پرتاب تلسکوپ فضایی ناسا برای کشف لایه های پایینی خورشید

سازمان فضایی آمریکا ناسا برای تحقیق بر روی لایه های پایینی جو خورشید، تلسکوپی به فضا فرستاد.ناسا در روز پنج شنبه ۲۷ ژوئن یک تلسکوپ فضایی را برای کشف اسرار لایه های پایینی جو خورشید به فضا فرستاد.

پرتاب تلسکوپ فضایی ناسا برای کشف لایه های پایینی خورشید

این منطقه از جو خورشید که بین سطح و لایه های بالایی خورشید قرار گرفته است، طوفان های خورشیدی را به وجود می آورد و اشعه های آن به صورت منظم به زمین برخورد میکند.پرتاب این تلسکوپ که آیریس نام دارد، مطابق برنامه پیش بینی شده در فاصله ۱۵۰ کیلومتری ساحل کالیفرنیای آمریکا و در ارتفاع ۱۲ هزار متری از سطح دریا انجام گرفت.

این تلسکوپ ماوراء بنفش می تواند تصاویری با وضوح بالا در عرض چند ثانیه از لایه های پایینی جو خورشید تهیه و ارسال کند.دانشمندان امیدوارند به کمک این تلسکوپ فضایی که ماموریت آن دوسال به طول می انجامد، دریابند که چگونه این منطقه ناشناخته باعث وزش بادهای خورشیدی که با ذرات مغناطیسی همراه هستند، می شود. همچنین این ماموریت به دانشمندان علوم فضایی در پیش بینی بهتر و دقیق تر طوفان های خورشیدی کمک شایانی خواهد کرد.

طوفان های خورشیدی جریانی از ذرات یونی پلاسما هستند که از سمت خورشید به فضا در تمامی جهات ساطع شده و در برخورد با سطح زمین سبب ایجاد شفق قطبی و گاهی تداخل جریان های برق و سیستم های ارتباطی می شوند.

منبع:ایرنا