آزمایش موفق فرود فضاپیمای اوریون با دو چتر نجات

کپسول اوریون به عنوان فضاپیمای سرنشین‌دار بعدی ناسا روز چهارشنبه(دوم مرداد) پس از یک پرواز آزمایشی با استفاده از دو چتر از سه چتر نجات خود با موفقیت در زمین فرود آمد.این آزمایش دهمین نمونه از مجموعه مانورهای ناسا برای بررسی سیستم چترنجات اوریون بوده که در زمان شیرجه فضاپیما از میان جو زمین برای سفرهای بازگشت از فضا، سرعت آن را کند می‌کند. آزمایش موفق فرود فضاپیمای اوریون با دو چتر نجات

اوریون برای انتقال فضانوردان به خارج از مدار پائین به سمت یک سیارک نزدیک، ماه و در نهایت مریخ طراحی شده است. این فضاپیما قرار است در سال ۲۰۱۴ اولین پرواز آزمایشی خود به فضا را تحت ماموریتی با عنوان آزمایش پرواز اکتشافی ۱ انجام داده و اولین پرواز سرنشین‌دار آن برای حدود سال ۲۰۲۱ برنامه‌ریزی شده است.

در پرواز آزمایشی روز چهارشنبه یک نمونه پیش‌ساخت اوریون از هواپیمایی در ارتفاع ۱۰ هزار و ۷۰۰ متری جنوب غرب آریزونا به پائین پرتاب شد. این بالاترین ارتفاعی است که فضاپیمای اوریون تاکنون از آن به سمت زمین رها شده است؛‌ آزمایشات قبلی شامل رهاسازی کپسولهای تقلیدی اوریون از ارتفاع حداکثر ۷۶۰۰ متری بوده‌اند.

این فضاپیما به سه چترنجات برای کندتر کردن سقوط آن تجهیز شده اما تنها به دو چتر نیاز خواهد داشت.

در پرواز آزمایشی روز چهارشنبه، مهندسان خرابی یکی از چترهای نجات را برای اثبات کافی بودن دو چتر دیگر شبیه‌سازی کردند.

در پرواز آزمایشی ۲۰۱۴، کپسول اوریون بر روی یک موشک دلتا چهار برای دستیابی به فاصله ۵۸۰۰ کیلومتری از زمین و در مسافتی دورتر از ایستگاه فضایی بین‌المللی پرتاب خواهد شد. برای ماموریت‌های نهایی فضای عمیق آن، این فضاپیما توسط موشک سیستم پرواز فضایی ناسا که در حال حاضر در مرحله ساخت قرار داشته، پرتاب خواهد شد.

منبع:ایسنا