نخستین تصاویر ناسا از منطقه اسرار آمیز خورشید

تلسکوپ فضایی IRIS ناسا در نمایی بی‌سابقه از خورشید، جزئیات پایین ترین لایه‌های جو و منطقه مرموز خورشیدی را به تصویر کشیده است.تلسکوپ طیف نگار تصویربرداری منطقه رابط (IRIS) ناسا در قالب یک مأموریت دو ساله ماه ژوئن ۲۰۱۳ به فضا پرتاب شد؛ این فضاپیما ترکیبی از تلسکوپ ماوراء بنفش و طیف نگار است که برای تهیه تصاویر با وضوح تصویری بسیار بالا هر چند ثانیه یکبار از جو پایین‌تر خورشید طراحی شده است. نخستین تصاویر ناسا از منطقه اسرار آمیز خورشید

نخستین تصاویر ارسالی که تنها ۲۱ ساعت پس از باز شدن درهای تلسکوپ تهیه شده است، جزئیات جدید و دیده نشده‌ای از جو پایین خورشید موسوم به منطقه رابط (interface region) را نشان می‌دهد.تصاویر ساختار نازک مغناطیسی و جریان مواد در جو خورشید را نشان می دهند که حاکی از وجود مقادیر عظیم جریان انرژی در منطقه رابط است.

در این تصاویر منحصر به فرد، نحوه انتقال انرژی در منطقه پایین جو، تفاوت های چشمگیر در چگالی و دما در سرتاسر منطقه رابط حتی در بین حلقه های مواد خورشیدی با فاصله چند کیلومتری از یکدیگر دیده می شوند.انرژی که در منطقه رابط جریان دارد، به افزایش قدرت جو پویای خورشید کمک کرده و حرارت لایه های بالایی جو خورشیدی را تا یک میلیون درجه سانتیگراد افزایش می دهند.

«جان گرانسفلد» از اعضای هیئت مدیره مأموریت علمی ناسا تأکید می کند: نخستین تصاویر تهیه شده توسط تلسکوپ IRIS ساختار نازک و شبه فیبری جو خورشید را نشان می‌دهد که پیش از این مشاهده نشده بودند؛ این دستاورد پنجره جدیدی بسوی درک جو پر انرژی خورشید گشوده است.

نخستین تصاویر ناسا از منطقه اسرار آمیز خورشید

منبع:ایسنا

ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا فضانوردان مستقر در ایستگاه فضایی بین‌المللی موفق شدند ماموریت اضطراری خود را با موفقیت انجام دهند.

قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان که همکاری‌های گسترده فضایی با روسیه دارد در آینده‌ای نزدیک همراه این کشور برای ساخت یک موشک فضاپیما با تازه ترین فناوری‌ها اقدام می‌کند.

روبات روسی به فضا می رود روبات روسی به فضا می رود روسیه روبات ویژه ای را طراحی می کند تا برای انجام ماموریت های تعریف شده در ایستگاه فضایی بین المللی بکار گرفته شود.

فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه ماهواره‌های روسی که در سال ۲۰۱۳ به مدار پایینی زمین پرتاب شدند، باری دیگر فعال شدند درحالی که هنوز هیچ‌کس خبر ندارد کاربری این ماهواره‌ها چیست .

ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند فردا دو فضانورد در فضای خارجی ایستگاه فضایی بین المللی ماموریتی اضطراری انجام خواهند داد تا یک رایانه خراب را جایگزین کنند.

اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد مأموریت‌های فضایی فراوانی در سالیان گذشته انجام شده است؛ اما به‌تازگی برنامه‌ای متفاوت توسطاسپیس ایکسو شرکت الیزیوم در حال انجام است.