استفاده از سنجنده های ماهواره ای برای پایش آبهای ساحلی و دریایی کشور

معاون محیط زیست دریایی ساطمان حفاظت محیط زیست گفت: از سنجنده های ماهواره ای برای پایش پهنه گسترده ای آبهای ساحلی و دریایی کشور استفاده می شود. استفاده از سنجنده های ماهواره ای برای پایش آبهای ساحلی و دریایی کشور

عبدالرضا کرباسی افزود: تاکنون چندین جلسه مدیریتی و کارشناسی با سازمان فضایی ایران برگزار شد که متعاقب آن مقرر شد از اطلاعات حاصل از سنجنده های مستقر بر روی ماهواره های مرتبط از جمله MODIS و NOAA برای پایش برخی پارامترهای مهم محیط زیست دریایی استفاده شود.

وی اظهار داشت: دما، کدورت، میزان کلروفیل، لکه های نفتی، تغییرات خطوط ساحلی، جنگل های حرا و صخره های مرجانی پارامترهایی هستند که توسط این سنجده ها ارزیابی می شوند.

کرباسی با بیان اینکه پایش محیط زیست دریایی از اولویت های برنامه های این سازمان است، گفت: داشتن اطلاعات به روز و جامع از اکوسیستم های دریایی کشور کمک بزرگی به حفظ محیط زیست دریایی خواهد بود زیرا امکان پیش بینی برخی حوادث زیست محیطی مانند بروز پدیده شکوفایی جلبکی و متعاقب آن امکان کاهش خسارات احتمالی ناشی از آنها را فراهم می کند.

وی با تاکید بر اینکه پایش های زیست محیطی در اولویت برنامه های معاونت دریایی سازمان حفاظت محیط زیست قرار دارد افزود: پایش مداوم و کلان ۲۵ پارامتر فیزیکی، شیمیایی، زیستی و رسوبات به ادارات کل ساحلی کشور ابلاغ شده است.

منبع:ایرنا