نرخ صندلی فضاپیمای روسیه برای هر فضانورد آمریکایی چند است؟

ناسا یک قرارداد جدید را برای ادامه پرواز فضانوردان آمریکایی بر روی فضاپیماهای روسیه تا اوایل ۲۰۱۷ با هزینه ۷۰.۷ میلیون دلار امضا کرده که حدود هشت میلیون دلار بیشتر از نرخ قبلی است. نرخ صندلی فضاپیمای روسیه برای هر فضانورد آمریکایی چند است؟

انعقاد این قرارداد ۴۲۴ میلیون دلاری که دیروز(سه‌شنبه) اعلام شد، برای شش صندلی در کپسولهای فضایی سایوز روسیه مناسب است.بر اساس این قرارداد، فضاپیماهای سایوز در سال ۲۰۱۶ تا ژوئن ۲۰۱۷ فضانوردان ناسا را به ایستگاه فضایی بین‌المللی و بالعکس منتقل خواهد کرد. قرارداد قبلی برای ارائه خدمات پرواز به ناسا تا سال ۲۰۱۵ با هزینه نزدیک به ۶۲.۷ میلیون دلار برای هر صندلی بود.

ناسا در پی پایان کار شاتلهای فضایی خود در تابستان ۲۰۱۱ به فضاپیماهای روسی برای انتقال محموله و فضانوردان خود به ایستگاه متکی شده است. این سازمان در حال حاضر از شرکتهای فضایی خصوصی آمریکا خواسته تا تاکسی‌های فضایی خود را تحت برنامه خدمه خصوصی ناسا تولید کنند.

این سازمان فضایی آمریکا امیدوار است بتواند تا سال ۲۰۱۵ یک فضاپیمای سرنشین‌دار خانگی را آماده کرده و مورد استفاده قرار دهد اما عدم موفقیت کنگره در سرمایه‌گذاری کامل در این برنامه باعث غیرممکن شدن این هدف شده است. مقامات ناسا سال ۲۰۱۷ را برای ارسال اولین فضانوردان آمریکایی بر روی یک فضاپیمای داخلی به مقصد ایستگاه فضایی هدف قرار داده‌اند.

قانونگذاران در دو سال گذشته مبالغ ۴۸۹ میلیون و ۴۰۶ میلیون دلاری را برای برنامه خدمه خصوصی مطرح کرده‌اند که بسیار کمتر از بودجه‌های ۸۳۰ میلیون و ۸۵۰ میلیون دلاری مطرح شده در درخواست بودجه فدرال باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا هستند.

سه مدعی اصلی انتقال فضانوردان ناسا به ایستگاه و بازگشت از آن شرکتهای اسپیس‌ایکس، سیرا نوادا و بوئینگ هستند. اسپیس‌ایکس در حال کار بر روی نسخه سرنشین‌دار کپسول دراگون خود بوده، بوئینگ نیز در حال ساخت یک کپسول موسوم به CST-۱۰۰ است و سیرا نوادا ساخت فضاپیمای دریم چیسر را در دست دارد.

ناسا همچنین به دنبال بخش خصوصی برای پر کردن جای وظیفه انتقال محموله شاتل‌های فضایی است. این سازمان قراردادهای میلیارد دلاری با دو شرکت اسپیس‌ایکس و اوربیتال ساینزز برای ارسال ماموریتهای رباتیک باری به آزمایشگاه مداری امضا کرده است.

اسپیس‌ایکس تاکنون دو مورد از ۱۲ ماموریت قرارداد خود را با کپسول دراگون و موشک فالکون ۹ به ایستگاه فرستاده است. آزمایش پرواز موشک آنتارس شرکت اوربیتال نیز برای اولین بار چندی پیش انجام شد و قرار است در ماههای آینده یک پرواز نمایشی توسط این موشک و فضاپیمای سیگنوس به ایستگاه فضایی انجام شود.

منبع:ایسنا