کشف طبقه جدیدی از سنگ های آسمانی

تصاویر راداری جدید از سیارک QE۲ حاکی از کشف یک طبقه جدید سنگ های آسمانی است.سیارک عظیم ۱۹۹۸QE۲ که در آگوست ۱۹۹۸ توسط اخترشناسان برنامه مطالعه سیارک نزدیک به زمین لینکلن موسسه فناوری ماساچوست (MIT) شناسایی شده بود، حدود سه هفته قبل به همراه قمرش از نزدیک ترین فاصله با زمین طی دو قرن آینده عبور کرد. کشف طبقه جدیدی از سنگ های آسمانی

دیش ۳۰۵ متری رصدخانه Arecibo و آنتن شبکه عمق فضا ناسا بطول ۷۰ متر در گلدستون وظیفه رهگیری سیارک QE۲ در زمان نزدیک شدن به زمین را برعهده داشتند.

تصاویر راداری جدید رصدخانه Arecibo در پورتوریکو، منحصر به فرد بودن این سیارک را نشان می دهند.

سیارک تیره و سرخ ۱۹۹۸QE۲ مانند سایر سیارک ها تحت تأثیر گرما یا ذوب شدگی قرار نگرفته و اخترشناسان تاکنون نمونه مشابه آن را رویت نکرده اند؛ به همین علت QE۲ در دسته جدیدی از سنگ های آسمانی قرار گرفت.

این تصاویر راداری به محققان برای اندازه گیری دقیق این سیارک کمک کرد که نشان می دهد، پهنای QE۲ سه کیلومتر و قمر آن ۷۵۰ متر است که هر ۳۲ ساعت بدور سیارک می چرخد.

«پاتریک تیلور» از محققان رصدخانه Arecibo تأکید می کند: اندازه قمر یک چهارم سیارک اصلی است و اندازه ماه نیز یک چهارم سیاره زمین است؛ بررسی قمر این سیارک می تواند به اخترشناسان برای تعیین جرم سیارک اصلی کمک کند.

چرخش این سیارک بدور خورشید نیز ۳.۸ سال بطول می انجامد و QE۲ یکی از ۱۰ هزار سیارک نزدیک به زمین محسوب می شود که تاکنون شناسایی شده اند؛ تعداد کل این سیارک ها بیش از یک میلیون تخمین زده می شود.

سیارک عظیم ۱۹۹۸QE۲ در تاریخ ۳۱ می (۱۰ خرداد) از فاصله ۵.۸ میلیون کیلومتری زمین عبور کرد.

تصویر راداری جدید رصدخانه Arecibo از سیارک ۱۹۹۸QE۲

منبع:ایسنا