نابودی زباله های فضایی با ماهواره های انتحاری!

دانشمندان ماهواره های انتحاری سبک وزنی طراحی کرده اند که با اتصال با بادبان های فضایی غول پیکر قادر به کشیدن و از بین بردن زباله های فضایی در جو زمین هستند. نابودی زباله های فضایی با ماهواره های انتحاری!

در حال حاضر پنج هزار و ۵۰۰ تن زباله فضایی با سرعت هشت کیلومتر در ثانیه در مدار زمین سرگردان هستند که تهدیدی جدی برای امنیت ماهواره ها و سرنشینان ساکن در ایستگاه فضایی بین المللی (ISS)‌ محسوب می شوند.

بادبان فضایی غول پیکر CubeSail‌ که توسط محققان دانشگاه سری (Surrey) انگلیس طراحی شده و قادر به حمل ماهواره هایی به وزن ۲.۷۲ کیلوگرم به مدار زمین است می تواند زباله های فضایی را با خود به جو زمین کشیده و نابود کند.

زمانی که ماهواره بر روی یک هدف در فضا ثابت می شود، بادبان های بزرگ خورشیدی گسترش یافته و با کاهش دادن سرعت حرکت زباله فضایی، آن را از مدار خارج می کنند؛ در نهایت زباله فضایی با کشیده شدن به سمت جو زمین نابود می شود.

مراحل تحقیقات و توسعه این طرح با حمایت مالی شرکت فضایی Astrium‌ اروپا طی سه سال گذشته انجام شده و نخستین ماهواره تحت عنوان Space Sail‌ پایان سال جاری میلادی به فضا پرتاب خواهد شد.

این پروژه در مقایسه با طرح های موجود از جمله شلیک لیزر به سمت زباله های فضایی بسیار کم هزینه و مقرون به صرفه تر است.

منبع:ایسنا