ماهواره «شریف» در صف پرتاب سازمان فضایی ایران ایستاد

رییس دانشگاه‌ صنعتی شریف از تحویل SharifSAT به سازمان فضایی ایران تا ماه آینده خبر داد.دکتر حمید روستاآزاد با اشاره به اینکه ساخت ماهواره تقریباً به پایان رسیده است، خاطرنشان کرد: ما طبق قرار با سازمان فضایی ایران این ماهواره را نهایتاً تا ماه آینده تحویل خواهیم داد و سازمان نیز بر اساس آنچه که پیش از این اعلام کرده است در نیمه نخست سال جاری ماهواره را از سایت معراج پرتاب خواهد کرد. ماهواره «شریف» در صف پرتاب سازمان فضایی ایران ایستاد

ماهواره شریف در کنار ماهواره‌های ناهید و فجر یکی از سه ماهواره کاملاً بومی است که برای عکس‌برداری رنگی با قدرت تفکیک بالا در دستور کار سازمان فضایی ایران قرار دارد.

رییس دانشگاه صنعتی شریف در توضیح علت طولانی شدن زمان ساخت ماهواره شریف گفت: قرار بود این ماهواره سال گذشته آماده پرتاب شود و با توجه به توان متخصصان دانشگاه شریف، این پرتاب می‌توانست در همان سال صورت گیرد، اما کاربیشتری بر روی آن انجام گرفت چراکه این ظرفیت نزد متخصصان برای ارتقای کار وجود داشت.

به گفته وی، دانشگاه صنعتی شریف سعی کرده که استانداردهای مورد نظر خود را به تأیید سازمان فضایی ایران برساند و از این سازمان، زمان و هزینه‌ی بیشتری برای ساخت یک ماهواره‌ی با کیفیت‌تر و کاربردی‌تر طلب کرده است.

روستا آزاد ادامه داد: این ماهواره یک ماهواره‌ی تصویربرداری است که سازمان فضایی تفکیک‌پذیری ۱۰۰ متر را برای آن در نظر گرفته بود اما ما توانستیم آن را با تفکیک‌پذیری پنج‌متر بسازیم و همچنین وزن آن را به ۵۰ کیلوگرم رسانده‌ایم که کمتر از وزن پیش‌بینی شده اولیه است.

وی با اشاره به این که تغییرات ایجاد شده در ساختار و کیفیت SharifSAT زمان و هزینه انجام پروژه را بالاتر برده است، تصریح کرد: سازمان فضایی با تغییرات پیشنهادی متخصصان این دانشگاه مخالفتی نکرد اما برای این سازمان، زمان و هزینه در اولویت بود که خوشبختانه پروژه با توافق و رضایت دو طرف انجام شد و کمتر از شش ماه آینده نیز پرتاب خواهد شد.

به گفته رییس دانشگاه صنعتی شریف، سازمان فضایی ایران از زمان آغاز این پروژه انتظار تحویل گرفتن یک ماهواره‌ پرتابی و کاربردی را نداشت و تنها می‌خواست یک پارادایم فکری برای صنایع فضایی در دانشگاه‌ها ایجاد کند اما متخصصان دانشگاه صنعتی شریف به فعالیت در این سطح راضی نشدند و سازمان فضایی نیز توانمندی متخصصان دانشگاهی را باور کرد.

قرار است ماهواره شریف با ماهواره بر بومی ‌Safir۱b به فضا پرتاب شود.

منبع:ایسنا

سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ پایان دنیا همواره یکی از چالش‌برانگیزترین موضوعات مورد بحث در فیزیک بوده وبه‌تازگی ارتباطی میان این موضوع و سیاه‌چاله‌ها کشف شده است.

شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی دانشمندان با استفاده از آرشیوه تصاویر تلسکوپ فضایی هابل موفق به شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شدند.

اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا رفت اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا رفت آژانس فضایی اروپا اولین ماهواره تمام برقی خود را از پایگاه فضایی آریان به فضا پرتاب کرد.

تصاویری از مریخ نورد جدید ناسا را ببینید تصاویری از مریخ نورد جدید ناسا را ببینید ناسا از اواخر سال ۲۰۱۶ مشغول ساخت مریخ نوردی است که شباهت زیادی به اتومبیل «بت موبیل» دارد. این مریخ نورد با انرژی خورشیدی کار می کند. همچنین دارای یک آزمایشگاه مخصوص خود است.

برخورد ۲ کهکشان به روایت ناسا! +تصاویر برخورد ۲ کهکشان به روایت ناسا! +تصاویر ناسا اطلاعات جالبی از روند برخورد دو کهکشان منتشر کرده است.

اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا می‌رود اولین ماهواره تمام الکتریکی اروپا به فضا می‌رود آژانس فضایی اروپا قصد دارد اولین موشک تمام برقی خود را از پایگاه فضایی آریان به فضا پرتاب کند.

برنامه بلند پروازانه فضایی؛چین شهاب سنگ شکار می کند برنامه بلند پروازانه فضایی؛چین شهاب سنگ شکار می کند چین قصد دارد در فضا شهاب سنگ شکار کند و به مدار ماه بفرستد. این کشور در مرحله بعد قصد دارد مواد معدنی شهاب سنگ ها را نیز استخراج کند.

ناسا تصاویری از سحابی ناسا تصاویری از سحابی "خرچنگ" منتشر کرد ناسا با تلفیق داده‌های دریافت شده از پنج تلسکوپ مختلف، جدیدترین تصاویر را از سحابی "خرچنگ" منتشر کرد.

فرود فضاپیمای محرمانه نیروی هوایی آمریکا پس از ۷۲۰ روز فرود فضاپیمای محرمانه نیروی هوایی آمریکا پس از ۷۲۰ روز نیروی هوایی آمریکا اعلام کرد، فضاپیمای بدون سرنشین X- ۳۷B روز یکشنبه در پایگاه فضایی کندی ناسا در فلوریدا در پی تکمیل ماموریت محرمانه‌ای در مدار زمین که حدود دو سال به طول انجامید، فرود آمده است.