بازیابی دو موتور موشک‌ آپولو ۱۱ از قعر اقیانوس

تیمی از کاوشگران طی ماموریتی در عمق دریا موتورهایی را یافته‌اند که بخشی از موشک Apollo ۱۱ Saturn V هستند؛ این موشک در سال ۱۹۶۹ برای نخستین بار فضانوردان را به کره ماه فرستاد.یک شخص حفاظت‌کننده در مرکز فضایی و Cosmosphere کانزاس واقع در هاچینسون، جایی که وی مشغول برطرف‌کردن زنگ‌زدگی موتورهای مزبور بود، متوجه شد این موتورها متعلق به موشک آپولو ۱۱ هستند. بازیابی دو موتور موشک‌ آپولو ۱۱ از قعر اقیانوس

ماه مارس گذشته مرکز «سفرهای Bezos» یک ماموریت باستان‌شناسی صنعتی را انجام داد و طی آن از ابزارهای زیرآبی با عملکرد کنترل از راه دور برای بازیابی موتورهای موشک‌ F-۱ از بستر اقیانوس اطلس استفاده کرد.

این موتورها که از عمق چهار هزار و ۲۰۰ متری بالا کشیده شدند، در استیج اول موشک Saturn V به کار رفته بودند و قدرتمندترین موتورهای موشک با سوخت مایع و اتاقک منفرد هستند که تاکنون ساخته شده‌اند.به گفته بزوس، بخش‌های لازم برای نمایش دو موتور F-۱ بازیابی شدند که شامل اتاقک‌های محوری عقبی، مولدهای گاز، انژکتورها، مبادله‌کنندگان گرمایی، توربین‌ها و دیگر ‌ قسمت‌ها بودند.پس از قرارگرفتن در معرض دماهای باورنکردنی در طول چند دقیقه عملکرد، سقوط از لبه فضا به درون اقیانوس و سپری‌کردن بیش از چهار دهه در آب شور، این سازه‌ها شکل نامطلوبی پیدا کرده‌اند.

به دلیل ترکیب آلیاژهای فلزی‌های در ساخت این موتورها، حفاظت از آن‌ها فرایندی دشوار است اما مزیت این عمل نه تنها صیانت از بقایای ارزشمند عصر فضا، بلکه فرصت یافتن ماموریت‌هایی است که این موتورها انجام داده‌اند.

تایید ماهیت این موتورها زمانی صورت گرفت که یکی از حفاظت‌کنندگان با استفاده از چراغ مشکی دارای فیلترهای لنز ویژه، شماره‌های“۲۰۴۴” که بر روی یکی از اتاقک‌های محوری استنسیل‌ شده بودند را کشف کرد.برطرف‌کردن رنگ‌زدگی نشان داد که عبارت "واحد شماره ۲۰۴۴" بر قاعده این اتاقک حکاکی شده بود.

۲۰۴۴ شماره سریالی است که با شماره ۶۰۴۴ ناسا مطابقت می‌کند. این شماره، شماره موتور F-۱ Engine #۵ متعلق به آپولو ۱۱ است.

منبع:ایسنا