الحاق موفق فضاپیمای چینی به ایستگاه فضایی اختصاصی

یک فضاپیمای چینی حامل سه سرنشین روز گذشته (۱۳ ژوئن) پس از دو روز پرواز به ماژول فضایی مدارگرد این کشور ملحق شد. الحاق موفق فضاپیمای چینی به ایستگاه فضایی اختصاصی

خبرگزاری شینهوا اعلام کرد که نی هایشنگ، ژانگ شیائوگوانگ و وانگ یاپینگ(دومین فضانورد زن چینی) به طور خودکار فضاپیمای شنژو ۱۰ را در ساعت ۰۵:۱۱ به وقت گرینویچ به ماژول تینگونگ متصل کردند.

این فضانوردان در ساعت ۰۸:۱۷ روز پنج شنبه به وقت گرینویچ وارد ماژول شدند تا یک ماموریت ۱۲ روزه را در آزمایشگاه فضایی چین آغاز کنند.

این ماموریت که مدت آن به طور کلی ۱۵ روز است، طولانی‌ترین پرواز فضایی برای سرنشینان چینی در تاریخ برنامه فضایی کشور خواهد بود.

شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین اظهار کرد: فضاپیمای شنژو ۱۰ با موفقیت پرتاب شده و به دقت در مدار قرار گرفته است؛ بدین معنی که پنجمین ماموریت سرنشین‌دار کشور ما در مرحله اول موفق بوده است. اکنون من احساس مشابهی را با همه شما دارم و بسیار خوشحال و هیجان‌زده هستم.

فضانوردان در طول اقامت خود در ماژول تیانگونگ ۱ که به معنی کاخ آسمانی است، فضاپیمای خود را یکبار دیگر با استفاده از فرآیندهای دستی الحاق به ماژول متصل کرده و تجربیاتی را اجرا خواهند کرد.

همچنین انتظار می‌رود که این فضانوردان در بخشی از ماموریت خود برای دانش‌آ‌موزان چینی در زمین مطالب درسی ارسال کنند.

به گفته مقامات چینی، شنژو ۱۰ آخرین نمونه از سه ماموریتی است که برای کمک به مهارت یابی در فناوری دیدار و الحاق در فضا طراحی شده است.

این ماموریت قرار است به سازمان فضایی چین در دستیابی به تجربیات ضروری که قابل اعمال در ساخت و اجرای یک ایستگاه بزرگار فضایی تا سال ۲۰۲۰ بوده، کمک کند.

به گزارش خبرگزاری شینهوا، این ایستگاه فضایی ۹۰ تنی از سه کپسول برخوردار خواهد بود: یک نهاد هسته و دو آزمایشگاه.

تیانگونگ ۱ از سپتامبر ۲۰۱۱ در مدار زمین حضور دارد و قرار است برای سه ماه دیگر اجرایی باقی بماند. هشت فضانورد چینی دیگر پیش از ماموریت شنژو ۱۰ به فضا پرواز کرده بودند و اولین گروه آنها در ژوئن ۲۰۱۲ عملیات الحاق به ماژول فضایی چین را انجام دادند.

یانگ لیوی، اولین فضانورد چینی در سال ۲۰۰۳ به مدار فرستاده شد که چین را به سومین کشور جهان پس از روسیه و آمریکا در ارسال فضانوردان به فضا با استفاده از خودروهای خود تبدیل کرد.

منبع:ایسنا