نخستین پیاده‌روی فضایی ساکنان ایستگاه فضایی در سال جدید

دو فضانورد روس حاضر در ایستگاه فضایی بین‌المللی در ماموریت ۶.۵ ساعته، اولین پیاده‌روی فضایی سال ۲۰۱۳ را برای نصب تجهیزات و آماده‌سازی این مدارگرد ویژه یک ماژول جدید انجام دادند. نخستین پیاده‌روی فضایی ساکنان ایستگاه فضایی در سال جدید

پاول وینوگرادوف و رومان روماننکوف روز جمعه(۳۰ فروردین) در ساعت ۱۴:۰۳ به وقت گرینویچ در اولین دور از هشت پیاده‌روی برنامه‌ریزی شده برای سال جاری به خارج از ایستگاه شناور شدند. هدف اصلی این پیاده‌روی ۶.۵ ساعته راه‌اندازی یک وسیله برای نظارت بر امواج پلاسما در یونوسفر زمین بود.

این تجهیزات در دو جعبه به دستگیره‌های نرده‌ای در بخش جلویی ماژول زیوزدا متصل شد که به اندازه‌گیری تابش الکترومغناطیسی فرکانس پائین که با زمین‌لرزه مرتبط بوده، خواهد پرداخت.

در سوی دیگر ماژول زیوزدا، وینوگرادوف ۵۹ ساله و روماننکوف ۴۱ ساله یک پس‌بازتابگر لیزری آسیب دیده را که بخشی از یک سیستم الحاق خودکار مورد استفاده سازمان فضایی اروپا بود، تعویض کردند. فضاپیمای باری بعدی این سازمان قرار است در ماه ژوئن به این مدارگرد ارسال شود.

پیش از بازگشت به ایستگاه این فضانوردان یک وسیله دیگر را که برای بررسی چگونگی تاثیرگذاری میکروبها بر ساختارهای فضاپیما و امکان تاثیرپذیری آنها با فعالیت خورشیدی کاربرد دارد بازیابی کردند.

تنها مشکل کمی پیش از پایان پیاده‌روی شش ساعت و ۳۸ دقیقه فضانوردان رخ داد. وینوگرادوف چنگک خود بر روی یک وسیله علمی که قرار بود به زمین بازگردد را از دست داده و در جهان بدون گرانش فضا قرار گرفت.

این صفحه آلومینیومی به اندازه ۴۵.۷ در ۳۰ سانتیمتر و وزن سه کیلوگرم در خارج از ایستگاه برای آزمایش چگونگی خورده شدن فلزات مختلف در محیط شدید فضا متصل شده بود.

این ابزار در مسیر آرایه‌های خورشیدی زیوزدا معلق شد اما مهندسان اظهار کردند که با ایستگاه برخوردی نداشته و تهدیدی به حساب نمی‌آید. صفحه دوم به بخش خارجی ایستگاه متصل مانده و قرار است در پیاده‌روی بعدی بازیابی شود.

در حالی که این مهندسان به پیاده‌روی در خارج از ایستگاه فضایی مشغول بودند، کریس هدفیلد، فرمانده کنونی این مدارگرد در حال انجام یک وظیفه بی زرق و برق‌تر تعویض جداساز پمپ در یکی از دستشویی‌های ایستگاه بود.

دو پیاده‌روی فضایی دیگر برای فضانوردان روس ویژه ماه ژوئن به منظور آماده‌سازی برای ورود آزمایشگاه و ماژول الحاق روسی در ماه دسامبر برنامه‌ریزی شده است.

منبع:ایسنا