رصد گدازه یک آتشفشان از فضا در اندونزی

هنگامی که ماهواره «ماموریت تدام داده لندست» در ۲۹ آوریل بر فراز آتش‌فشان Paluweh در اندونزی گشت‌زنی می‌کرد، تصاویری از دود ناشی از فوران و یک تصویر مادون قرمز از مواد مذاب آتشین را در قله این آتش‌فشان شکار کرد.به گفته ناسا، در ماه‌های اخیر گدازه‌هایی از این جزیره فوران کرده‌اند. رصد گدازه یک آتشفشان از فضا در اندونزی

این تصویر نشان‌دهنده توانایی این ماهواره برای تمییزدادن تضاد بین سرد و داغ، و گیراندازی مرزهای بین فعالیت آتشفشانی و خاکستر آتشفشان سردتر است. ابزارهای قدیمی‌تر قادر به انجام این کار نیستند.

در واقع، این ماهواره از نقطه سفید که نشان‌دهنده گدازه بسیار داغ است و از نقاط خاکستری و سیاه برای نشان‌دادن خاکستر خنک‌تر احاطه‌کننده، تصویربرداری کردند.در واقع تصویربرداری از چنین فعالیت حرارتی متفاوت در نوع خود، هیجان‌انگیز است.

همان طور که نگاه‌کردن به جرقه نور توانایی چشم را مختل می‌کند، اشیای داغ نیز می‌توانند قابیلت ابزارهای فضایی برای رصد اشیای خنک‌تر مجاور را مختل کند؛ اما در خصوص این ابزار چنین نیست، زیرا برای گذر از محدودیت‌های پیشین طراحی شده است.این ماهواره قادر است تغییرات دما را در جو یا سطح، با کوچکی ۰.۱ سانتیگراد شناسایی کند.

این بدین معناست که سیستم ناسا می‌تواند اندازه‌گیری ‌های دقیق‌تری را از جو زمین در اختیار دانشمندان بگذارد.

رصد فوران یک آتشفشان از فضا

منبع:ایسنا