خانواده سیارک‌ها، شجره‌نامه گرفتند

ناسا با استفاده از داده‌های کاوشگر بررسی مادون قرمز میدان گسترده (WISE)، شجره‌نامه جدیدی برای سیارک‌ها در کمربند اصلی میان مریخ و مشتری توسعه داده است. خانواده سیارک‌ها، شجره‌نامه گرفتند

بر اساس اعلام آزمایشگاه پیشرانه جت (JPL) ناسا، میلیون‌ها شات تصویری تهیه شده توسط بخش شکار سیارکهای WISE‌ که اصطلاحا NEOWISE نامیده می‌شود، به محققان برای شناسایی خانواده‌های جدید سیارکی کمک کرد.خانواده سیارکی زمانی شکل می‌گیرد که یک برخورد با بدنه سیارک بزرگ باعث ایجاد قطعات در اندازه‌های مختلف می‌شود.

این تصاویر مادون قرمز امکان مکان‌یابی هزاران سیارک پنهان و قرار دادن آن در دسته بندی آنها را برای نخستین بار فراهم کرده که به درک بهتر منشأ خانواده سیارک و کشف عامل برخوردی منجر می‌شود.

«لیندلی جانسون» از محققان برنامه رصد اشیای نزدیک به زمین (NEO) ناسا تأکید می‌کند: داده‌های NEOWISE‌ جزئیات بسیار دقیقی در خصوص نحوه تکامل سیارکها در سراسر منظومه شمسی ارائه می‌کند که به شناسایی بهتر سیارکهای تهدید کننده زمین کمک می‌کند.

کمربند سیارکی، منبع اصلی اشیای نزدیک به زمین (NEOs)‌ شامل سیارکها و دنباله دارهای در فاصله ۴۵ میلیون کیلومتری مدار زمین در اطراف خورشید محسوب می‌شود.

منبع:ایسنا