نگاهی به ۱۲ فعالیت فضایی اولین کانادایی حاضر در فضا

هنگامی که کریس هدفیلد در اواخر دهه ۱۹۶۰ تصمیم گرفت فضانورد شود، با دو مانع روبه‌رو بود؛ وی در آن زمان تنها ۹ سال داشت و دوم اینکه کانادا حتی یک برنامه فضانوردی نداشت.هدفیلد گام به گام خود را به جایگاه پروازهای فضایی رساند و سه بار به فضا پرواز کرد. نگاهی به ۱۲ فعالیت فضایی اولین کانادایی حاضر در فضا

وی تنها کانادایی است که به ایستگاه فضایی میر سفر کرده، تنها کانادایی است که پیاده‌روی فضایی انجام داده و فرماندهی اکسپدیشن ۳۵ ایستگاه فضایی بین‌المللی را برعهده داشته است.

وی در روز ۱۰ ژوئن(۲۰ خرداد) اعلام کرد که در روز سوم ژوئیه(۱۲ تیر) از خدمات دولتی و سازمان فضایی کانادا کناره خواهد گرفت.

این گزارش به معرفی برخی از نکات برجسته کار فضایی هدفیلد پرداخته است.

- ورود به گروه فضانوردان

کمی پس از اینکه هدفیلد که در سال ۱۹۹۲ به عنوان فضانورد انتخاب شد، برای انجام تمرینات تخصصی ماموریت در مرکز فضایی جانسون ناسا دعوت شد که در آن زمان برای کانادایی‌ها امتیاز نادری محسوب می‌شد. در این تصویر از پائین از سمت چپ مارک گارنیو، هادفیلد، بجارنی تریگواسون، استیو مک‌لین و در صف بالا از چپ مایک مک‌کی، دیو ویلیامز، جولی پایت و رابرت تیرسک قرار دارند.

ورود به گروه فضانوردان

- یادگیری آسمان

هادفیلد پیش از اینکه فضانورد شود یک خلبان کامل بود. وی کار خود را به عنوان دانشجوی دانشکده افسری هوایی کانادا آغاز کرده و ماموریت‌های پروازی فرماندهی دفاع فضایی آمریکای شمالی(نوراد) و دانشکده خلبان آزمایش نیروی هوایی آمریکا را اجرا کرد.

در این تصویر هادفیلد پیش از ماموریت STS-۱۰۰ شاتل در سال ۲۰۰۱ دیده می‌شود.

یادگیری آسمان

- بازدید از ایستگاه فضایی میر

هافیلد یادگیری زبان روسی را در اوایل کار فضانوردی خود آغاز کرده و اولین پرواز فضایی‌اش(STS-۷۴) را در نوامبر ۱۹۹۵، سه سال قبل از پیوستن به گروه فضانوردان انجام داد.

وی تنها کانادایی است که از ایستگاه فضایی میر روسیه بازدید کرده است. هادفیلد در ماموریت کوتاه خود توانست در مدار آهنگ بنوازد.

بازدید از ایستگاه فضایی میر

- اجرای بازوی مکانیکی

هادفیلد در کنار اولین پرواز خود به ایستگاه فضایی میر در نوامبر ۱۹۹۵ از مهارتهای خود برای هدایت بازوی مکانیکی کانادرام به عنوان اولین کانادایی استفاده کرد. از این بازو در ماموریت STS-۷۴ شاتل آتلانتیس برای نصب یک ماژول الحاق روسی در سیستم الحاق این مدارگرد استفاده شد تا شاتل بتواند به ایستگاه متصل شود.

اجرای بازوی مکانیکی

- ارتباطات فضایی

هادفیلد اوایل در بخش کنترل ماموریت به عنوان ارتباط‌گیر کپسول کار می‌کرد، فضانوردی که دستورات را به فضاپیما انتقال می‌دهد.

وی در اینجا در ماموریت پشتیبانی STS-۷۷ دیده می‌شود.

ارتباطات فضایی

- اجرای پیاده‌روی فضایی

هادفیلد در سال ۲۰۰۱ به عنوان اولین کانادایی کار پیاده‌روی فضایی را در ماموریت STS-۱۰۰ شاتل اجرا کرد. از آن به بعد وی آنرا یکی از معنادارترین تجربیات فضانوردی خود خوانده بود.

اجرای پیاده‌روی فضایی

- بازوهای انسان و ربات

هدف اصلی دو پیاده‌روی فضایی هادفیلد در آوریل ۲۰۰۱ نصب بازوی پیشرفته‌تر رباتیک کانادارم دو بود. این بازو بیشتر در زمان ساخت ایستگاه فضایی بین‌المللی مورد استفاده قرار گرفت و هنوز کاربرد دارد.

بازوهای انسان و ربات

- دست دادن رباتیک

هادفیلد در ماموریت STS-۱۰۰ شاتل همچنین اولین انتقال رباتیک را در فضا انجام داده و گهواره راه‌اندازی کانادارم دو را به کانادارم منتقل کرد.

دست دادن رباتیک

- یک سواری روسی به مدار

این تصویر هادفیلد را به همراه تام مارشبورن و رومان روماننکو در حال آماده‌سازی برای سوار شدن در فضاپیمای سایوز در دسامبر ۲۰۱۲ به مقصد ایستگاه فضایی نشان می‌دهد. هادفیلد در آن زمان گفته بود که این ماموریت که شامل فرماندهی اکسپدیشن ۳۵ بود، اوج یک عمر تمرینات وی بوده است.

یک سواری روسی به مدار

- تصویربرداری از تابش

هادفیلد در این تصویر با آشکارسازهای تابش مورد استفاده در ایستگاه فضایی در طول ماموریت خود در سال ۲۰۱۳ عکس انداخته است. در چندین کلاس در کانادا از آشکارسازهای مشابه حباب نوترون Radi-N۲ برای مقایسه مواجهه با تایش بین زمین و فضا استفاده می‌شد. هادفیلد همچنین بیش از ۱۴۰ فیلم که بیشتر آموزشی بودند، در فضا آماده کرد.

تصویربرداری از تابش

تا نیمه ژوئن ۲۰۱۳ این فیلمها روی هم رفته ۳۰ میلیون بار دیده شدند.

- ساخت نماهنگ در فضا

هادفیلد بطور منظم در ایستگاه فضایی با گیتار خود آهنگ می‌نواخت و بویژه این کار را در پنجره نمای کوپولا که به سمت زمین بوده انجام می‌داد.

ساخت نماهنگ در فضا

پیشتازان فضا: نسل بعد