طرح پژوهشی ساخت نمونه آزمایشگاهی لباس فضانورد

دکتر محمد ابراهیمی، مدیر پروژه اعزام انسان به فضا روز شنبه اظهار داشت: این پروژه در مرحله مطالعاتی اولیه قرار دارد و همزمان با پیشرفت سایر مراحل پروژه اعزام انسان به فضا به نتیجه خواهد رسید. طرح پژوهشی ساخت نمونه آزمایشگاهی لباس فضانورد

وی هزینه نمونه خارجی لباس فضانورد را ۵۰۰ هزار تا یک میلیون دلار عنوان کرد و گفت: بخش های مختلفی علاوه بر پارچه در این لباس بکار گرفته شده است و این لباس را به یک سیستم پیچیده فضایی تبدیل می کند تا بتواند شرایط محیطی فضا را برای انسان قابل تحمل کند.

ابراهیمی افزود: البته نمونه های ساده ای از این نوع لباس که شبیه به لباس خلبانی در ارتفاع بالاست، وجود دارد اما می بایست برای پروژه اعزام انسان به فضا نمونه های پیشرفته را تهیه کرد.
    لباس فضایی مجموعه ای با فناوری بالا متشکل از پوشش، تجهیزات مکانیکی (مفاصل، لوله ها و دیگر موارد..) تجهیزات الکترونیکی شامل سنسورهای، نمایشگرها، حسگرها و تجهیزات کنترلی و دیگر موارد است که فضانورد را قادر می سازد تا بتواند در محیطی متفاوت با محیط زندگی فعالیت کند.

اهمیت این پوشش این است که می توان گفت بدون استفاده از این پوشش گام نهادن در فضا امکانپذیر نیست و در صورتی که انسان بدون پوشش خاص وارد فضا شود در مدت زمان ۱۵ ثانیه بیهوش شده و مغز انسان درمدت زمان چهار دقیقه کاملا متلاشی شده و از بین می رود.

براساس این گزارش، از جمله تفاوت های محیطی فضا با کره زمین تفاوت دمایی شدید از ۱۰۰ درجه سیلسیوس زیر صفر تا ۲۵۰ درجه سیلسیوس بالای صفر، نبود اکسیژن و کاهش فشار است که فضانورد را مجبور به داشتن لباسی می کند که بتواند بدن او را در برابر این تغییرات محافظت کند.

بخشی از لباس فضانورد لباس پرواز است که تنظیم فشار بدن و دراختیارقرار دادن اکسیژن مورد نیاز بدن، تنظیم دمای بدن و محافظت دربرابر آتش، آلودگی های اتمسفررا انجام می دهند.

منبع:ایرنا