مشاهده سایه ماه بر زمین از منظر فضا در اولین خورشیدگرفتگی سال

یک ماهواره رصد زمین ناسا در جریان خورشیدگرفتگی هفته گذشته موفق به ثبت سایه ماه بر روی بخشی از اقیانوس آرام شده است.پدیده خورشیدگرفتگی جزئی روز پنج شنبه(۱۹ اردیبهشت) که به حلقه آتش معروف بوده، بخشی از ابرهای سفید درخشان شمال شرق استرالیا را در تاریکی فرو برد. این پدیده در ساعت ۲۳:۳۰ به وقت گرینویچ توسط فضاپیمای ترای ناسا ثبت شد. مشاهده سایه ماه بر زمین از منظر فضا در اولین خورشیدگرفتگی سال

اولین کسوف حلقوی سال ۲۰۱۳ در روز جمعه(۲۰ اردیبهشت) - به وقت محلی - خورشید را به شکل یک حلقه آتش برای ساکنان شمال استرالیا، شرق پاپوآ گینه نو و بخشهای دیگر اقیانوس آرام به نمایش درآورد.

در کسوف حلقوی، ماه به طور مستقیم از جلوی خورشید عبور کرده اما جلوی آنرا به طور کامل مسدود نمی‌کند که باعث ایجاد یک حلقه آتش در لبه‌های آن می‌شود.کسوف حلقوی برای دومین بار در کمتر از شش ماه اخیر در استرالیا قابل مشاهده بود.

مسیر سایه که از آن می‌توان حلقه آتش را مشاده کرد، طولانی اما باریک بود که در گسترده‌ترین نقطه آن حدود ۱۷۲ کیلومتر بود. اما بخش بزرگتری از زمین از جمله سایر بخشهای استرالیا، نیوزلند و بسیاری از جزایر اقیانوس آرام شاهد یک خورشید‌گرفتگی جزئی بودند.

فضاپیمای ترای ناسا برای بیش از یک دهه به رصد زمین پرداخته است. این فضاپیما که در دسامبر ۱۹۹۹ به فضا پرتاب شده، از پنج حسگر برای بررسی آب‌وهوای زمین و تقشه‌برداری از تاثیر فعالیت انسان بر اکوسیستمهای اطراف جهان استفاده می‌کند.

منبع:ایسنا