ماهواره «شریف» در صف پرتاب سازمان فضایی ایران ایستاد

رییس دانشگاه‌ صنعتی شریف از تحویل SharifSAT به سازمان فضایی ایران تا ماه آینده خبر داد.دکتر حمید روستاآزاد با اشاره به اینکه ساخت ماهواره تقریباً به پایان رسیده است، خاطرنشان کرد: ما طبق قرار با سازمان فضایی ایران این ماهواره را نهایتاً تا ماه آینده تحویل خواهیم داد و سازمان نیز بر اساس آنچه که پیش از این اعلام کرده است در نیمه نخست سال جاری ماهواره را از سایت معراج پرتاب خواهد کرد. ماهواره «شریف» در صف پرتاب سازمان فضایی ایران ایستاد

ماهواره شریف در کنار ماهواره‌های ناهید و فجر یکی از سه ماهواره کاملاً بومی است که برای عکس‌برداری رنگی با قدرت تفکیک بالا در دستور کار سازمان فضایی ایران قرار دارد.

رییس دانشگاه صنعتی شریف در توضیح علت طولانی شدن زمان ساخت ماهواره شریف گفت: قرار بود این ماهواره سال گذشته آماده پرتاب شود و با توجه به توان متخصصان دانشگاه شریف، این پرتاب می‌توانست در همان سال صورت گیرد، اما کاربیشتری بر روی آن انجام گرفت چراکه این ظرفیت نزد متخصصان برای ارتقای کار وجود داشت.

به گفته وی، دانشگاه صنعتی شریف سعی کرده که استانداردهای مورد نظر خود را به تأیید سازمان فضایی ایران برساند و از این سازمان، زمان و هزینه‌ی بیشتری برای ساخت یک ماهواره‌ی با کیفیت‌تر و کاربردی‌تر طلب کرده است.

روستا آزاد ادامه داد: این ماهواره یک ماهواره‌ی تصویربرداری است که سازمان فضایی تفکیک‌پذیری ۱۰۰ متر را برای آن در نظر گرفته بود اما ما توانستیم آن را با تفکیک‌پذیری پنج‌متر بسازیم و همچنین وزن آن را به ۵۰ کیلوگرم رسانده‌ایم که کمتر از وزن پیش‌بینی شده اولیه است.

وی با اشاره به این که تغییرات ایجاد شده در ساختار و کیفیت SharifSAT زمان و هزینه انجام پروژه را بالاتر برده است، تصریح کرد: سازمان فضایی با تغییرات پیشنهادی متخصصان این دانشگاه مخالفتی نکرد اما برای این سازمان، زمان و هزینه در اولویت بود که خوشبختانه پروژه با توافق و رضایت دو طرف انجام شد و کمتر از شش ماه آینده نیز پرتاب خواهد شد.

به گفته رییس دانشگاه صنعتی شریف، سازمان فضایی ایران از زمان آغاز این پروژه انتظار تحویل گرفتن یک ماهواره‌ پرتابی و کاربردی را نداشت و تنها می‌خواست یک پارادایم فکری برای صنایع فضایی در دانشگاه‌ها ایجاد کند اما متخصصان دانشگاه صنعتی شریف به فعالیت در این سطح راضی نشدند و سازمان فضایی نیز توانمندی متخصصان دانشگاهی را باور کرد.

قرار است ماهواره شریف با ماهواره بر بومی ‌Safir۱b به فضا پرتاب شود.

منبع:ایسنا