شریف ست، یکی از سه ماهواره ایرانی در نوبت پرتاب قرار دارد

رییس دانشگاه صنعتی شریف گفت: ماهواره دانشجویی شریف ست، یکی از سه ماهواره ۱۰۰ درصد بومی است که در سال جاری در نوبت پرتاب قرار دارد.هریک از ماهواره های ایرانی دارای وظیفه خاصی هستند که تا کنون عملیات سنجشی و آزمایشی را به عهده داشته اند اما ارسال ماهواره شریف ست در کنار ماهواره های فجر و ناهید به فضا در دستور کار سازمان فضایی قرار دارد و وظیفه عکسبرداری با قدرت تفکیک بالا را داراست.  شریف ست، یکی از سه ماهواره ایرانی در نوبت پرتاب قرار دارد

دکتر ˈرضا روستا آزادˈ رییس دانشگاه صنعتی شریف روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا با بیان اینکه شریف ست وظیفه عکسبرداری از سطح زمین را دارد، افزود: ماهواره قبلی پرتاب شده دارای قدرت تفکیک (رزولیشن) ۱۰۰ سانتیمتر و کیفیت سیاه و سفید بود، اما قدرت تفکیک ماهواره شریف ست پنج متر بوده و کیفیت عکس رنگی را ارایه می دهد.

وی افزود: این ماهواره پس از پرتاب در مدار ژئو و ارتفاع ۵۰۰ کیلومتری از سطح زمین قرار خواهد گرفت.رئیس دانشگاه صنعتی شریف خاطرنشان کرد: شریف ست با ماهواره بر بومی سفیر یک- بی به فضا پرتاب می شود.

وی درباره ویژگی های این ماهواره گفت: وزن ماهواره دانشجوییˈ شریف ستˈ کمتر از ۵۰ کیلوگرم است و به منظور طراحی و ساخت آن فعالیت های دقیق علمی و پژوهشی توسط بیش از ۱۰۰ نفر از دانشجویان، دانش آموختگان و اعضای هیات علمی این دانشگاه انجام شده است.

رئیس دانشگاه صنعتی شریف گفت: مجموعه ای متشکل از گروه های تحقیقاتی در زمینه های اپتیک و تصویربرداری، سازه، حرارت، مخابرات، دینامیک و کنترل، توان، رایانه پرواز، ایستگاه زمینی، قابلیت اطمینان، تست و یکپارچه سازی در پروژه ساخت ماهواره دانشگاه صنعتی شریف مشارکت داشته اند و فعالیت های دقیق علمی و پژوهشی در این پروژه انجام شده است.

به گزارش ایرنا، دکتر ˈحمید فاضلیˈ، رئیس سازمان فضایی ایران چندی پیش درباره پرتاب این ماهواره گفته بود: با توجه به امکانات و ماهواره برهای موجود در کشور قرار است این ماهواره با ماهواره برهای موجود پرتاب شود و هماهنگی های لازم نیز برای پرتاب آن انجام شده است. تجهیزات به کاررفته دراین ماهواره دارای دقت بالایی درزمینه تصویربرداری محدوده های اپتیکی است

فاضلی رییس سازمان فضایی کشورتاکید کرد : در نیمه نخست امسال ماهواره های فجر و شریف ست به طور قطع پرتاب می شوند و در نیمه دوم امسال نیز پرتاب ماهواره ناهید در برنامه سازمان فضایی قرار دارد.

منبع:ایرنا

ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ ارسال نخستین کاوشگر به سیاره پروکسیما بی تا سال ۲۰۴۰ پروکسیما بی، یک سیاره فرا خورشیدی است که شباهت‌های بسیاری به زمین دارد.

پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید پرتاب بعدی اسپیس‌ ایکس، آغاز عصری جدید وزارت دفاع آمریکا برای نخستین بار ازاسپیس‌ایکسبرای یک مأموریت استفاده خواهد کرد. در این مأموریت، اسپیس‌ایکس یک ماهواره‌ی جاسوسی دولتی را برایدفتر ملی شناسایی (NRO) در مدار قرار خواهد داد.

آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» آغاز مأموریت خودکشی فضاپیمای «کاسینی» ناسا فضاپیمای «کاسینی» را برای انجام آخرین مأموریت آن و سقوط بر روی زحل، به سمت این سیاره پرتاب کرد.

دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست دو کهکشان‌ مارپیچی دوردست ناسا تصویری از دو کهکشان مارپیچی در حال چرخش در فاصله ۵۵ میلیون سال نوری از زمین منتشر کرده است.

رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید رویترز: تیم فضایی روسی – آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی رسید دو فضانورد روسی و آمریکایی که امروز با پرتاب موشک سایوز راهی ایستگاه فضایی بین المللی شده بودند، دقایقی پیش به مقصد رسیدند .

اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد اولین فضاپیمای بدون سرنشین چین به فضا پرتاب شد چین نخستین فضاپیمای بدون سرنشین خود را با استفاده از موشک مارس ۷ به فضا پرتاب کرد .

چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند چین و روسیه دو فضاپیما پرتاب کردند منابع خبری از پرتاب موفقیت آمیز دو فضاپیمای مجزا توسط چین و روسیه خبر دادند. فضاپیمای روسیه عازم ایستگاه فضایی بین‌المللی و فضاپیمای چین عازم ایستگاه فضایی این کشور شد.

بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! بیابان ها و مریخ مسکونی می شوند! یکی از موسسان شرکت اپل پیش بینی های جالبی درباره آینده فناوری مطرح کرده است بر اساس این پیش بینی ها زندگی شهری در بیابانها امکانپذیر می شود.

پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد پیشرفت فناوری تهیه اولین عکس از یک سیاه چاله را ممکن کرد فضانوردان با استفاده از یک تلسکوپ پیشرفته موسوم به Event Horizon توانسته‌اند عکسی تهیه کنند که به احتمال زیاد مربوط به یک سیاه چاله فضایی است.

حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان حرکت بیش از ۲ میلیون ستاره در کهکشان ​آژانس فضایی اروپا فیلمی از حرکت بیش از دو میلیون ستاره در کهکشان منتشر کرده است.

تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا تاخیر در آغاز ماموریت های اولیه مریخ نورد ناسا به نظر می‌رسد مأموریت‌های فضایی ناسا در پروژه‌ی فتح مریخ با چالش‌های متعددی همراه شده است.

ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه ترامپ به دنبال حفر معدن و استخراج منابع کره ماه اگرچه در بودجه پیشنهادی دولت ترامپ برای سال ۲۰۱۸ از سهم وزارت انرژی و برخی نهادهای دیگر کاسته شده، اما بودجه ناسا تنها یک درصد کمتر شده است .