الحاق موفق فضاپیمای چینی به ایستگاه فضایی اختصاصی

یک فضاپیمای چینی حامل سه سرنشین روز گذشته (۱۳ ژوئن) پس از دو روز پرواز به ماژول فضایی مدارگرد این کشور ملحق شد. الحاق موفق فضاپیمای چینی به ایستگاه فضایی اختصاصی

خبرگزاری شینهوا اعلام کرد که نی هایشنگ، ژانگ شیائوگوانگ و وانگ یاپینگ(دومین فضانورد زن چینی) به طور خودکار فضاپیمای شنژو ۱۰ را در ساعت ۰۵:۱۱ به وقت گرینویچ به ماژول تینگونگ متصل کردند.

این فضانوردان در ساعت ۰۸:۱۷ روز پنج شنبه به وقت گرینویچ وارد ماژول شدند تا یک ماموریت ۱۲ روزه را در آزمایشگاه فضایی چین آغاز کنند.

این ماموریت که مدت آن به طور کلی ۱۵ روز است، طولانی‌ترین پرواز فضایی برای سرنشینان چینی در تاریخ برنامه فضایی کشور خواهد بود.

شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین اظهار کرد: فضاپیمای شنژو ۱۰ با موفقیت پرتاب شده و به دقت در مدار قرار گرفته است؛ بدین معنی که پنجمین ماموریت سرنشین‌دار کشور ما در مرحله اول موفق بوده است. اکنون من احساس مشابهی را با همه شما دارم و بسیار خوشحال و هیجان‌زده هستم.

فضانوردان در طول اقامت خود در ماژول تیانگونگ ۱ که به معنی کاخ آسمانی است، فضاپیمای خود را یکبار دیگر با استفاده از فرآیندهای دستی الحاق به ماژول متصل کرده و تجربیاتی را اجرا خواهند کرد.

همچنین انتظار می‌رود که این فضانوردان در بخشی از ماموریت خود برای دانش‌آ‌موزان چینی در زمین مطالب درسی ارسال کنند.

به گفته مقامات چینی، شنژو ۱۰ آخرین نمونه از سه ماموریتی است که برای کمک به مهارت یابی در فناوری دیدار و الحاق در فضا طراحی شده است.

این ماموریت قرار است به سازمان فضایی چین در دستیابی به تجربیات ضروری که قابل اعمال در ساخت و اجرای یک ایستگاه بزرگار فضایی تا سال ۲۰۲۰ بوده، کمک کند.

به گزارش خبرگزاری شینهوا، این ایستگاه فضایی ۹۰ تنی از سه کپسول برخوردار خواهد بود: یک نهاد هسته و دو آزمایشگاه.

تیانگونگ ۱ از سپتامبر ۲۰۱۱ در مدار زمین حضور دارد و قرار است برای سه ماه دیگر اجرایی باقی بماند. هشت فضانورد چینی دیگر پیش از ماموریت شنژو ۱۰ به فضا پرواز کرده بودند و اولین گروه آنها در ژوئن ۲۰۱۲ عملیات الحاق به ماژول فضایی چین را انجام دادند.

یانگ لیوی، اولین فضانورد چینی در سال ۲۰۰۳ به مدار فرستاده شد که چین را به سومین کشور جهان پس از روسیه و آمریکا در ارسال فضانوردان به فضا با استفاده از خودروهای خود تبدیل کرد.

منبع:ایسنا

ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ پروکسیما بی، یک سیاره فرا خورشیدی است که شباهت‌های بسیاری به زمین دارد.

پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید وزارت دفاع آمریکا برای نخستین بار ازاسپیس‌ایکسبرای یک مأموریت استفاده خواهد کرد. در این مأموریت، اسپیس‌ایکس یک ماهواره‌ی جاسوسی دولتی را برایدفتر ملی شناسایی (NRO) در مدار قرار خواهد داد.

آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» ناسا فضاپیمای «کاسینی» را برای انجام آخرین مأموریت آن و سقوط بر روی زحل، به سمت این سیاره پرتاب کرد.

دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست ناسا تصویری از دو کهکشان مارپیچی در حال چرخش در فاصله ۵۵ میلیون سال نوری از زمین منتشر کرده است.

رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید دو فضانورد روسی و آمریکایی که امروز با پرتاب موشک سایوز راهی ایستگاه فضایی بین المللی شده بودند، دقایقی پیش به مقصد رسیدند .

اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد چین نخستین فضاپیمای بدون سرنشین خود را با استفاده از موشک مارس ۷ به فضا پرتاب کرد .

چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند منابع خبری از پرتاب موفقیت آمیز دو فضاپیمای مجزا توسط چین و روسیه خبر دادند. فضاپیمای روسیه عازم ایستگاه فضایی بین‌المللی و فضاپیمای چین عازم ایستگاه فضایی این کشور شد.

بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! یکی از موسسان شرکت اپل پیش بینی های جالبی درباره آینده فناوری مطرح کرده است بر اساس این پیش بینی ها زندگی شهری در بیابانها امکانپذیر می شود.

پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد فضانوردان با استفاده از یک تلسکوپ پیشرفته موسوم به Event Horizon توانسته‌اند عکسی تهیه کنند که به احتمال زیاد مربوط به یک سیاه چاله فضایی است.

حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان ​آژانس فضایی اروپا فیلمی از حرکت بیش از دو میلیون ستاره در کهکشان منتشر کرده است.

تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا به نظر می‌رسد مأموریت‌های فضایی ناسا در پروژه‌ی فتح مریخ با چالش‌های متعددی همراه شده است.

ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه اگرچه در بودجه پیشنهادی دولت ترامپ برای سال ۲۰۱۸ از سهم وزارت انرژی و برخی نهادهای دیگر کاسته شده، اما بودجه ناسا تنها یک درصد کمتر شده است .