طرح پژوهشی ساخت نمونه آزمایشگاهی لباس فضانورد

دکتر محمد ابراهیمی، مدیر پروژه اعزام انسان به فضا روز شنبه اظهار داشت: این پروژه در مرحله مطالعاتی اولیه قرار دارد و همزمان با پیشرفت سایر مراحل پروژه اعزام انسان به فضا به نتیجه خواهد رسید. طرح پژوهشی ساخت نمونه آزمایشگاهی لباس فضانورد

وی هزینه نمونه خارجی لباس فضانورد را ۵۰۰ هزار تا یک میلیون دلار عنوان کرد و گفت: بخش های مختلفی علاوه بر پارچه در این لباس بکار گرفته شده است و این لباس را به یک سیستم پیچیده فضایی تبدیل می کند تا بتواند شرایط محیطی فضا را برای انسان قابل تحمل کند.

ابراهیمی افزود: البته نمونه های ساده ای از این نوع لباس که شبیه به لباس خلبانی در ارتفاع بالاست، وجود دارد اما می بایست برای پروژه اعزام انسان به فضا نمونه های پیشرفته را تهیه کرد.
    لباس فضایی مجموعه ای با فناوری بالا متشکل از پوشش، تجهیزات مکانیکی (مفاصل، لوله ها و دیگر موارد..) تجهیزات الکترونیکی شامل سنسورهای، نمایشگرها، حسگرها و تجهیزات کنترلی و دیگر موارد است که فضانورد را قادر می سازد تا بتواند در محیطی متفاوت با محیط زندگی فعالیت کند.

اهمیت این پوشش این است که می توان گفت بدون استفاده از این پوشش گام نهادن در فضا امکانپذیر نیست و در صورتی که انسان بدون پوشش خاص وارد فضا شود در مدت زمان ۱۵ ثانیه بیهوش شده و مغز انسان درمدت زمان چهار دقیقه کاملا متلاشی شده و از بین می رود.

براساس این گزارش، از جمله تفاوت های محیطی فضا با کره زمین تفاوت دمایی شدید از ۱۰۰ درجه سیلسیوس زیر صفر تا ۲۵۰ درجه سیلسیوس بالای صفر، نبود اکسیژن و کاهش فشار است که فضانورد را مجبور به داشتن لباسی می کند که بتواند بدن او را در برابر این تغییرات محافظت کند.

بخشی از لباس فضانورد لباس پرواز است که تنظیم فشار بدن و دراختیارقرار دادن اکسیژن مورد نیاز بدن، تنظیم دمای بدن و محافظت دربرابر آتش، آلودگی های اتمسفررا انجام می دهند.

منبع:ایرنا

ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا فضانوردان مستقر در ایستگاه فضایی بین‌المللی موفق شدند ماموریت اضطراری خود را با موفقیت انجام دهند.

قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان که همکاری‌های گسترده فضایی با روسیه دارد در آینده‌ای نزدیک همراه این کشور برای ساخت یک موشک فضاپیما با تازه ترین فناوری‌ها اقدام می‌کند.

روبات روسی به فضا می رود روبات روسی به فضا می رود روسیه روبات ویژه ای را طراحی می کند تا برای انجام ماموریت های تعریف شده در ایستگاه فضایی بین المللی بکار گرفته شود.

فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه ماهواره‌های روسی که در سال ۲۰۱۳ به مدار پایینی زمین پرتاب شدند، باری دیگر فعال شدند درحالی که هنوز هیچ‌کس خبر ندارد کاربری این ماهواره‌ها چیست .

ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند فردا دو فضانورد در فضای خارجی ایستگاه فضایی بین المللی ماموریتی اضطراری انجام خواهند داد تا یک رایانه خراب را جایگزین کنند.

اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد مأموریت‌های فضایی فراوانی در سالیان گذشته انجام شده است؛ اما به‌تازگی برنامه‌ای متفاوت توسطاسپیس ایکسو شرکت الیزیوم در حال انجام است.