شناسایی بیش از ۵۰۰ کاندیدای جدید برای حیات فرازمینی

فضاپیمای «کپلر» ناسا موفق به شناسایی ۵۰۳ گزینه جهان بیگانه احتمالی شده که ممکن است برخی از آنها از حیات به آن شکل که برای انسان شناخته شده، برخوردار باشند. شناسایی بیش از ۵۰۰ کاندیدای جدید برای حیات فرازمینی

به گفته مدیران ماموریت کپلر، برخی از این سیارات کاندیدا کوچک بوده و برخی در منطقه قابل سکونت ستاره خود قرار دارند اما کار زیادی برای بررسی این نتایج مورد نیاز است.

یافته‌های اخیر تعداد کاندیداهای سیارات فراخورشیدی کپلر را به ۳۲۱۶ مورد رسانده و تنها ۱۳۲ سیاره به وسیله رصدهای بعدی تا به امروز تائید شده‌اند اما دانشمندان این ماموریت انتظار دارند حداقل ۹۰ درصد از هویت واقعی برخوردار باشند.

یافته‌های جدید از مشاهدات کپلر که در طول سه سال اول ماموریت آن از مه ۲۰۰۹ تا مارس ۲۰۱۲ انجام شده، به دست آمده است. این فضاپیما در پی بروز یک خطا در سیستم حفظ جهت آن در ماه گذشته هیچ رصدی انجام نداده است.

فضاپیمای ۶۰۰ میلیون دلاری کپلر در مارس ۲۰۰۹ به فضا پرتاب شده و یک ماموریت ۳.۵ ساله را برای تعیین سیارات شبه زمینی در کهکشان راه شیری آغاز کرد.

این فضاپیما سیارات فراخورشیدی را با شناسایی تغییرات نوری ایجاد شده در اثر عبور آنها از برابر ستاره‌های میزبانشان تعیین کرده است. این رصدخانه این کار را با قفل ماندن بر روی بیش از ۱۵ هزار ستاره با استفاده از دستگاههای قطب‌نما مانند موسوم به چرخ‌های واکنش انجام می‌دهد.

کپلر با چهار چرخ واکنش کاربردی به فضا پرتاب شد که سه نمونه آن برای استفاده فوری و دیگری به عنوان یدک است. اما در ژوئیه ۲۰۱۲ یکی از این چرخها موسوم به شماره دو از کار افتاد و چرخ دوم (شماره چهار) نیز در ماه گذشته با نقص مواجه شد که قابلیت اشاره دقیق کپلر را با مشکل مواجه کرده است.

اگر حداقل یکی از چرخهای آسیب‌دیده بازیابی نشود، روزهای شکار سیاره کپلر مسلما به پایان خواهد رسید و ماموریت جدیدی باید جایگزین آن شود.

منبع:ایسنا