشی زمین از این سیاره در مقابل اشعه‌های کیهانی حفاظت می‌کند. جو زمین را با دور نگه‌داشتن آن از بادهای خورشیدی حفظ می‌کند و کره خاکی را از تبدیل‌شدن به سیاره‌ای مانند مریخ باز می‌دارد.

کتاب‌های مدرسه‌ای اغلب میدان مغناطیسی زمین را با نشان‌دادن سیاره خاکی همراه یک آهن‌ربای میله‌ای نمایش می‌دهند که این آهن‌ربا در درون محور زمین قرار گرفته، اما موضوع به این سادگی نیست.

میدان مغناطیسی دینامیک بوده و عمدتا نتیجه چرخش هسته ذوب‌شده زمین در حالتی شبیه یک دینام است.

درست همان طور که یک قطعه آهن موجود در یک میدان مغناطیسی می‌تواند مغناطیسه شود، در خصوص مواد معدنی موجود در پوسته زمین هم این موضوع صدق می‌کند.

این موضوع میدانی را با شکل پیچیده تولید می‌کنند که در آن خطوط مغناطیسی نیرو از خطوط مغناطیسی شمال متغیر هستند، قطب‌های مغناطیسی به طور منظم تغییر می‌کنند و حتی می‌توانند معکوس شوند و ماهیت دقیق میدان در هر مکان منفرد مجموعه پیچیده‌ای از تمامی انواع تعاملات است.

اختلالات در میدان ژئومغناطیسی می‌تواند بر راهبری، مهاجرت حیوانات، شبکه‌های برق، ارتباطات و حتی رایانه‌ها اثر بگذارد.

این پدیده همچنین به دانشمندان دریچه‌ای در خصوص ساختار و ماهیت درون زمین ارائه می‌دهد.

مجموعه Swarm که توسط شرکت Astrium ساخته شده، بخشی از برنامه «سیاره زنده» آژانس فضایی اروپاست و نتیجه بیش از ۳۰ سال تلاش برای تحقیق در مورد مغناطیسی اعماق فضا توسط Astrium، شامل مطالعه بر روی ماهواره‌های Champ و Champ است.

سه ماهواره مزبور به دو مدار قطبی ارسال خواهند شد و دو عدد از آن‌ها در کنار هم و در ارتفاع ۴۵۰ کیلومتری و سومی نیز در ارتفاع ۵۲۰ کیلومتری در مسیر انجام دقیق‌ترین تحقیق با موضوع ژئومغناطیسی زمین حرکت می‌کنند.

هر ماهواره مجهز به یک مغناطیس‌سنج Absolute Scalar، یک مغناطیس‌سنج Vector Field، یک ابزار میدان الکتریکی، یک شتاب‌سنج، یک رفلکتور Laser Retro ، یک سیستم رهگیری ستاره‌یی و یک دریافت‌کننده جی پی اس است.

با استفاده از داده‌های راهبری بسیار دقیق، ماهواره‌ها قادر خواهند بود اندازه گیری‌هایی با تفکیک‌پذیری بالا از قدرت، جهت و تغییرات میدان ژئومغناطیسی به علاوه تشخیص منابع متعدد میدان را ارائه دهند.

دانشمندان امیدوارند این اندازه‌گیری‌ها نه تنها به آن‌ها در تولید مدل‌های بهتر از این میدان کمک کند، بلکه راهبری زمینی و پیش‌بینی آب‌و‌هوا را ارتقا دهد و به شناسایی منابع مواد معدنی و آشکارسازی اطلاعات بیشتر در خصوص ساختار درونی زمین کمک کند. این مجموعه همچنین هشدارهای بهتری را از توفان‌های خورشیدی خطرناک ارائه می‌دهد.

منبع:ایسنا

ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ پروکسیما بی، یک سیاره فرا خورشیدی است که شباهت‌های بسیاری به زمین دارد.

پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید وزارت دفاع آمریکا برای نخستین بار ازاسپیس‌ایکسبرای یک مأموریت استفاده خواهد کرد. در این مأموریت، اسپیس‌ایکس یک ماهواره‌ی جاسوسی دولتی را برایدفتر ملی شناسایی (NRO) در مدار قرار خواهد داد.

آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» ناسا فضاپیمای «کاسینی» را برای انجام آخرین مأموریت آن و سقوط بر روی زحل، به سمت این سیاره پرتاب کرد.

دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست ناسا تصویری از دو کهکشان مارپیچی در حال چرخش در فاصله ۵۵ میلیون سال نوری از زمین منتشر کرده است.

رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید دو فضانورد روسی و آمریکایی که امروز با پرتاب موشک سایوز راهی ایستگاه فضایی بین المللی شده بودند، دقایقی پیش به مقصد رسیدند .

اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد چین نخستین فضاپیمای بدون سرنشین خود را با استفاده از موشک مارس ۷ به فضا پرتاب کرد .

چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند منابع خبری از پرتاب موفقیت آمیز دو فضاپیمای مجزا توسط چین و روسیه خبر دادند. فضاپیمای روسیه عازم ایستگاه فضایی بین‌المللی و فضاپیمای چین عازم ایستگاه فضایی این کشور شد.

بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! یکی از موسسان شرکت اپل پیش بینی های جالبی درباره آینده فناوری مطرح کرده است بر اساس این پیش بینی ها زندگی شهری در بیابانها امکانپذیر می شود.

پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد فضانوردان با استفاده از یک تلسکوپ پیشرفته موسوم به Event Horizon توانسته‌اند عکسی تهیه کنند که به احتمال زیاد مربوط به یک سیاه چاله فضایی است.

حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان ​آژانس فضایی اروپا فیلمی از حرکت بیش از دو میلیون ستاره در کهکشان منتشر کرده است.

تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا به نظر می‌رسد مأموریت‌های فضایی ناسا در پروژه‌ی فتح مریخ با چالش‌های متعددی همراه شده است.

ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه اگرچه در بودجه پیشنهادی دولت ترامپ برای سال ۲۰۱۸ از سهم وزارت انرژی و برخی نهادهای دیگر کاسته شده، اما بودجه ناسا تنها یک درصد کمتر شده است .