تصاویر بی‌نظیر از سحابی قو و کهکشان‌های دوردست

جدیدترین ابزار تخصصی رصدخانه جمینی در شیلی برای تهیه تصاویر منحصر به فرد از سحابی قو و کهکشان‌هایی در فاصله چند میلیون سال نوری دورتر مورد استفاده قرار گرفته است. تصاویر بی‌نظیر از سحابی قو و کهکشان‌های دوردست

نسل نخست این ابزار موسوم به فلامینگو-۱ در زمان برنامه‌ریزی نهایی برای راه اندازی در اوایل سال ۲۰۱۲ دچار آسیب دیدگی لنزها شد؛ این حادثه ناشی از تغییرات دمایی در اطراف لنزها در زمان تهیه تصاویر چندگانه اسپکتروسکوپی روی داد.

محققان با ایجاد تغییراتی در نسل دوم این ابزار، خطر بروز تغییرات دمایی در لنزها را به حداقل رسانده‌اند؛ مراحل آزمایش عملکرد فلامینگو-۲ تا پیش از راه‌اندازی رسمی در پایان سال ۲۰۱۳ میلادی ادامه خواهد داشت.

پس از طراحی مجدد و بازسازی تلسکوپ جنوبی جمینی (Gemini)، دوربین فلامینگو-۲ در فاز جدیدی از مأموریت کاوش و بررسی دورترین و پرانرژی‌ترین انفجارها در کائنات اقدام به تهیه تصاویر با وضوح بسیار بالا کرده است.

فلامینگو-۲ دومین نسل از ابزار مادون قرمز محسوب می‌شود که توسط محققان رصدخانه جنوبی جمینی ساخته شده است؛ این ابزار در حقیقت یک اسپکتروسکوپ یا طیف نما است که بطور خاص برای مطالعه ماده و انرژی تابش در فضا طراحی شده است.

این دوربین شامل ابزار تصویربرداری با حساسیت زیاد به اشعه مادون قرمز و میدان گسترده با قابلیت‌های یک اسپکتروسکوپ است.

بسیاری از محققان و اخترشناسان منتظر بهره برداری رسمی فلامینگو-۲ بعنوان یک ابزار بسیار قدرتمند و قابل اعتماد برای انجام تحقیقات خود هستند؛ «کوین استیونسون» از محققان دانشگاه شیکاگو قصد دارد از این ابزار برای مطالعه سیاره فراخورشیدی WASP-۱۸b استفاده کند.

این سیاره بشدت تحت تأثیر دمایی ستاره والد فوق نزدیک خود قرار داشته و حتی بسیار داغ‌تر از ستارگان کم جرم شناخته شده است.

محققان در مراحل آزمایش فلامینگو-۲ موفق به تهیه تصاویر با وضوح بسیار بالا از قلب یک کهکشان مارپیچی و سحابی قو در فاصله شش هزار سال نوری از زمین شده‌اند.

در این تصاویر بخشی از سحابی قو موسوم به M۱۷‌ در فاصله پنج هزار و ۲۰۰ سال نوری، قلب کهکشان مارپیچی NGC۲۵۳ در فاصله ۱۱.۵ میلیون سال نوری، تشکیل حلقه شکل گیری ستارگان در کهکشان NGC۶۳۰۰ و کهکشان مارپیچی NGC۷۵۸۲ دیده می‌شوند.

دور دوم آزمایش دوربین فلامینگو-۲ آغاز ماه سپتامبر (شهریور ماه) برنامه‌ریزی شده است و پیش بینی می‌شود که این سیستم بطور کامل در سال ۲۰۱۴ میلادی به بهره برداری برسد.

بخشی از سحابی قو موسوم به M۱۷‌

قلب کهکشان مارپیچی NGC۲۵۳ در فاصله ۱۱.۵ میلیون سال نوری

حلقه شکل گیری ستارگان در کهکشان NGC۶۳۰۰

کهکشان مارپیچی NGC۷۵۸۲

منبع:ایسنا

سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ پایان دنیا همواره یکی از چالش‌برانگیزترین موضوعات مورد بحث در فیزیک بوده وبه‌تازگی ارتباطی میان این موضوع و سیاه‌چاله‌ها کشف شده است.

شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی دانشمندان با استفاده از آرشیوه تصاویر تلسکوپ فضایی هابل موفق به شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شدند.

اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا رفت اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا رفت آژانس فضایی اروپا اولین ماهواره تمام برقی خود را از پایگاه فضایی آریان به فضا پرتاب کرد.

تصاویری از مریخ نورد جدید ناسا را ببینید تصاویری از مریخ نورد جدید ناسا را ببینید ناسا از اواخر سال ۲۰۱۶ مشغول ساخت مریخ نوردی است که شباهت زیادی به اتومبیل «بت موبیل» دارد. این مریخ نورد با انرژی خورشیدی کار می کند. همچنین دارای یک آزمایشگاه مخصوص خود است.

برخورد ۲ کهکشان به روایت ناسا! +تصاویر برخورد ۲ کهکشان به روایت ناسا! +تصاویر ناسا اطلاعات جالبی از روند برخورد دو کهکشان منتشر کرده است.

اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا می‌رود اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا می‌رود آژانس فضایی اروپا قصد دارد اولین موشک تمام برقی خود را از پایگاه فضایی آریان به فضا پرتاب کند.

برنامه بلند پروازانه فضایی؛چین شهاب سنگ شکار می کند برنامه بلند پروازانه فضایی؛چین شهاب سنگ شکار می کند چین قصد دارد در فضا شهاب سنگ شکار کند و به مدار ماه بفرستد. این کشور در مرحله بعد قصد دارد مواد معدنی شهاب سنگ ها را نیز استخراج کند.

ناسا تصاویری از سحابی ناسا تصاویری از سحابی "خرچنگ" منتشر کرد ناسا با تلفیق داده‌های دریافت شده از پنج تلسکوپ مختلف، جدیدترین تصاویر را از سحابی "خرچنگ" منتشر کرد.

فرود فضاپیمای محرمانه نیروی هوایی آمریکا پس از ۷۲۰ روز فرود فضاپیمای محرمانه نیروی هوایی آمریکا پس از ۷۲۰ روز نیروی هوایی آمریکا اعلام کرد، فضاپیمای بدون سرنشین X- ۳۷B روز یکشنبه در پایگاه فضایی کندی ناسا در فلوریدا در پی تکمیل ماموریت محرمانه‌ای در مدار زمین که حدود دو سال به طول انجامید، فرود آمده است.