كاوشگر مريخ در جستجوي علائم حيات

دانشمندان ناسا قصد دارند ماموریت کاوشگر بعدی مریخ را بر یافتن نشانه های حیات در گذشته این سیاره سرخ و گردآوری نمونه متمرکز کنند .ناسا، آژانس فضایی قصد دارد تا مریخ نورد دیگری را در سال ۲۰۲۰ به سیاره سرخ اعزام کند.

کاوشگر مریخ در جستجوی علائم حیات

گروهی متشکل از ۱۹ دانشمند و مهندس که از سوی ناسا برگزیده شده اند می گویند این مریخ نورد باید در پی یافتن نشانه های حیات در گذشته این سیاره باشد و نمونه هایی را گردآوری کند تا با خود به زمین بازگردانند.

لیندی الکینز تانتون، محقق موسسه کارنگی در واشنگتن و یکی از اعضای «گروه علوم تعریف ۲۰۲۰ مریخ» در مورد تکامل و تحولات سیاره ها پژوهش می کند.

او در طی کنفرانس تلفنی ناسا در مورد پرسش خبرنگاران در مورد انگیزه اکتشافات علمی از این دست گفت «یکی از بزرگترین پرسش هایی که در ذهن نوع بشر مطرح می شود این است که آیا ما در این جهان تنها هستیم و این پرسشی است که ما امیدواریم بتوانیم با ماموریت ۲۰۲۰ مریخ پیشرفت های چشمگیری در آن زمینه داشته باشیم».

دانشمندان پس از اعزام مریخ نورد «Curiosity» ناسا که ماه اوت سال گذشته بر سیاره سرخ فرود آمد، پیروزی های چشمگیر و اکتشافات قابل توجهی کسب کرد و در پی شواهدی برآمدند تا در مورد علائم حیات و میکروب های زنده در پیشینه این سیاره بسیار کهن تحقیق کنند.

جک موستارد، رئیس «گروه علوم تعریف» و استاد علوم زمین شناسی در دانشگاه براون در رودآیلند می گوید اعضای گروه او در مورد تصمیم به جستجو در مورد نشانه های کنونی حیات در مریخ صحبت کردند.

کاوشگر جدید بیشتر در اندازه یک خودرو شش چرخه و شبیه نمونه پیشین خواهد بود، چون طراحی کاوشگرهای کنونی مقرون به صرفه خواهد بود. مریخ نورد ۲۰۲۰ قادر خواهد بود تا صخره های سیاره مریخ را بشکافد و نمونه برداری کند.

اما این تیم می گوید هدف اصلی طراحی کاوشگر بعدی نمونه برداری و بازگرداندن آن به سیاره زمین در ماموریت بعدی است.

جان گرانزفلد، فضانورد پیشین مستقر در واشنگتن می گوید در حالی که ایده ماموریت مریخ نورد ۲۰۲۰ راه را برای انتخاب، گردآوری و نمونه برداری از خاک مریخ فراهم می کند اما به معنای دستیابی به نتیجه نهایی نخواهد بود.

او گفته است «من ایده احتمال سفرهای اکتشافی انسان ها به مریخ طی بیست سال آینده را رد نمی کنم، چون کاشفان روی سیاره مریخ قدم گذاشته اند. هدف نهایی فرود ستاره شناسان و دانشمندان علوم سیاره ها به سطح مریخ است».

این گروه همچنین اعلام کرده است که مریخ نورد ۲۰۲۰ باید به پیشبرد طرح های ناسا برای اکتشاف انسان در سال ۲۰۳۰ در این سیاره نیز کمک کند. ماموریت ۲۰۲۰ می تواند به دانشمندان کمک کنند تا خطراتی را که گرد و غبار مریخ پدید می آورند و نیز شیوه های گردآوری دی اکسیدکربنی را جستجو کنند که به عنوان منبعی برای تولید اکسیژن و یا سوخت موشک مورد استفاده قرار می گیرد.

«گروه علوم تعریف ۲۰۲۰ مریخ» متشکل از کارشناسان دانشگاه ها، موسسات پژوهشی و ناسا هستند. آن ها بخش زیادی از سال ۲۰۱۳ را صرف تدوین دستورالعمل های ماموریت ۲۰۲۰ مریخ کردند و گزارش ۱۵۴ صفحه ای خود را روز سه شنبه منتشر کردند.

منبع:ایرنا

ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا فضانوردان مستقر در ایستگاه فضایی بین‌المللی موفق شدند ماموریت اضطراری خود را با موفقیت انجام دهند.

قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان که همکاری‌های گسترده فضایی با روسیه دارد در آینده‌ای نزدیک همراه این کشور برای ساخت یک موشک فضاپیما با تازه ترین فناوری‌ها اقدام می‌کند.

روبات روسی به فضا می رود روبات روسی به فضا می رود روسیه روبات ویژه ای را طراحی می کند تا برای انجام ماموریت های تعریف شده در ایستگاه فضایی بین المللی بکار گرفته شود.

فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه ماهواره‌های روسی که در سال ۲۰۱۳ به مدار پایینی زمین پرتاب شدند، باری دیگر فعال شدند درحالی که هنوز هیچ‌کس خبر ندارد کاربری این ماهواره‌ها چیست .

ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند فردا دو فضانورد در فضای خارجی ایستگاه فضایی بین المللی ماموریتی اضطراری انجام خواهند داد تا یک رایانه خراب را جایگزین کنند.

اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد مأموریت‌های فضایی فراوانی در سالیان گذشته انجام شده است؛ اما به‌تازگی برنامه‌ای متفاوت توسطاسپیس ایکسو شرکت الیزیوم در حال انجام است.