شریف ست، یکی از سه ماهواره ایرانی در نوبت پرتاب قرار دارد

رییس دانشگاه صنعتی شریف گفت: ماهواره دانشجویی شریف ست، یکی از سه ماهواره ۱۰۰ درصد بومی است که در سال جاری در نوبت پرتاب قرار دارد.هریک از ماهواره های ایرانی دارای وظیفه خاصی هستند که تا کنون عملیات سنجشی و آزمایشی را به عهده داشته اند اما ارسال ماهواره شریف ست در کنار ماهواره های فجر و ناهید به فضا در دستور کار سازمان فضایی قرار دارد و وظیفه عکسبرداری با قدرت تفکیک بالا را داراست.  شریف ست، یکی از سه ماهواره ایرانی در نوبت پرتاب قرار دارد

دکتر ˈرضا روستا آزادˈ رییس دانشگاه صنعتی شریف روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا با بیان اینکه شریف ست وظیفه عکسبرداری از سطح زمین را دارد، افزود: ماهواره قبلی پرتاب شده دارای قدرت تفکیک (رزولیشن) ۱۰۰ سانتیمتر و کیفیت سیاه و سفید بود، اما قدرت تفکیک ماهواره شریف ست پنج متر بوده و کیفیت عکس رنگی را ارایه می دهد.

وی افزود: این ماهواره پس از پرتاب در مدار ژئو و ارتفاع ۵۰۰ کیلومتری از سطح زمین قرار خواهد گرفت.رئیس دانشگاه صنعتی شریف خاطرنشان کرد: شریف ست با ماهواره بر بومی سفیر یک- بی به فضا پرتاب می شود.

وی درباره ویژگی های این ماهواره گفت: وزن ماهواره دانشجوییˈ شریف ستˈ کمتر از ۵۰ کیلوگرم است و به منظور طراحی و ساخت آن فعالیت های دقیق علمی و پژوهشی توسط بیش از ۱۰۰ نفر از دانشجویان، دانش آموختگان و اعضای هیات علمی این دانشگاه انجام شده است.

رئیس دانشگاه صنعتی شریف گفت: مجموعه ای متشکل از گروه های تحقیقاتی در زمینه های اپتیک و تصویربرداری، سازه، حرارت، مخابرات، دینامیک و کنترل، توان، رایانه پرواز، ایستگاه زمینی، قابلیت اطمینان، تست و یکپارچه سازی در پروژه ساخت ماهواره دانشگاه صنعتی شریف مشارکت داشته اند و فعالیت های دقیق علمی و پژوهشی در این پروژه انجام شده است.

به گزارش ایرنا، دکتر ˈحمید فاضلیˈ، رئیس سازمان فضایی ایران چندی پیش درباره پرتاب این ماهواره گفته بود: با توجه به امکانات و ماهواره برهای موجود در کشور قرار است این ماهواره با ماهواره برهای موجود پرتاب شود و هماهنگی های لازم نیز برای پرتاب آن انجام شده است. تجهیزات به کاررفته دراین ماهواره دارای دقت بالایی درزمینه تصویربرداری محدوده های اپتیکی است

فاضلی رییس سازمان فضایی کشورتاکید کرد : در نیمه نخست امسال ماهواره های فجر و شریف ست به طور قطع پرتاب می شوند و در نیمه دوم امسال نیز پرتاب ماهواره ناهید در برنامه سازمان فضایی قرار دارد.

منبع:ایرنا

روبات روسی به فضا می رود روبات روسی به فضا می رود روسیه روبات ویژه ای را طراحی می کند تا برای انجام ماموریت های تعریف شده در ایستگاه فضایی بین المللی بکار گرفته شود.

فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه فعال‌سازی دوباره سه ماهواره مرموز توسط روسیه ماهواره‌های روسی که در سال ۲۰۱۳ به مدار پایینی زمین پرتاب شدند، باری دیگر فعال شدند درحالی که هنوز هیچ‌کس خبر ندارد کاربری این ماهواره‌ها چیست .

ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند ماموریت اضطراری؛فضانوردان رایانه خراب را در فضا تعویض می کنند فردا دو فضانورد در فضای خارجی ایستگاه فضایی بین المللی ماموریتی اضطراری انجام خواهند داد تا یک رایانه خراب را جایگزین کنند.

اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد اسپیس ایکس مأموریتی متفاوت برای موشک فالکون ۹ در نظر دارد مأموریت‌های فضایی فراوانی در سالیان گذشته انجام شده است؛ اما به‌تازگی برنامه‌ای متفاوت توسطاسپیس ایکسو شرکت الیزیوم در حال انجام است.

سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ سرنوشت ما و جهان هستی در پایان دنیا چه خواهد بود؟ پایان دنیا همواره یکی از چالش‌برانگیزترین موضوعات مورد بحث در فیزیک بوده وبه‌تازگی ارتباطی میان این موضوع و سیاه‌چاله‌ها کشف شده است.

شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی دانشمندان با استفاده از آرشیوه تصاویر تلسکوپ فضایی هابل موفق به شناسایی قمر سومین سیاره کوتوله منظومه شمسی شدند.