تصاویر شگفت‌انگیز از فضا در قرن‌های مختلف

از آغاز حضور بشر در زمین، ستارگان بالای سر وی الهام بخش شگفتی‌ها و وسوسه‌های بی‌پایان بوده‌اند و اکنون نمایشگاهی شامل بیش از ۱۰۰ تصویر شگفت‌انگیز از فضا، مرز بین علم و هنر را برداشته است. تصاویر شگفت‌انگیز از فضا در قرن‌های مختلف

چشم‌اندازهای جهان از زمان گالیله به عنوان اولین کسی که توانست ستارگان را از طریق تلسکوپ ببیند، گسترش تصویربرداری نجومی را ترسیم کرده است.

این نمایشگاه که در موزه ملی دریانوردی در گرینویچ لندن برپا شده، نقش ستاره‌شناسان را در پیش راندن فناوری دوربین‌ها و تلسکوپ‌ها نمایش داده که اکنون با آنها می‌توانیم آب‌وهوای سیارات دور را دیده و ورای کهکشان راه شیری را مشاهده کنیم.

در میان تصاویر موجود در این نمایشگاه تصویری است که در یکی از پنج ماموریت ارسالی توسط رصدخانه سلطنتی گرینویچ برای مشاهده گذر سیاره ناهید در روز ۹ دسامبر ۱۸۷۴ به ثبت رسیده است.

ستاره‌شناسانی که به مصر، هاوایی، نیوزلند و جزایری در اقیانوس هند اعزام شدند، از صفحات تصویربرداری برای ثبت دقیق رصدشان استفاده کردند.

در این میان، یک طراحی از ساختار مینیاتوری خورشید از ساموئل پیرپونت لانگلی در سال ۱۸۷۳ در رصدخانه رویال گرینویچ نیز وجود دارد.

این تصاویر همچنین پیشرفتهای فناوری را در قرنهای ۲۰ و ۲۱ ترسیم کرده و اولین تصاویر از سوی دیگر ماه و عکسهای ثبت شده توسط نیل آرمسترانگ در سال ۱۹۶۹ تا جدیدترین تصاویر تلسکوپ فضایی هابل در این مجموعه قرار دارند.

بازدیدکنندگان نمایشگاه که در روز جمعه هفتم ژوئن(۱۷ خرداد) افتتاح شده، شاهد یک سفر تصویری به منظومه شمسی هستند که تصاویری از ماه، خورشید، سیارات و فضای عمیق را نشان داده و سپس به زمین بازگشته و منتخبی از تصاویر گویای شیفتگی انسان به آسمان شب را مشاهده کنند.

این نمایشگاه با تصاویری از شفق قطبی در سطح سیاره زحل، ابرهای خاص غبار رنگی که ستارگان جدید در آنها با فاصله هزاران سال نوری شکل می‌گیرند و نمای گیج‌کننده زمین از منظر ایستگاه فضایی بین‌المللی، زیبایی عکاسی فضایی را در کنار اکتشافات علمی که پیشرفتهای فناوری اجازه داده، تکریم کرده است.

تصاویر موجود در این نمایشگاه شامل جدیدترین تصاویر ناسا، برنامه فضایی روسیه و برخی از بزرگترین تلسکوپهای جهان به همراه تصاویر رقابتهای چهار سال گذشته عکاس نجومی سال رصدخانه سلطنتی هستند.

به گفته برگزارکنندگان، تصویر مرکزی این نمایشگاه «پنجره مریخ» است که یک دیوار ۱۳ در ۴ متر از جدیدترین تصاویر ارسالی توسط مریخ‌نورد کنجکاوی ناسا است.

این اثر قصد دارد تصور نگاه از میان یک پنجره عظیم را به مناظر مریخی ارائه کند. این اولین بار است که یک نمایشگاه موزه از تصاویر یک ماموریت اخیر به این شکل استفاده کرده است.

سایر تصاویر برجسته این نمایشگاه شامل اولین تصویر نجومی گرفته شده تاکنون، تصویر هابل در سال ۱۹۲۳ که وجود کهکشانهای دیگر در ورای راه شیری را تائید کرد، تصویر قدم گذاشتن اولین انسان بر روی ماه در سال ۱۹۶۹ و تصویر نجومی که به اثبات نظریه نسبیت عام کمک کرد، هستند.

اولین تصویر از سوی دیگر ماه که در سال ۱۹۵۹ توسط فضاپیمای لونار ۳ جماهیر شوروی گرفته شد

گذر سیاره ناهید از برابر خورشید در ۹ دسامبر ۱۸۷۴ از رصدخانه رویال گرینویچ

طراحی ساختار مینیاتوری سطح خورشید توسط ساموئل پیرپونت لانگلی، ۱۸۷۳

تعمیر تلسکوپ فضایی هابل توسط استوری موسگریو و جفری هافمان، فضانوردان شاتل فضایی اندوور، ۱۹۹۳