نخستین پایگاه جامع رصد و مراقبت فضایی کشور افتتاح شد

نخستین پایگاه جامع رصد و مراقبت فضایی جمهوری اسلامی ایران که به نام امام جعفر صادق(ع) نامگذاری شده است، با حضور رییس‌جمهور افتتاح شد و به بهره برداری رسید. نخستین پایگاه جامع رصد و مراقبت فضایی کشور افتتاح شد

به گزارش سرویس فناوری ایسنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، دکتر احمدی نژاد در ابتدای حضور در این پایگاه در محل یادمان شهدای صنایع الکترونیک ایران حضور یافته و برای شادی روح و علو درجات آنان به قرائت فاتحه پرداخت.

رییس جمهور همچنین از بخش های مختلف این پایگاه دیدن کرد و با توضیحات کارشناسان از جزییات احداث و فعالیت های این پایگاه مهم استراتژیک مطلع شد.

این پروژه که به دست متخصصان افتخار آفرین صنایع الکترونیک وزارت دفاع طراحی و ساخته شده در راستای تحقق امنیت بخشی به فضا و سامانه های فضایی کشورمان احداث شده است.

اطلاعات منتج از سامانه های رصد فضایی این پایگاه علاوه بر استفاده برای ماهواره های خودی در زمینه مدیریت ترافیک مداری برای دیگر کشورهای صاحب دارایی های فضایی مفید خواهد بود.

در حال حاضر معاهدات بین المللی مختلفی جهت هماهنگی و تبادل داده های رصدی وجود دارد که با دستیابی کشورمان به این نوع سامانه می توان با به اشتراک گذاشتن این نوع داده ها در شبکه مربوطه قرار گرفته و از اطلاعات رصدی به دست آمده در سایر نقاط دنیا نیز بهره مند شد.

این پایگاه به منظور کشف، جستجو و ردیابی اجرام فضایی و رصد دائم اجرام فضایی به ویژه ماهواره های عبوری از فضای کشورمان ایجاد شده و رد یابی راداری، ردیابی الکترواپتیکی و ردیابی رادیویی سه روشی است که در این مرکز به کار گرفته می شود.

تمام داده های رصد از سامانه های رصدی به سالن فرماندهی و کنترل عملیات مراقبت فضایی منتقل و از آنجا بعد از دسته بندی داده ها جمع آوری شده و فرآیند کشف و شناسایی اهداف فضایی باز می گردد.

با توجه به تخصص های مختلف و پیچیدگی های خاصی که برای احداث این پایگاه به کار گرفته شده است با افتتاح آن زنجیره فناوری فضایی در جمهوری اسلامی ایران کامل شد.

سردار وحیدی، وزیر دفاع در این مراسم ضمن تشکر از همه دانشمندان، مدیران و متخصصان شرکت صنایع الکترونیک وزارت دفاع که در شرایط سخت آب و هوایی این مرکز بزرگ و مهم را احداث و آماده بهره برداری کرده اند، گفت: احداث و بهره برداری از نخستین پایگاه رصد و مراقبت فضایی کشور حماسه فراموش نشدنی در عرصه علم و فناوری فضایی در کشور است و در سال حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی، حماسه آفرینان این عرصه نیز در تحقق فرامین رهبر معظم انقلاب اسلامی این دستاورد درخشان را به ملت ایران تقدیم می کنند.

انتشار اولین عکس‌های کاسینی از قلب حلقه‌های زحل انتشار اولین عکس‌های کاسینی از قلب حلقه‌های زحل کاوشگر کاسینی اولین بخش از داده‌های گردآوری شده طی اولین شیرجه‌اش در میان اتمسفر سیاره زحل را به زمین ارسال کرد.

قرار گرفتن شش فضانورد در مدار مریخ تا سال ۲۰۲۸ قرار گرفتن شش فضانورد در مدار مریخ تا سال ۲۰۲۸ اقدام ویژه ناسا برای سکونت در بیرون از کره خاکی اعلام شد.

تاریخچه اکتشافات مهم نجوم تاریخچه اکتشافات مهم نجوم نجوم مطالعه مواد و مقدمه‌ای است درباره فرآیند بوجود آمدن آنچه در آنسوی جو زمین بوده و آسمان و کهکشان‌ها را شامل می‌شود.

ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ پروکسیما بی، یک سیاره فرا خورشیدی است که شباهت‌های بسیاری به زمین دارد.

اولین فضاپیمای باری چین در آزمایشگاه فضایی این کشور پهلو گرفت اولین فضاپیمای باری چین در آزمایشگاه فضایی این کشور پهلو گرفت مرکز کنترل هوافضای پکن اعلام کرد: اولین فضاپیمای باری چین موفق شد در اولین آزمایشگاه فضایی در حال چرخش این کشور پهلو بگیرد.

پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید وزارت دفاع آمریکا برای نخستین بار ازاسپیس‌ایکسبرای یک مأموریت استفاده خواهد کرد. در این مأموریت، اسپیس‌ایکس یک ماهواره‌ی جاسوسی دولتی را برایدفتر ملی شناسایی (NRO) در مدار قرار خواهد داد.

آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» ناسا فضاپیمای «کاسینی» را برای انجام آخرین مأموریت آن و سقوط بر روی زحل، به سمت این سیاره پرتاب کرد.

دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست ناسا تصویری از دو کهکشان مارپیچی در حال چرخش در فاصله ۵۵ میلیون سال نوری از زمین منتشر کرده است.

رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید دو فضانورد روسی و آمریکایی که امروز با پرتاب موشک سایوز راهی ایستگاه فضایی بین المللی شده بودند، دقایقی پیش به مقصد رسیدند .

اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد چین نخستین فضاپیمای بدون سرنشین خود را با استفاده از موشک مارس ۷ به فضا پرتاب کرد .

چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند منابع خبری از پرتاب موفقیت آمیز دو فضاپیمای مجزا توسط چین و روسیه خبر دادند. فضاپیمای روسیه عازم ایستگاه فضایی بین‌المللی و فضاپیمای چین عازم ایستگاه فضایی این کشور شد.

بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! یکی از موسسان شرکت اپل پیش بینی های جالبی درباره آینده فناوری مطرح کرده است بر اساس این پیش بینی ها زندگی شهری در بیابانها امکانپذیر می شود.