جشن تولد ده سالگی مریخ نورد «فرصت» در سیاره سرخ چگونه گذشت؟

در دهمین سالگرد پرتاب کاوشگر «فرصت» به سیاره سرخ، این مریخ‌نورد به نقطه وسط مسیر خود از لبه یک دهانه به دهانه دیگر رسیده است.این کاوشگر که سال‌ها پس از به پایان رسیدن وقت رسمی ماموریتش با قدرت به کار خود در مریخ ادامه می‌دهد، مسیر دو کیلومتری را از لبه دهانه «اندوور» که برای ۲۲ ماه گذشته در آن به پژوهش پرداخته به منطقه دیگری که آغازگر مرحله جدیدی از جستجوی آن خواهد بود، آغاز کرده است. جشن تولد ده سالگی مریخ نورد «فرصت» در سیاره سرخ چگونه گذشت؟

امروز دهمین سالگرد پرتاب کاوشگر فرصت از زمین به مریخ است. مریخ نوردان دوقلوی روح و فرصت تابستان ۱۳۸۲ که مقارن با نزدیک‌ترین ملاقات زمین و مریخ در چند ده سال اخیر بود، به سوی سیاره سرخ رهسپار شدند و در همان سال (ژانویه ۲۰۰۴) به مقصد رسیدند. این مریخ نوردها قرار بود فقط ۹۰ روز کار کنند اما روح تا سال ۲۰۱۰ فعال بود و

فرصت هم در حالی که ۹ سال از پایان زمان اولیه ماموریتش گذشته، همچنان به کار خود برای کشف اسرار مریخ ادامه می‌دهد. این ربات پیش از این در لبه جنوبی بخش کیپ‌یورک دهانه ۲۲ کیلومتری اندوور قرار داشت و اکنون در راه ناحیه‌ای موسوم به «نقطه سولاندر» است.

این سفر در اواسط ماه مه آغاز شده و تاکنون شش هفته از آن گذشته است. کاوشگر فرصت برای سفر از ناحیه‌ای به ناحیه دیگر باید از منطقه‌ای موسوم به خلیج بوتانی عبور کند.

این مریخ‌نورد تاکنون بیش از ۳۵ کیلومتر در سیاره سرخ حرکت کرده و اخیرا رکورد طی مسیر یک دستگاه آمریکایی در فضایی خارج از زمین را شکسته که تا پیش از این در اختیار کاوشگر ماهنورد آپولو ۱۷ با رکورد ۳۵.۷۴ کیلومتر در سطح ماه قرار داشت.

اگر فرصت به ماموریت خود ادامه دهد در نهایت می‌تواند رکورد جهانی طی مسیر در جهان خارجی را که در سال ۱۹۷۳ توسط ماهنورد «لنوخود ۲» شوروی با طی ۴۲ کیلومتر ثبت شده، بشکند.

منبع:ایسنا

عکس روز ناسا / کهکشانی بزرگتر از راه شیری عکس روز ناسا / کهکشانی بزرگتر از راه شیری عکس روز نشنال جئوگرافی به کهکشانی بزرگتر از راه شیری به نام NGC ۶۷۴۴ اختصاص یافته است.

تسلط ابرهای طوفانی بر تسلط ابرهای طوفانی بر "مشتری" + عکس تصاویری که اخیرا از سوی ناسا منتشر شده است، حکایت از وقوع طوفانی عظیم و وسیع در سیاره مشتری دارد.

پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر در نیوزیلند پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر در نیوزیلند نیوزیلند پس از چند بار تاخیر با پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر 'الکترون' به باشگاه انحصاری رقابت فضایی پیوست.

دنیای آهن و نیکل سرگردان در فضا؛ناسا این سیارک را به زمین نمی آورد دنیای آهن و نیکل سرگردان در فضا؛ناسا این سیارک را به زمین نمی آورد ناسا بررسی دقیقی سیارکی را دنبال می کند که اگر روزی به زمین منتقل شود اقتصاد دنیا سقوط می کند.

رونمایی از مریخ‌نورد جدید ناسا رونمایی از مریخ‌نورد جدید ناسا ناسا طرح‌ها و تصاویر مفهومی از نسل آینده مریخ نوردها را به نمایش گذاشت. نسل جدید این ربات‌ها فوق‌العاده به نظر می‌رسند و این ربات جدید "مریخ‌نورد ۲۰۲۰" نام خواهد داشت.

روسیه ماهواره نظامی به فضا فرستاد روسیه ماهواره نظامی به فضا فرستاد روسیه در چارچوب برنامه های گسترش توان دفاعی و نظارت ماهواره ای این کشور یک دستگاه ماهواره پیشرفته نظامی به فضا فرستاد.

با پرتابگر اپسکو؛ماهواره مکعب دانشجویی به فضا پرتاب می شود با پرتابگر اپسکو؛ماهواره مکعب دانشجویی به فضا پرتاب می شود رئیس سازمان فضایی ایران از موافقت سازمان همکاریهای فضایی آسیا و اقیانوسیه (اپسکو) برای پرتاب ماهواره دانشجویی مکعب ایرانی به فضا خبر داد.

ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا فضانوردان مستقر در ایستگاه فضایی بین‌المللی موفق شدند ماموریت اضطراری خود را با موفقیت انجام دهند.

قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان که همکاری‌های گسترده فضایی با روسیه دارد در آینده‌ای نزدیک همراه این کشور برای ساخت یک موشک فضاپیما با تازه ترین فناوری‌ها اقدام می‌کند.