مأموریت جدید ناسا برای بررسی خورشید

ناسا قصد دارد در مأموریت IRIS‌ به مطالعه دقیق نحوه حرکت انرژی عظیم خورشید به منطقه تاج خورشیدی بپردازد. منطقه مرموز بالای سطح خورشید موسوم به منطقه رابط (interface region) بین چهار هزار و ۸۰۰ تا ۹ هزار تا ۶۰۰ کیلومتر ضخامت دارد و بطور مداوم جنبش گرمایی و انرژی خورشید را تجربه می کند. مأموریت جدید ناسا برای بررسی خورشید

این انرژی، دمای تاج بعنوان فوقانی ترین لایه جو خورشید را تا یک میلیون درجه سانتیگراد بالا می برد که هزار برابر داغ تر از سطح خورشید است.

انرژی که در منطقه رابط در جریان است، بر بسیاری از جنبه های فضای نزدیک به زمین اثرگذار است؛ بعنوان مثال بخش کمی از این انرژی می تواند باعث ایجاد بادهای خورشیدی شامل یک جریان ثابت از ذرات در تمام منظومه شمسی شود.

این منطقه همچنین منبع پرتوهای فرابنفش خورشید محسوب می شود که بر فضای نزدیک به زمین و آب و هوای زمین تأثیر می گذارد.

«جو داویلا» از محققان پروژه IRIS در مرکز پرواز فضایی گودارد ناسا تأکید می کند: این ماهواره رصدگر مشاهدات ما از این منطقه خاص خورشید را گسترش داده و به درک بهتر وضعیت کلی تاج خورشیدی و تأثیر آن بر کل منظومه شمسی کمک می کند.

علاوه بر تهیه تصاویر با وضوح بسیار بالا، ماهواره رصدگر IRIS می تواند داده هایی از یک درصد خورشید در هر زمان تهیه کند؛ اطلاعات سرعت، دما و تراکم از دیگر داده های جمع آوری شده توسط این ماهواره محسوب می شود که اطلاعات کلیدی در خصوص حرکت گرما و انرژی در منطقه تاج خورشیدی در اختیار محققان قرار می دهد.

ماهواره رصدگر خورشید IRIS توسط موشک Pegasus XL در تاریخ ۲۶ ژوئن (پنجم تیر) از پایگاه نیروی هوایی واندنبرگ در کالیفرنیا به فضا پرتاب خواهد شد.

ماهواره رصدگر IRIS با پنل های خورشیدی بطول ۳.۵ متر

منبع:ایسنا

عکس روز ناسا / کهکشانی بزرگتر از راه شیری عکس روز ناسا / کهکشانی بزرگتر از راه شیری عکس روز نشنال جئوگرافی به کهکشانی بزرگتر از راه شیری به نام NGC ۶۷۴۴ اختصاص یافته است.

تسلط ابرهای طوفانی بر تسلط ابرهای طوفانی بر "مشتری" + عکس تصاویری که اخیرا از سوی ناسا منتشر شده است، حکایت از وقوع طوفانی عظیم و وسیع در سیاره مشتری دارد.

پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر در نیوزیلند پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر در نیوزیلند نیوزیلند پس از چند بار تاخیر با پرتاب موفقیت آمیز موشک ماهواره بر 'الکترون' به باشگاه انحصاری رقابت فضایی پیوست.

دنیای آهن و نیکل سرگردان در فضا؛ناسا این سیارک را به زمین نمی آورد دنیای آهن و نیکل سرگردان در فضا؛ناسا این سیارک را به زمین نمی آورد ناسا بررسی دقیقی سیارکی را دنبال می کند که اگر روزی به زمین منتقل شود اقتصاد دنیا سقوط می کند.

رونمایی از مریخ‌نورد جدید ناسا رونمایی از مریخ‌نورد جدید ناسا ناسا طرح‌ها و تصاویر مفهومی از نسل آینده مریخ نوردها را به نمایش گذاشت. نسل جدید این ربات‌ها فوق‌العاده به نظر می‌رسند و این ربات جدید "مریخ‌نورد ۲۰۲۰" نام خواهد داشت.

روسیه ماهواره نظامی به فضا فرستاد روسیه ماهواره نظامی به فضا فرستاد روسیه در چارچوب برنامه های گسترش توان دفاعی و نظارت ماهواره ای این کشور یک دستگاه ماهواره پیشرفته نظامی به فضا فرستاد.

با پرتابگر اپسکو؛ماهواره مکعب دانشجویی به فضا پرتاب می شود با پرتابگر اپسکو؛ماهواره مکعب دانشجویی به فضا پرتاب می شود رئیس سازمان فضایی ایران از موافقت سازمان همکاریهای فضایی آسیا و اقیانوسیه (اپسکو) برای پرتاب ماهواره دانشجویی مکعب ایرانی به فضا خبر داد.

ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا ماموریت اضطراری در ایستگاه فضایی انجام شد؛راهپیمایی ۲ ساعت و ۴۶ دقیقه‌ای در فضا فضانوردان مستقر در ایستگاه فضایی بین‌المللی موفق شدند ماموریت اضطراری خود را با موفقیت انجام دهند.

قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان موشک فضاپیما می‌سازد قزاقستان که همکاری‌های گسترده فضایی با روسیه دارد در آینده‌ای نزدیک همراه این کشور برای ساخت یک موشک فضاپیما با تازه ترین فناوری‌ها اقدام می‌کند.